am revenit dupa 2 restarturi
concluzia: daca nu stapinesti bine sistemul, mai bine creezi un cont de user, diferit de cel de admin si il folosesti - asa, nu vei putea schimba denumirele unor foldere ‘sensibile’
Chiar asta vroiam sa zic: cum se poate raporta la Apple chestia asta? Ca intr-adevar si mie mi se pare o slabiciune majora. Ar trebui sa nu fie posibila redenumirea numelui scurt din Finder, iar daca incerci sa te trimita la un articol din Help in care sa-ti explice ce si cum.
Si ce mi se pare mai grav e ca busirea sistemului se face doar dupa reboot, ceea ce poate sa insemne mult timp dupa redenumire, cand deja ai uitat ce ai facut.
Graft, nu trebuia sa refaci nimic, doar sa urmezi linkul lui Vaxxi.
Admin e contul default, deci orice incepator il are activat. (Admin nu e totuna cu root; asta nu e pentru tine dacule, ca tu stii, ci pentru eventualii alti cititori)
Asta e nasol, ca sistemul vine cu slabiciunea asta si nu te impiedica in nici un fel sa-l bulesti.
Faza că, după cum menţionează chiar Apple, până la OS X 10.2.8 (Jaguar), chestia asta nu se putea face. N-au avut de lucru şi au pus-o în 10.3, probabil pentru a da de lucru personalului de la AppleCare şi Genius Bar care freca menta…
Am facut aceeasi trasnaie acum catva timp in urma si imi venea sa ma dau cu capul de pereti ca am crezut ca s-au pierdut mailurile si toate setarile. A fost prima data cand macul m-a uimit, chiar nu te lasa sa faci prostii: el a facut rename asa cum i-am cerut, insa stia sa lucreze pe userul initial, asa ca a facut cum i-am cerut dar si-a facut un alt user cu numele initial. Uite cum am rezolvat-o: am tras toate folderele din userul vechi cu nume schimbat si le-am bagat in userul pe care si l-a facut macul cu numele vechi si asta a fost tot.
si mie mi sa intamplat asta, si ceva ciudat, se juca cu fisierele ascunse in momentul ala, mi-a creat foldere care nu erau vizibile…dar am trecut peste, am mai invatat ceva…
Daca va e dor de tot felul de dialoguri cu “The system does not allows you to X…” treceti la Windows fratilor. In MacOSX TU esti in controlul deplin al calculatorului TAU si poti sa faci CE VREI. Ia incercati pe un windoze 2000 sau XP sa stergeti notepad.exe ? Puteti ? Da. Si ce daca - peste cateva secunde apare la loc - isi bate windozele joc de tine
Si eu am patzito o data si m-am speriat de tot pana m-am prins de faza!!
cred ca s-a-r putea rezolva problema cu schimbatul numelui Userului!!
Am putea face o propunere sa rezolve problema, in sensul ca
Sa nu interzica sa schimbi numele, ci sa itzi dea voie sa schimbi
numele, dar fara sa pierzi setarile sau datele.
Ce zicetzi facem o propunere din partea forumului ???
Hm, asta e o problema: calculatorul (sau sistemul) chiar nu intelege ce vrei sa faci. Esti aceeasi persoana sau esti alta? Daca esti alta, si, dupa nume, asa e, inseamna ca trebuie sa-l lasi pe celalalt in pace! Sa nu-l tulburi! Dar tu esti acelasi vechi user, numai ca ai divortat de vechiul nume (ti-ai reluat numele de fata). Ei, i-ai spus-o calculatorului? Nu.
Asta ar insemna ca toti userii pot sa intre in bucataria celorlalti. Hm. Nu-i bine!
Cred ca nimic nu poate rezolva problema asa cum se prezinta. Orgoliile userului sint greu de priceput pina si pentru ceilalti, darmite pentru un biet calculator.