7 din 8
7
Xcode
  [ Ignoră ]   [ # 91 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

sincer, te intereseaza cam multe fara sa faci un efort sa cercetezi.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 92 ]
RankRankRank
Member
Din: London
Macuser din: 04.04.08
.ral:cr - 20 Februarie 2010 11:05 PM

sincer, te intereseaza cam multe fara sa faci un efort sa cercetezi.

Daca as fi gasit, nu intrebam pe forum. Nu fac parte din cei ce doar intreaba pe forum fara sa isi bata capul. De ce trebuie sa ne criticam in loc sa ne ajutam?

[ Ignoră ]   [ # 93 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05
.ral:cr - 20 Februarie 2010 07:11 PM

ce stres ai si tu… poate asta? http://www.gnu.org/software/gdb/download/

pe mine cel mai mult ma seaca faptul ca NSLogul nu-mi arata si la ce linie si din ce clasa a fost chemata comanda, timpul mi se pare total irelevant, cel putin la nivelul meu.

Un macro pentru NSLog cu linie -> adaugi asta intr-un header comun si folosesti BSLog peste tot in cod:

#define BSLog(s, ...) NSLog((@"%s %s:%d " s), __func__, __FILE__, __LINE__) 

Bonus: cand faci build-ul de release, inlocuiesti macro-ul cu un NOOP si iti dispar automat toate liniile de debug din log, ex:

#define BSLog do {} while(0) 

[ Ignoră ]   [ # 94 ]
RankRankRankRank
Moderator

Mda, functioneaza, doar ca devine si mai greu de citit, iti trebuie monitor sanatos dar tot nu e de ajuns. Ceva de genu asta ma interesa:

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 95 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05
.ral:cr - 28 Februarie 2010 09:26 PM

Mda, functioneaza, doar ca devine si mai greu de citit, iti trebuie monitor sanatos dar tot nu e de ajuns. Ceva de genu asta ma interesa:

Din pacate sistemul pe care-l descrii tu nu e folosibil la nivel de sistem.
Nu poti spune ce aplicatie a generat mesajul, din ce thread a facut-o si la ce moment de timp, ca atare facilitatile de logging construite in sistem nu te lasa sa faci asa ceva.

Daca vrei un sistem de logging propriu il poti face singur scriind in ce format ai nevoie:

#include <stdio.h>
#define BSLog(s, ...) fprintf(stderr, "%s:%d : " s, __FILE__, __LINE__, __VA_ARGS__)
int main()
{
    BSLog
("Ana are %d mere\n"15);    

Totusi, iti recomand sa folosesti functiile de logging de sistem - pe termen lung vei avea de castigat.
Ca varianta la NSLog, poti folosi asl, care iti permite de exemplu sa folosesti un fisier de logging propriu pe care il poti filtra la afisare sa arate cum vrei tu:

#include <stdio.h>
#include <asl.h>

int main()
{
    aslclient c 
asl_open(NULL"F"ASL_OPT_STDERR);

asl_log(cNULLASL_LEVEL_NOTICE"%s:%d Ana are mere"__FILE____LINE__);

asl_close(c);

Pentru afisare fara timestamp, PID si thread id:

cristi:~ diciutail -/var/log/system.log awk -F']:' '{print $2}'

test.c:7 Ana are mere 

[ Ignoră ]   [ # 96 ]
RankRankRankRank
Moderator

A mai facut cineva prostia sa-si puna xcode 3.2.4 (Pre-release)?
Chiar nu inteleg cum vine asta, nu mai pot compila decat pt ios 3.2 (nu stiu pt ce tel, iphone2g-u meu nu are asa ceva), si pt 4.1 (pe care nu-l are nimeni)

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 97 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

3.2 e doar pentru iPad.

[ Ignoră ]   [ # 98 ]
RankRankRankRank
Moderator

Va place noul x-code 4? Mie mi se pare f misto din descriere, il iau maine sa-l incerc. Sper sa ma descurc pe 13” cu el.
http://developer.apple.com/technologies/tools/whats-new.html#single-window

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 99 ]
RankRankRank
Member
Din: Sf. Gheorghe
Macuser din: 02.08.09

L-am instalat si eu zilele trecute. Arata chiar foarte bine si are o gramada de noutati, interfata aproape total schimbata, IB integrat, etc.

Semnătură 

MacBook Pro 13”, iPad Air 2, iPhone 6 plus, Apple TV

[ Ignoră ]   [ # 100 ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08

E nașpa, începe să semene cu Visual Studio. Mă enervează că Visual Studio are doar o fereastră, îmi plăcea că Xcode avea jdemii de ferestre.

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 101 ]
RankRankRankRank
Moderator

Mi se pare si mie ciudata miscarea asta, ce windosu avea dintotdeauna incep si ei sa faca acum. La inceput a facut adobe, acum si apple.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 102 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 01.12.07

Probabil e o mișcare gândită să acomodeze hoardele de Microsoft Certified code monkeys; puteau și ei să lase acolo o opțiune de a folosi interfața în modul “clasic”. Integrarea cu IB mi se pare în schimb o idee bună.

Semnătură 

Grep me no patterns and I’ll give you no lines

[ Ignoră ]   [ # 103 ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08

O interfață `one window’ are tot mai puțin sens în zilele noastre când lumea are sisteme multi-monitor și sau displayuri imense.

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 104 ]
RankRankRankRank
Moderator

l-am testat si eu. la inceput n-am reusit sa folosesc nici simulatoru, dar cred ca si-a revenit peste noapte ca acum am compilat si pe telefon.
IB imi place asa cum este, ma descurc mult mai bine pe 13” decat ma descurcam inainte. inchipuieti cum e sa ai in stanga si in dreapta ferestrele cu obiecte si propietati iar ce ramane in mijloc cele doua ferestre necesare unui xib. si daca am doua xiburi deschise m-am fericit pt ca nu se selecteaza cele doua ferestre simultan si e posibil sa nici nu se vada in fundal. de-asta folosesc intotdeauna expose, o gramada de clickuri trebuie sa dau, acuma imi dau seama cat de stupid era workflowul. imi ramane sa tin minte ce fac iconitele alea minuscule ‘a la adobe’
debuggerul nu l-am vazut inca, mi-a aparut doar o data cand am inchis simulatoru smirk

eu ma declar nerabdator sa-l lanseze. si da, eu lucrez pe 13” nu pe 30. am mai folosit putin si 20” dar nici acolo nu mi se pare bine cu ferestrele imprastiate.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 105 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 01.12.07

Holy snail, 13”? Eu pe un monitor de 20” in 1680x1050 si unul de 15” pe 1024x768 (sau 1366x768 daca lucrez pe laptop) mă simt încă puțin claustrofobic…

Semnătură 

Grep me no patterns and I’ll give you no lines

7 din 8
7

‹‹ .      Intrebare A/UX ››