Am ajuns dimineata la birou si ma astepta o mica surpriza: mi-au disparut toate folderele pe de desktop, contul de mail setat in Thunderbird era total disparut, la fel si cel din Adium ( de GTalk mai exact ), bookmark’urile din Firefox, Camino si Safari imposibil de gasit, setarile din Photoshop si Illustrator date peste cap, la fel si cele ale mausului, si multe alte minunatii, in principiu cam tot ce insemna setare.
Acum va intreb eu pe voi, ce dracu s-a intamplat de fapt ?
Nu prea avea cine, singura persoana din birou care imi cunoaste parola de login este seful meu ( care in principiu pleaca inaintea mea de la birou si vina dupa mine ).
Folosesc Onyx, dar foarte rar, insa ieri nu l-am rulat.
Singura chestie “ciudata” pe care am facuto ieri si acum imi trezeste suspiciuni ( desi nu cred ca ar fi cazul ) a fost sa redenumesc userul in Finder insa vad ca acum este la fel, adica s-a redenumit la fel cum era inainte de haos ( probabil din cauza setarilor date peste cap ).
da, fisierul s-a redefinit automat si a suprascris filele care tin minte setarile tale…
nu mai modifica numele fisierelor in Folderul user / ele se genereaza automat dupa setarile din system Preferences / accounts
Si mie mi s-a intamplat ceva mai de mult o chestie similara, dar nu-mi amintesc sa fi avut tentative de a-mi redenumi userul, dar poate am facut vreo porcarie cu Onyx sau Cocktail - in fine - mi-a intrat intr-un alt user, cu acelas nume cu userul meu - dar cu toate ca nu si-a creat un alt folder in Users - nu mai aveam nimic pe desktop, dock-ul era ca al unui sistem proaspat instalat, wallpaper-ul era cel default, deci totul era default. Cand am vrut sa intru in desktopul meu via Finder ~/Desktop - nu aveam drepturi. De asemenea nu aveam drepturi sa mai lansez nici o aplicatie care a fost instalata pentru vechiul user.
Am intrat in SysPrefs -> Accounts. Acolo nu parea nimic. Aprea doar contul meu cu atribut de Admin. Am reparat permisiile -> reboot -> la fel. Singura modalitate de a rezolva problema a fost sa creez un alt user cu drepturi de admin (Culmea ca am reusit), apoi sa ma loghez cu noul user, apoi doar cu Xfolders am mutat toate obiectele vechiului desktop pe noul desktop, la fel cu documents, etc, apoi o munca de sisif cu get info schimbarea permisiunilor pe noul user, la sfarsit am sters vechiul user.
A fost o munca babeasca de vechi utilizator de Windows (si metehne tot de windozar), dar in sfarsit am rezolvat-o.
Intreb acuma pe cei cu experienta, exista o cale mai simpla si mai eleganta (inclusiv prin comenzi in Terminal) de a rezolva o astfel de problema?
Stiu ca am intalnit in preistoria acestui forum intamplari similare la altii, dar nu am reusit sa gasesc topicul. Asa ca scuze daca-l redeschid. As prefera ca la o repetare a istoriei sa nu fiu nevoit sa mai fac acelas lucru.
Nu vreau să încerc pe pielea mea, aşa că întreb: chiar aşa de uşor e să dai totul peste cap, doar prin schimbarea numelui folderului Home?! Mă lasă să-l modific fără să-mi zică nimic? Păi în cazul ăsta, e o greşeală de design majoră! Mi se pare foarte plauzibilă situaţia în care, un utilizator începător sau chiar cu experienţă medie, se gândeşte să schimbe numele pe care-l vede în stânga ferestrelor de Finder. Şi ce se întâmplă? Poc! Se buşeşte totul? Hmmm…