Uitati si eu cum CRED ca vor fi preturile. Dupa ce in sfarsit s-a clarificat ca data de lansare nu este pe 09 iulie ci pe iulie ‘09. Uitati cume prevad eu preturile de la 3GS:
REPET ESTE O PARERE PERSONALA ANALIZAND OFERTELE DE LA ORANGE, si jucand un pic cu cifrele deoarece sunt demult abonat si ii cunosc oarecum…:
pentru contract de 24 luni pe abonamentul
iPhone 20: Pretul 379 Euro pentru cel de 16 GB si 549 pentru cel de 32 GB (3G-ul costa momentan 209, 16 GB la acest abonament)
iPhone 39: Pretul 279 Euro pentru cel de 16 GB si 379 pentru cel de 32 GB(3G-ul costa momentan 149, 16 GB la acest abonament)
iPhone 59: Pretul 179 Euro pentru cel de 16 GB si 279 pentru cel de 32 GB(3G-ul costa momentan 79, 16 GB la acest abonament)
Pentru 12 luni
iPhone 20: Pretul 679(mai degraba l-as cumpara la liber) Euro pentru cel de 16 GB si 749 pentru cel de 32 GB (3G-ul costa momentan—-, 16 GB la acest abonament)
iPhone 39: Pretul 489 Euro pentru cel de 16 GB si 579 pentru cel de 32 GB(3G-ul costa momentan 489, 16 GB la acest abonament)
iPhone 59: Pretul 409 Euro pentru cel de 16 GB si 489 pentru cel de 32 GB(3G-ul costa momentan 449, 16 GB la acest abonament)
Astea nu-s cine stie ce rumors, sau preturi luate de pe nu-ș ce blog.
ce ziceti voi de preturi? sunt reale dupa parerea voastra sau nu?
Eşti abonat de mult timp şi îi cunoşti? Adică!! Poţi prezice strategiile de marketing şi politica de preţuri?
Preţurile “prezise” de tine sunt mari, sper să nu fie aşa. Te-ai jucat tu cu numerele dar raportându-te la ce? Noi românii suntem unici, şi aici mă refer că noi preferăm să plătim mult pe un telefon pe loc, decât să îl luam la un preţ subvenţionat şi să plătim un abon. scump lună de lună. (asta e şi caracteristica unei populaţii sărace de altfel - incertitudinea veniturilor)
Eşti abonat de mult timp şi îi cunoşti? Adică!! Poţi prezice strategiile de marketing şi politica de preţuri?
Preţurile “prezise” de tine sunt mari, sper să nu fie aşa. Te-ai jucat tu cu numerele dar raportându-te la ce? Noi românii suntem unici, şi aici mă refer că noi preferăm să plătim mult pe un telefon pe loc, decât să îl luam la un preţ subvenţionat şi să plătim un abon. scump lună de lună. (asta e şi caracteristica unei populaţii sărace de altfel - incertitudinea veniturilor)
Pai bine Andrei, dar nu e poate mai bine sa platesti 300-400 pe loc si stii ca ai scapat decat sa te streseze in fiecare luna cu 40-50-100 de euro? Sunt de acord ca folosesti functiile abonamentului, dar acestea se pot oferi si la un abonament mai mic(maxim 20-30 de euro)...chiar daca e subventionat, telefonul in sine nu valoreaza 40*24+179(pret initial)...la banii aia iti iei macbook…
Prin a “stresa” ma refer ca mi se pare o prostie ca in fiecare luna sa arunci cu 100 de euro de ex…fie si 50…
Şi eu am aceeaşi mentalitate ca a ta, iar tu îmi confirmi spusele. Eu l-am luat la preţ mare (maxim) fără să doresc să plătesc lunar 39 sau 59 euro! Dar asta, repet, ne e caracteristic nouă.
În ţările bogate din Europa şi în SUA prinde mai bine un telefon ieftin cu un abon. lunar scump dar care include şi servicii (ei oricum le doresc şi le folosesc: minute multe în reţea şi naţionale, date, etc.).
Dacă-i dai unui român 100.000 de euro, îşi cumpără apartament şi maşină. Neamţul sau americanul stă tot în chirie plătind 500 euro/lună, având maşina tot în leasing - iar banii îi investeşte pentru că ei nu “înmormântează” banii… casa cumpărată nu aduce profit, ba chiar cere cheltuieli odată ce îţi este în proprietate | 100.000 investiţi îţi vor aduce, cu siguranţă, beneficii mai mari.
Dacă ai avea o siguranţă financiară, Sorin, şi un salar conform căruia 59 euro să reprezinte aprox. 2% din salariul tău lunar, ai mai fi “stresat” din acest punct de vedere? Acest scenariu se potriveste majorităţii celor din ţarile Uniunii Europene; deci strategiile de piaţă li se adresează lor…. noi, românii, facem eforturi şi ne adaptăm! (culmea este că tot noi nu avem visual voicemail, hărţile sunt inexistente deci multe din funcţiile telefonului sunt inutilizabile)
Inteleg ce spui. Bine, eu n-am salar deocamdata (sunt elev). Plus, nu poti compara abonamentul la un telefon respectiv telefonul cu o casa, sau masina. Vroiam sa zic ca functiile acelea -minute nationale, sms bla bla, se pot oferi si la un pret mai scazut. Mai mult, chiar daca 59 de euro pe luna nu e mare lucru, merita sa-i dai? Nici AT&T daca e pana acolo nu are tethering sau mms, deci si americanii si-au cam luat teapa…
@Sergioo si @Ǻndяei eu nu mi-am exprimat dorinta de pret al treigeesului ci pur si simplu am luat preturile care mie mi se par reale ca le-ar baga Orange-ul. De data asta as vrea si eu sa nu am dreptate in privinta preturilor si sa zicem sa gresesc macar 100 Euro la fiecare pret. Nimeni nu a zis ca preturile de la Orange o sa fie mici. Normal ca ele oo sa fie mari chiar si in criza asta “economica”. Nu oameni saraci o sa cumpere treigeesu si nici acei oameni care au avut pana acum un Nokia 3310:), ci oamenii care sunt “obsedati” de gadgetul nou(gadget(mac) freeks), oamenii ce nu au ce face cu banii taticului, sau oamenii de business carora oricum nu le intereseaza cat costa telefonul cu abonament cat mai mic c oricum platesc sute de euro abonament lunar. Deci Orange stie pe cine sa aiba ca, clienti(oarecum tocmai pentru asta a fost facut si precomanda, sa vada la ce clientela sa spere(varsta, telefoane anterioare…etc) si in functie de asta o sa faca preturile.) Clar ca oamenii cu cravata nu o sa faca nici precmanda si nici nu o sa steie prima(noapte/zi) la rand sa se impinga sa isi ia aifonul.
Mai pe scurt ceea cee am zis este ca nu pentru noi va face Orange preturile, sa avem noi de castigat, ci ei vor sa castige cat mai mult pe pielea noastra, sau platind 2 ani de zile abonament nesimtit de mare, sau cumparand aifonul la un pret nesimtit de mare. Deci la fel cum a fost cu treigeul, vor aplica aceași strategie de marketing….
‘om trai si ‘om vedea…
Si eu zic ca se refera la luna Iulie in intregime, nu la ziua de 9!! Anul se noteaza cu apostrof…
Daca se referea la an, celelalte date din prezentare ce inseamna ? Anul 2022 ? Se referea sigur la zi. O sa vedeti ca pe 9 Iulie va fi disponibil in toate tarile din lista mai putin Romania. Asta datorita Orange.
de ce la celelalte dati nu avea apostrof? si la iulie ‘09 si august ‘09 avea?
apoi daca e vorba de o zi - de ce sa pui 09 si nu simplu 9 cum se pune deobicei
si in al treilea rand - de ce coincinde 09 iulie cu 09 august - le place lor ziua asta, sau tocmai pentru ca e vorba de acelasi an, duh?
Si eu zic ca se refera la luna Iulie in intregime, nu la ziua de 9!! Anul se noteaza cu apostrof…
Daca se referea la an, celelalte date din prezentare ce inseamna ? Anul 2022 ? Se referea sigur la zi. O sa vedeti ca pe 9 Iulie va fi disponibil in toate tarile din lista mai putin Romania. Asta datorita Orange.
nu se refera la 2022 sau ce-ai zis tu.. cei de la Apple si-au exprimat parerea apropo de datele la care stiu ei sigur ca apare, si in mare, la cele mai multe din Europa, unde situatia era mai neclara.. adica daca au zis ca apare in Franta mai repede nu mai stiu pe ce data era, sa zicem 17 iunie, au zis mai departe ca va aparea si in restul tarilor, undeva prin iulie (acum dupa cum poate fiecare tara), intelegi? eu ii zic lui X care e din bucuresti ca ma vad azi cu el sa-i dau nush ce, dar lui Y care e din Iasi ii spun ca ne vedem undeva saptamana asta, in functie de transport, bla bla..
si terminati-va cu revolta asta impotriva Orange, deja devine obositor.. acelasi lucru s-ar fi intamplat in orice retea.. crezi ca venea Vodafone si ti-l dadea pe moca? aceleasi preturi le aveau si ei..
iar data de sosire a telefonului nu tine de ei, tine de France Telecom, cum am mai mentionat, parintele Orange.. astea sunt doar strategii de marketing..
din cate iti aduci aminte, Franta unde tot Orange activeaza sub tutela France Telecom, a fost prioritara la primirea 3GS-urilor. Acum te intrebi, pai bine, daca tot pe la ei trece si transportul din RO, de ce nu a venit mai repede..
Marketing my man, marketing