Cum folosesc GREP in IND CS3
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Salutare,

Iata despre ce este vorba. Am un document in care am asa ceva: 65°C si vreau sa il modific asa: 65 °C. Pentru aceasta am facut un mic search si am gasit in GREP din meniul Find/Change comanda asta: \d°C. Dar cand ii dau la Change \d °C, efectiv imi inlocuieste orice cifra si grade celsius cu \d °C. Ce gresesc?

Mersi.

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Încearcă așa:
- la Find pune (\d)°C
- la Replace pune $1 °C

Explicație: parantezele () crează un grup; acest grup îl transferi intact la Replace folosind %1.
Poți avea mai multe grupuri: ()... ()...() pe care le identifici cu $1, $2, $3, în ordinea în care apar ele.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

sau
find: °C
replace: space°C

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Tudor - 12 Iunie 2009 03:39 PM

Încearcă așa:
- la Find pune (\d)°C
- la Replace pune $1 °C

Explicație: parantezele () crează un grup; acest grup îl transferi intact la Replace folosind %1.
Poți avea mai multe grupuri: ()... ()...() pe care le identifici cu $1, $2, $3, în ordinea în care apar ele.

Multumesc frumos. Am gasit odata pe internet un fel de manual pentru GREP-uri dar ca un zapacit nu am salvat adresa de internet.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 12 Iunie 2009 04:24 PM

sau
find: °C
replace: space°C

Am incercat, dar am patit ca °C il inlocuia cu: space space °C.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Eu fac asta de mult in Word. Deoarece multi autori imi trimit articole si habar nu au de spatii si semne de punctuatie. Asa ca, de fiecare data dupe ce inlocuiesti °C cu Space °C, vii din nou in Find / Replace si inlocuiesti space space °C cu space °C. Eu am problema asta cu . , ; : () “.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Salutare,

Pentru a nu deschide un nou post legat de problema asta, revin cu o altă întrebare. Se pare că sunt greu de cap. Nu mă descurc prea bine cu funcțiile GREP, deși recunosc că sunt extrem de utile.

Am un document plin de note de subsol, puse la finalul documentului. Documentul este InDesign CS3 pe MAC. Din motive care nu le înțeleg și nu e cazul, acum, să le analizez, la importul fișierului WORD în InDesign, aceste nu le recunoaște ca și note de subsol. Are stilurile definite, dar dacă șterg o trimitere, nu le actualizează pe celelalte automat, așa cum face în alte documente. Se pare că acum, clientul dorește să șteargă o parte din ele. Ca să scurtez povestea. Cumaș putea face ca să îi dau o comandă în GREp să caute, de exemplu, toate notele ce încep cu 14x și să le înlocuiască cu 13x (140, 141 etc. vor deveni 130, 131 etc.). Am pus, în GREP, la FIND: 14[[:digit:]]. Dar ce îi dau la REPLACE? 13 cu ce? Am încercat /1, \1, &1, $1, dar nimic. Adică îmi înlocuiește efectiv 140 cu 13(/1, \1, &1 sau $1).

Vă mulțumesc anticipat.

Sebastian

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

pai… notele de subsol nu pot fi puse la sfârșitul documentului - alea nu mai sunt note de subsol
probabil sunt puse manual, asa ca nu te prea ajuta GREP la asta

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Notele sînt de două feluri: de subsol şi de final. De care ai?

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Sunt note de final. Sun create direct in MS Word. Eu doar le-am importat odata cu tot documentul. In unele cazuri am observat ca daca modificam numarul sau chiar stergeam un numar din text, toate celelalte se actualizau, mai putin acum. Problema a fost, intr-un final, rezolvata manual. Dar, cu aceasta ocazie, va supun atentiei o alta problema.

Alt document, tot cu note la sfarsit de document, dar de data aceasta nu mai erau la superscript. Ca sa elucidez misterul pentru care imi dispar formatarile este pentru ca le sterg. Dupa import, documentul este complet curata de toate formatarile din MS Word. Asa am procedat si in acest caz. Acum, dracie pune la loc superscripturile.

FIND/REPLACE function:
Find: [\l\u]\d - adica orice caracter urmat de un numar (pentru notele de la 1 la 9)
Replace: ?????????????????????? - habar nu am cu ce? Ar trebui sa fie tot de genul orice caracter urmat de un numar.
Change Format: Superscript - din character style.

Multumesc anticipat.

Sebastian

Semnătură