nu v-ati intrebat niciodata cum decodeaza apple iphonele de ne cer cei de la orange 100 de euro..
nimeni nu a intrat in posesia acestui software sau nu stie cum arata si cum lucreaza?
eu sunt curios si ma intrebam de ceva timp…
nu v-ati intrebat niciodata cum decodeaza apple iphonele de ne cer cei de la orange 100 de euro..
nimeni nu a intrat in posesia acestui software sau nu stie cum arata si cum lucreaza?
sunt doua lucruri de spus la intrebarea ta..
1. din cate observ eu, tu esti sub falsa impresie ca orange decodeaza ulterior telefonale, lucru care este gresit. telefoanele vin de la “baza mama” de la apple, necodate in nici o retea.. in momentul in care tu vrei sa achizitionezi un telefon, ei ti-l conecteaza la calculator si practic in acel moment ti-l blocheaza in reteaua Orange.. asta se petrece sub ochii tai.. in spate acolo, de unde scot eu telefoanele, is carrier free
2. in al doilea rand, ca si la alte marci de telefoane, sunt sigur (aceasta informatie o stiu de la taicamiu care-a lucrat la Orange si este valabil si pentru ceilalti carrieri), baietii de la Apple, Nokia, bla, bla.. le trimit celor de la companiile mobile si softul acela despre care vorbesti, care este o copie si care nu este la indemana oricui, dupa cum iti poti da seama. este instalat pe calculator fara posibilitatea de a-l putea copia, sau ceva, tocmai pentru a nu se trezi careva sa-l posteze pe net..
in italia in schimb, iPhoanele se dadeau in magazin necodate, cu 400 de euro cel de 16 GB.. n-am inteles cum si de ce insa..
In Italia si in alte vreo doua tari din EU, blocarea terminalelor mobile in retea este interzisa prin lege.
Si este normal sa fie asa.
normal e mult spus.. intr-o oarecare masura inteleg si legea competivitatii cu care-l aduce primul.. singura chestie care din cate stiu eu este valabila si la noi sau trebuia sa fie, este ca dupa 1 an, telefonul trebuie sa ti-i se deblocheze automat, sau daca nu automat, poti cere acest lucru.. asta stiam eu ca e dat prin lege la noi..
1. din cate observ eu, tu esti sub falsa impresie ca orange decodeaza ulterior telefonale, lucru care este gresit. telefoanele vin de la “baza mama” de la apple, necodate in nici o retea.. in momentul in care tu vrei sa achizitionezi un telefon, ei ti-l conecteaza la calculator si practic in acel moment ti-l blocheaza in reteaua Orange.. asta se petrece sub ochii tai.. in spate acolo, de unde scot eu telefoanele, is carrier free
Ai testat tu asta ? Ai luat un telefon fresh de la orange si ai verificat ca nu este carrier locked ?
Asta e întrebare de Hacker sau de Cracker ?
În Germania, iPhone-ul vine de la mărul său prin firma T-Mobile fără a fi “codat” sau “decodat”. Prețul unui astfel de telefon la ora actuală, iPhone 3G S (19.06.2009) este de 1,-€¹ ; preț abonament. Fiind astfel cel mai ieftin telefon de pe piață, cu abonament. Fără abonament, dacă ai norocul să găsești, prețurile, în funcție de capacitatea lor de stocare în GB sunt, pentru iPhone 3G S între 300,-€ 400,-€ și 500,-€ sau chiar 600,-€, depinde și magazinul din care îl cumperi.
Fals, telefoanele la Orange vin blocate - vorbeşti de pe pereţi. Cutia telefonului meu a fost desigilată în faţa mea doar ca să-mi arate că are căştile şi cablurile. I-am cerut să nu-l conecteze la PC, fac eu asta acasă (credea că nu mă pricep să-l activez în iTunes) şi gata…. iar tel. e codat Orange.
La cerea ta, şi dacă eşti eligibil, decodarea chiar are loc - făcusem demersuri în sensul ăsta dar nu am mai dus totul la bun sfârşit (dorisem atunci să-l decodez, plăteam în avans contravaloarea lunilor rămase din abonament + TVA + 360 Ron şi aveam telefonul decodat).
Sergiule de ce ești rău? Cred că nu m-ai înțeles.
“Codat” și “decodat” - înseamnă că cei de la T-Mobile fac treaba asta, nu cei de la Apple.
Adică T-Mobile își pune “Ștampila” pe acel “telefon” atâta vreme cât se află în abonamentul lor.
Uite iPhone-uri care nu a fost niciodate blocate la care prețurile sunt destul de mari, pot ajunge și la 800 Euro pe piața din Germania. aici și aici
Iar România nu este lumea a lll-a. Dar îmi place hazul tău.
iPhone are două procesoare. Un ARM care răspunde de buna funcționare a SO și încă unul, parcă Infineon, care are așa numitul Baseband Bootloader. Acest baseband este responsabil de punerea în ordine, la start, a tuturor funcțiilor premergătoare sistemului de operare, implicit interfeței grafice. Undeva în acest baseband se află o linie de cod (sau mai multe) care-i spune “dacă găsești un SIM Orange, OK dacă nu, bagă <Emergency Only>”. Asta e, în cuvinte simple, acea “codare”. Acuma, mie mi-e greu să cred că T-Mobile, AT&T sau Orange are cîtuși de puțin acces la baseband. Umila mea părere e că un pălmaș de pe plantația din China schimbă linii de cod pe loturi de carriers, le ambalează și le trimite acolo unde sînt cerute. “Decodarea” e, de fapt, o rescriere a baseband-ului. Adică exact același lucru pe care-l facem și noi, hechării mici, la unlock doar că mai elegant și legal. Mi-e și mai greu să cred că Orange RO sau Vodafone PT are acces la vreun software care să rescrie baseband-ul. Din cîte am înțeles tot de pe acest forum, aifoanele sînt trimise în Olanda pentru decodare. Însă n-am reușit să văd nici un iPhone deblocat legal deși am tot provocat de cînd a apărut în România și au început discuțiile despre acea stipulare din contract. Mai am răbdare.
@Andrei “Fals….. vorbești de pe pereți….”. O fi de la căldură? Nu trebuie să-mi răspunzi. Nu mai jigni, te rog frumos.