2 din 3
2
Subtitrari…. Quicktime ...... Subtitrari…....... Quicktime
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Toata problema la VLC este sa stii cate cadre pe secunda are filmul si cate are subtitrarea. Apoi Open (Cmd+Shf+O) -> Browse dupa fisierul .avi -> Load subtitle files -> Settings… -> Browse -> check pe “Override parameters” Delay 0 sau cat pentru intarziere/grabire, iar la FPS se introduce numarul de frame pe secunda (de exemplu 23.976 - din fericire multi care fac subtitrari scriu asta inainte - deschizi fisierul .sub sau .srt cu Texedit si vezi prima linie sau imediat dupa linia in care se prezinta cel care a facut subtitrarea).
Apoi la “Subtitle encoding” se alege ISO-8859-2 si gata.
Ce nu-mi place mie la VLC este ca trebuie sa faci asta de fiecare data cand vezi un film. Si nu stiu daca exista in Mac vreun programas care sa-ti dea informatii despre un avi (CODEC folosit pt. video sau audio, daca accest codec este instalat, nr. cadre pe secunda, rezolutie, etc). In Windows exista programasul gratuit GSpot.
Am postat detailat aceste lucruri pentru cei care nu stiu sa foloseasca VLC, asa ca nu vreau replici de genul “Stiam asta….”
Daca stie cineva cum se pot automatiza astea in VLC (dar nu cred ca se poate) si cum se pot afla info-uri mai detailate despre un avi, vreau sa stiu si eu.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

De automatizat toata povestea asta as vrea si eu sa stiu…

Daca deschizi filmul in QuickTime si apoi mar-I, iti arata codecul (video si audio), fps-ul si rezolutia. Nu-ti arata ca GSpot-ul daca le ai in sistem. Dar si VLC-ul iti da o gramada de informatii: versiunea 0.8.5 (ultima, probabil) are imbunatatiri majore la fereastra de info (iti da inclusiv bitrate-ul in timp real, chestie pe care am cautat-o luni de zile).

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member
Din: Tălmaciu, Sibiu
Macuser din: 09.06.06

hmm, pentru mine cel mai fain ar fi asa:
dublu click pe film, quicktime pleaca si daca filmul are subtitrarea cu acelasi nume ca si filmul, atunci o afiseaza automat ..... Nu ma intereseaza alte alea ... ci doar atat. Simplu (daca pot spune asta) si curat !

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
dorin - 22 Iunie 2006 04:12 AM

hmm, pentru mine cel mai fain ar fi asa:
dublu click pe film, quicktime pleaca si daca filmul are subtitrarea cu acelasi nume ca si filmul, atunci o afiseaza automat ..... Nu ma intereseaza alte alea ... ci doar atat. Simplu (daca pot spune asta) si curat !

Ei, asta nu exista!
Inca.

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member
Din: Tălmaciu, Sibiu
Macuser din: 09.06.06

ha - normal ca nu exista - inca - pe vremuri, pentru mac os 8 parca, era un plugin care facea asta - pacat ca nu a mai fost saltat pe osx

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Administrator

Uite aici un convertor: Subtitler (diferit de Belle Nuit Subtitler)

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 28.10.06

Eu folosesc cu mare drag MovieTime de la http://www.sansworks.com/
Suporta toate tipurile de subtitrari, diverse dimensiuni, fonturi cu diacritice si diverse locatii (sus-jos).
Arata bine, e intuitiv si suporta diverse tipuri de pan/scan.
Plus ca se comanda cu telecomanda Apple Remote!!
Singura chestie pe care n-o face este sincronizarea manuala a subtitrarii (mutarea inainte-inapoi gen BSPlayer/Win). Daca stiti ceva care sa faca asta dati de stire!

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
bursuc - 28 Octombrie 2006 02:53 AM

Singura chestie pe care n-o face este sincronizarea manuala a subtitrarii (mutarea inainte-inapoi gen BSPlayer/Win). Daca stiti ceva care sa faca asta dati de stire!

VLC şi mplayer ştiu să facă asta.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Administrator

Daca vrei o treaba facuta ca lumea, sincronizeaza cu SubSyncX si nu te mai complici cu decalatul in timp ce vezi filmul.
Daca-l vrei, e in semnatura mea, pe la Soft.

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06

De unde ai scos-o ca da rateuri?!?! Doar daca ai pus motorina in dacie ... hehehe. VLC are f multe avantaje; pe langa faptul ca este opensource, foloseste codecuri din libraria proprie, nu este invaziv la instalare, stie sa faca streaming, etc, etc ...mai consuma si cele mai putine resurse. Daca fisierul de subtitrare nu este corupt, framerate-ul e in concordanta cu video…nu vad ce rateuri poate da.

Cat despre o aplicatie de conversie de subtitrari, este una pe PC foarteee tare frate: Subtitle Workshop. E free si asta si stie cam toate formatele de subtitrare, inclusiv cea folosita de DVD Studio Pro. Merita vazuta ca e sursa buna de inspiratie.

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRank
Member
Din: Romania
Macuser din: 02.04.06
Tudor - 28 Octombrie 2006 03:47 AM

Cum faci tata, pe mplayer chestia asta? De mult vreau sa intreb, ca v-am mai vazut zicand ca poate si n-am gasit in meniu la iel.

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
OMU - 30 Octombrie 2006 11:20 PM
Tudor - 28 Octombrie 2006 03:47 AM

Cum faci tata, pe mplayer chestia asta? De mult vreau sa intreb, ca v-am mai vazut zicand ca poate si n-am gasit in meniu la iel.

Apasă tastele Z sau X în timp ce vizionezi filmul. La VLC sunt H şj J.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRank
Member
Din: Romania
Macuser din: 02.04.06

Multamiri multe.

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 16.10.05

sincer… dar sa nu radeti de mine… bine? smile mie mi se par interesante fisierele de karaoke… chiar am ramas surprins cand am vazut ca QT le deschide si le interpreteaza foarte corect. Acum nu stiu ce sa zic… poate s-ar putea deschide simultan doua instante QT care sa se suprapuna… daca reuseste cineva… fac toate subtitrarile pe care le am in format de karaoke smile

Semnătură 

iMac G3 Blueberry 350 Mhz / 384 MB RAM / 40 GB HDD / Mac OS 10.4.8 si sunt mandru de el
Barton 2,08 Ghz / 1 GB RAM / 160 GB HDD / WinXP SP2 si de el sunt mandru

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 22.02.07
Kata4 - 30 Octombrie 2006 08:35 PM

De unde ai scos-o ca da rateuri?!?! Doar daca ai pus motorina in dacie ... hehehe. VLC are f multe avantaje; pe langa faptul ca este opensource, foloseste codecuri din libraria proprie, nu este invaziv la instalare, stie sa faca streaming, etc, etc ...mai consuma si cele mai putine resurse. Daca fisierul de subtitrare nu este corupt, framerate-ul e in concordanta cu video…nu vad ce rateuri poate da.

Aici trebuie sa te contrazic ... am instalat VLC (0.86a) si ori imi da diverse erori ... ori nu recunoste subtitrarea ori da crash daca butonez putin meniul in fullscreen

Am pus movie time (0.41) nu recunoste o gramada de formate, la unele fisiere nu are sunet ... iar la altele sacadeaza.
De quick time nici nu mai zic ...

help me !!!

(configuratia powerbook g4 1.5 ghz, 1gb ram os x 10.4.8)

2 din 3
2

‹‹ Google Video Player      VisualHub ››