Te inteleg , doar ca eu nu-s pe orange si nici n-am de gand sa schimb asta In plus , aproape toti din agenda mea sunt pe vodafone , deci situatia nu se va schimba curand , nici chiar de dragul unui iPhone mai ales daca ma costa cat un mabook pro unibody.
in momentul in care iti iei un abonament cu multe minute nationale incluse nu o sa te mai intereseze
ce operator folosesc cei cu care vorbesti…
Of , deviem de la subiect si in plus oricum o dam tot eu am dreptate , spre exemplu: la orange noul abonament iPhone 20 e 20 de euro cu 180 de min 50 de sms si 10 mms. La vodafone dau 5 Euro pentru 500 de min in retea (care pt mine sunt ca si nationale) plus 30 de min nationale in caz ca mai calc stramb :D plus 500 de sms sau mms. Mai are rost sa pomenesc ca vb cu 1 cent cu cei de o varsta cu mine pana la 26 de ani? e adevarat ca pt 20 euro orange mai da si trafic 500 de mega , insa are si vodafone optiuni de trafic si tot iesi mai ieftin… Iar iphone-ul il iau “de la baieti”
in momentul in care iti iei un abonament cu multe minute nationale incluse nu o sa te mai intereseze
ce operator folosesc cei cu care vorbesti…
Of , deviem de la subiect si in plus oricum o dam tot eu am dreptate , spre exemplu: la orange noul abonament iPhone 20 e 20 de euro cu 180 de min 50 de sms si 10 mms. La vodafone dau 5 Euro pentru 500 de min in retea (care pt mine sunt ca si nationale) plus 30 de min nationale in caz ca mai calc stramb :D plus 500 de sms sau mms. Mai are rost sa pomenesc ca vb cu 1 cent cu cei de o varsta cu mine pana la 26 de ani? e adevarat ca pt 20 euro orange mai da si trafic 500 de mega , insa are si vodafone optiuni de trafic si tot iesi mai ieftin… Iar iphone-ul il iau “de la baieti”
pehash are intradevar dreptate, bine, e si logic.. cei de la orange au oferte destul de diverse, dar la capitolul minute nationale nu exceleaza.. si oricum ar fi, evident ca este mai rentabil sa ai abonament la vodafone daca toti prietenii tai sunt in vodafone.. daca ar ajunge Orangeu’ sa scoata o oferta mai buna decat cei de la vodafone pe capitolul asta, poi o sa dea saracu vodafone faliment )
dar precum mentionat anterior, deviem de la subiect, vad ca france telecomu a luat in considerare reducerile oficiale de 100 de dolari si le-au aplicat (vorbesc in continuare fara sa stiu abonamentele la care le dau) dar avand in vedere ca anul trecut parca cel mai ieftin iPhone (cu cel mai scump abonament) incepea de pe la min 250 parca, noile preturi par sa ne surada..
pe mine ma inspaimanta insa pretul “lichidarea de stoc” a lui 3G, de la orange de-acu’.. pretul este inca destul de mare iar abonamentul este de 20 de euro..
un alt lucru care ma intereseaza pe mine este optiunea de Internet Nelimitat pe care as vrea sa mi-o activez o data cu achizitonarea lui 3GS.. desi la englezii din Anglia, aceasta optiune este inclusa la orice abonament incepand cu 8 lire, noi tre sa mai platim un minim de 10 euro daca nu ma insel.. :|
Am observat ca in Anglia mereu cand apare un telefon nou , Pretul este bun , abonamentul ieftin iar minute si beneficii cat cuprinde. Oricum , nu putem compara o fosta putere mondiala cu o tarisoara care saraca poate s-ar fi dezvoltat si ea cat de cat dar a trebuit sa tina piept turcilor , germanicilor si altor amenintari iar apoi a fost furata din gros. Anglia are 60 de mil de locuitori si un venit pe cap de locuitor de hat ori mai mare ca in ro. Macar de ar fi aceleasi preturi ca in Franta si tot ar fi super. ( nu ca intre franta si ro putem pune egal dar cum orange ro este subordonat orange franta ...)
Da, suntem o tarisoara amarata, dar o tarisoara unde telefonia mobile merge f. bine (pt operatori), unde fiecare amarat care nu are ce manca are cel putin 1tel mobil, unde avem preturi mari la abonamente/telefoane - nu mai vorbim de subventiile care abia acum incep sa apara serios (nu mai vorbim de trecut) etc. Sa nu mai vorbim ca noi salvam anumiti giganti prin incasarile de pe aici..
legat de link-ul de la orange franta prezentat de colegul de mai sus, am observat “The iPhone 3G S will be available from Orange on June 19 from €149 in the 16 Gb versions and €229 for the 32 Gb version”.. nu stiu ce abonamente, dar eu zic ca sunt niste preturi destul de decente.. si cred ca va fi mult mai ok trecerea si de la 3G la 3G S…
Pai si acum, la Orange RO sunt iPhoane la 179 euro dar la abon de 59 euro/luna!! Pretul e rezonabil dar cine-si permite abonamentul…!
Da, suntem o tarisoara amarata, dar o tarisoara unde telefonia mobile merge f. bine (pt operatori), unde fiecare amarat care nu are ce manca are cel putin 1tel mobil, unde avem preturi mari la abonamente/telefoane - nu mai vorbim de subventiile care abia acum incep sa apara serios (nu mai vorbim de trecut) etc. Sa nu mai vorbim ca noi salvam anumiti giganti prin incasarile de pe aici..
omu are dreptate, amarata, amarata tarisoara noastra, da vad mai multe Q7-uri decat Loganuri, mai multe BMW-uri decat Renault-uri si telefoanele mobile sunt deja un accesoriu mult prea comun.. peste 50% din prietenii mei, inclusiv eu, avem un cosmote pentru convorbiri mai ieftinache, s.a.m.d.. asa ca niste preturi mai ok sunt posibile dupa o eventuala upgradare si retelisticii si dispozitivelor de care dispunem si nu dispunem.. dar ma rog.. cin’ sa le faca..
Nici nu stiu ce sa mai cred , ai mare dreptate , insa romania este o tara atipica , numai aici consumul crescut nu conduce la preturi scazute. In plus , fiind o tara mica , fara un cuvant greu de spus in lume , suntem calcati in picioare de companiile multinationale , unele dintre acestea ruleaza poate mai multi bani decat PIB-ul romaniei , guvernantii sunt prea ocupati sa ne fure in loc sa ne apere interesele , si acestea pot fi motive , chiar daca noi consumam. Si eu am atras atentia in alt post ca meritam preturi mai mici la produse apple , deoarece cel putin in privinta ipoadelor/ifoanelor in bucuresti acesrea au mare succes , eu vad zilnic cascute albe de ipod ba chiar mai multe perechi. Si macurile cred ca au crescut si cu toate astea ... pauza. Daca raportam si la numarul populatiei sau venit nu doar la numarul de bucati vandute iesim mai bine. Multi europeni care au venituri mai mari ca romanii nu isi iau macuri pt ca sunt scumpe , in schimb , romanii fac eforturi sa aiba un mac.
Sa nu mai vorbim despre enigma petrolului si anume , barilul de petrol scade de la 120$ in iunie 2008 la 30 in iunie 2009 iar la noi benzina se scumpeste, ce poti sa mai spui?!
Bogatia/puterea unei tari nu se masoara in bogatia/puterea cetatenilor ei. (mai ales ca noi avem regi ai soselelor si alti parventii care nu pot justifica banii) Daca ar avea loc un razboi intre noi si Anglia , o sa asigure astia cu Q7 motorina din tancuri , o sa acopere ei cheltuielile razboiului?
Credeti ca o sa fie valabil un abonament mai mic - gen 20 euro la 3GS? Ar fi o miscare buna din partea orange zic eu…
La liber cel de 16GB credeti ca o sa fie sub 500 euro?
Credeti ca o sa fie valabil un abonament mai mic - gen 20 euro la 3GS? Ar fi o miscare buna din partea orange zic eu…
La liber cel de 16GB credeti ca o sa fie sub 500 euro?
eu sunt un optimist si cred ca da, o sa fie sub 500 de euro modelul de 16GB, ca acum sincer.. or exista suferinzi si alti iubitori de iphone, dar nu cred ca e orange intratat de idiot incat sa-l dea cu o caruta de bani.. pan’ la urma stii ce? ia mai ducetiva voi cu telefonu vostru cu tot si gata.. cat despre abonament, vad ca-i foarte intens discutata chestia asta aici si trebuie clarificat:
ce vorbeste toata lumea de abonamentele de 20-30-40-50 sau cat or fi, alea sunt niste abonamente standard pentru iphone, niste pachete care vin cu minute in retea, minute nationale, cateva MMS-uri si niscaiva MB pentru navigare pe internet, special creat pentru iPhone.. Tu nu esti obligat in nici un fel sa iei vreunul dintre astea daca intentionezi sa achizitionezi un iPhone.. poti sa-ti faci si abonament de 2 euro asa cum poti sa-ti faci si de 100… eu am abonament de vreo 9 euro acum si ma voi duce foarte frumos sa-mi iau 3GSu’..
pentru cei care opteaza pentru un alt tip de abonamente inafara celor standard de care-am vorbit la inceput, ideea care e? daca optezi pentru un abonament intre 4-10 euro sa zicem, neluand in considerare optiunile activate (ce consider eu ca este din nou, o mare jecmanire pe fata si bataie de joc), evident ca vei avea un pret de achizitionare al telefonului mai ridicat.. daca ai abonament intre 10-15 euro, ai un pret mai micut, si tot asa.. eu conform abonamentului meu de anu trecut, de vreo 15 euro parca, luam telefonu cu vreo 320 de euroi..
asa ca preturile alea, mai putin cele la liber nu sunt batute in cuie