1 din 2
1
Cum decodeaza Apple Iphone?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Craiova
Macuser din: 18.03.09

nu v-ati intrebat niciodata cum decodeaza apple iphonele de ne cer cei de la orange 100 de euro..
nimeni nu a intrat in posesia acestui software sau nu stie cum arata si cum lucreaza?
eu sunt curios si ma intrebam de ceva timp…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 10.02.08
MafiaSIC - 12 Iunie 2009 03:07 PM

nu v-ati intrebat niciodata cum decodeaza apple iphonele de ne cer cei de la orange 100 de euro..
nimeni nu a intrat in posesia acestui software sau nu stie cum arata si cum lucreaza?

sunt doua lucruri de spus la intrebarea ta..
1. din cate observ eu, tu esti sub falsa impresie ca orange decodeaza ulterior telefonale, lucru care este gresit. telefoanele vin de la “baza mama” de la apple, necodate in nici o retea.. in momentul in care tu vrei sa achizitionezi un telefon, ei ti-l conecteaza la calculator si practic in acel moment ti-l blocheaza in reteaua Orange.. asta se petrece sub ochii tai.. smile in spate acolo, de unde scot eu telefoanele, is carrier free raspberry

2. in al doilea rand, ca si la alte marci de telefoane, sunt sigur (aceasta informatie o stiu de la taicamiu care-a lucrat la Orange si este valabil si pentru ceilalti carrieri), baietii de la Apple, Nokia, bla, bla.. le trimit celor de la companiile mobile si softul acela despre care vorbesti, care este o copie si care nu este la indemana oricui, dupa cum iti poti da seama. este instalat pe calculator fara posibilitatea de a-l putea copia, sau ceva, tocmai pentru a nu se trezi careva sa-l posteze pe net..
in italia in schimb, iPhoanele se dadeau in magazin necodate, cu 400 de euro cel de 16 GB.. n-am inteles cum si de ce insa.. smile

Semnătură 

“Mr. Wizard! Get me the hell out of here!”

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: BV
Macuser din: 13.09.08

In Italia si in alte vreo doua tari din EU, blocarea terminalelor mobile in retea este interzisa prin lege.
Si este normal sa fie asa.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: München
Macuser din: 30.05.08

In Italia, Elvetia (care nu e din EU smile ), in Belgia.

Semnătură 

dau doua beri goale pentru una plina

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 10.02.08
D@NN - 12 Iunie 2009 06:08 PM

In Italia si in alte vreo doua tari din EU, blocarea terminalelor mobile in retea este interzisa prin lege.

normal e mult spus.. intr-o oarecare masura inteleg si legea competivitatii cu care-l aduce primul.. singura chestie care din cate stiu eu este valabila si la noi sau trebuia sa fie, este ca dupa 1 an, telefonul trebuie sa ti-i se deblocheze automat, sau daca nu automat, poti cere acest lucru.. asta stiam eu ca e dat prin lege la noi..

Semnătură 

“Mr. Wizard! Get me the hell out of here!”

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 25.07.06
Sergioo - 12 Iunie 2009 05:40 PM
MafiaSIC - 12 Iunie 2009 03:07 PM

1. din cate observ eu, tu esti sub falsa impresie ca orange decodeaza ulterior telefonale, lucru care este gresit. telefoanele vin de la “baza mama” de la apple, necodate in nici o retea.. in momentul in care tu vrei sa achizitionezi un telefon, ei ti-l conecteaza la calculator si practic in acel moment ti-l blocheaza in reteaua Orange.. asta se petrece sub ochii tai.. smile in spate acolo, de unde scot eu telefoanele, is carrier free raspberry

Ai testat tu asta ? Ai luat un telefon fresh de la orange si ai verificat ca nu este carrier locked ?

Semnătură 

If memory serves, Goldblum used a Mac raspberry

So, it’s safe to conclude the only Mac virus that ever existed saved the world from an alien invasion. wink

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Pfaffing
Macuser din: 30.10.06

Asta e întrebare de Hacker sau de Cracker ?
În Germania, iPhone-ul vine de la mărul său prin firma T-Mobile fără a fi “codat” sau “decodat”. Prețul unui astfel de telefon la ora actuală,  iPhone 3G S (19.06.2009) este de 1,-€¹ ; preț abonament. Fiind astfel cel mai ieftin telefon de pe piață, cu abonament. Fără abonament, dacă ai norocul să găsești, prețurile, în funcție de capacitatea lor de stocare în GB sunt, pentru  iPhone 3G S între 300,-€ 400,-€ și 500,-€ sau chiar 600,-€, depinde și magazinul din care îl cumperi.

1) Für Apple iPhone 3G S: Das Angebot gilt ab dem 19.06.2009 ( Vorbestellung ab 10.06.2009 möglich) und nur in Verbindung mit dem Abschluss eines T-Mobile Vertrages in den seit dem 03.02.2009 buchbaren Complete Tarifen mit entsprechender SIM-Karte der T-Mobile Deutschland GmbH und den in der Tariftabelle (Menüpunkt Tarife) dargestellten Konditionen. Eine Entsperrung des iPhone ist nicht vor Ablauf von 24 Monaten nach Kauf möglich. Die SIM-Karte ist auch mit anderen Endgeräten nutzbar, dabei stehen iPhone-spezifische Leistungsmerkmale (z. B. Visual Voicemail) nicht zur Verfügung. Bei Abschluss eines Laufzeitvertrages ist das iPhone 3G (8-GB-Vers.) ab 1,– € (gilt in den Tarifen Complete S, M, L und Complete 60, 120, 240 und 1200), das neue iPhone 3G S (16-GB-Vers.) ab 1,- € (gilt im Tarif Complete L, 240 und 1200) und das neue iPhone 3G S (32-GB-Vers.) ab 1,- € (gilt im Tarif Complete L) erhältlich. Für Apple iPhone 3G: Angebot gilt nur in Verbindung mit dem Abschluss eines T-Mobile 24-Monats-Vertrags in den Tarifen Complete S, M oder L mit entsprechender SIM-Karte der T-Mobile Deutschland GmbH. Eine Entsperrung des iPhone ist nicht vor Ablauf von 24 Monaten nach Kauf möglich. Die SIM-Karte ist auch mit anderen Endgeräten nutzbar, dabei stehen iPhone-spezifische Leistungsmerkmale (z. B. Visual Voicemail) nicht zur Verfügung. Die Beauftragung von MultiSIM ist möglich. Der einmalige Bereitstellungspreis in Höhe von 24,95 € entfällt bei Buchung bis 18.06.09. Der monatliche Grundpreis beträgt im Tarif Complete S 44,95 € (enthalten sind alle Gespräche ins Festnetz oder ins T-Mobile Netz, für alle anderen Verbindungen werden 0,29 €/Min. berechnet), im Tarif Complete M 59,95 € (enthalten sind alle Gespräche ins Festnetz und T-Mobile Netz, für Verbindungen in andere dt. Mobilfunknetze werden 0,29 € berechnet) und im Tarif Complete L 119,95 € (enthalten sind alle Gespräche ins Festnetz und alle dt. Mobilfunknetze). Bei Buchung bis 18.06.09 reduziert sich der mtl. Grundpreis für die ersten 6 Monate bei Buchung der Tarife Complete S auf 34,95 €, Complete M auf 39,95 € und Complete L auf 79,95€. Mit der enthaltenen Weekend Flat entfällt im Tarif Complete S die Berechnung für Inlandsgespräche zu T-Mobile und ins dt. Festnetz von Sa. 0 Uhr bis So. 24 Uhr. Abrechnung für Gespräche im Inland erfolgt in allen Complete Flat Tarifen im 60/1-Sek.-Takt. Die in den Tarifen Complete S und M enthaltenen Inklusiv-SMS/MMS gelten für Inlands-SMS/MMS in das T-Mobile Netz. Im Tarif Complete L gelten die enthaltenen Inklusiv-SMS/MMS für Inlands-SMS/MMS in alle dt. Netze. Nicht verbrauchte SMS/MMS Budgets verfallen am Monatsende. Nach Verbrauch der Inklusiv-SMS/MMS werden pro Standard-Inlands-SMS 0,19 € und pro Standard-Inlands-MMS 0,39 € berechnet. Die angegebenen Konditionen gelten nicht für Sonder- und Servicerufnummern. Ab einem Datenvolumen von 300 MB im Complete S, von 1 GB im Complete M und von 5 GB im Complete L wird die Bandbreite im jeweiligen Monat auf max. 64 kbit/s (Download) und 16 kbit/s (Upload) beschränkt. Die HotSpot Flatrate gilt nur an deutschen HotSpots (WLAN) der Deutschen Telekom oder der T-Mobile. Die Nutzung von VoIP und Instant Messaging ist nicht Gegenstand des Vertrages. Die Datenvolumina gelten nicht für BlackBerry® APN. Das enthaltene Datenvolumen darf nur mit einem Handy ohne angeschlossenen oder drahtlos verbundenen Computer genutzt werden. Eine Nutzung mit Data Cards, Data-USB-Sticks, Surf-Boxen oder Embedded Notebooks ist nicht Gegenstand des Vertrages. Die Complete Tarife sind nicht mit den T-Mobile Produkten MultiNumbering und TwinCard kombinierbar. Die Vorraussetzung für die Nutzung von MMS-Budget ist die iPhone Software 3.0. Zusätzlich erhält jeder Kunde bei Online-Abschluss eines Neu-Vertrages bis 18.06.2009 zwei iTunes Gutscheine in Höhe von jeweils 15,- €. Die Auslieferung der Gutscheine erfolgt ca. 15 Tage nach Aktivierung der Karte per Post. Diese iTunes-Karte ist ausschließlich im iTunes Store für Deutschland einlösbar. Zum Einlösen der iTunes-Karte müssen Sie über ein iTunes-Konto verfügen. Zur Eröffnung des iTunes-Kontos ist es erforderlich, dass sie vorher unsere Lizenz- und Nutzungsbestimmungen akzeptiert haben. Darüber hinaus müssen Sie zur Eröffnung eines Kontos über 13 Jahre alt sein und sich in Deutschland befinden. Es gelten folgende technische Anforderungen: iTunes 6.0 oder jüngere Versionen (7.0 oder jüngere Version für Video), kompatible Soft- und Hardware sowie Internetzugang (möglicherweise gebührenpflichtig). Die Einlösung der iTunes-Karte gegen bar, die Rückgabe gegen Rückerstattung in bar oder der Umtausch bzw. die Verwendung der iTunes-Karte zum Kauf sonstiger Waren sowie die Einlösung in Monats-Kontoguthaben oder iTunes-Karten sind nicht möglich. Für die Erhebung, Verarbeitung und Nutzung personenbezogener Daten gelten die Datenschutzrichtlinien für Apple-Kunden, abrufbar unter http://www.apple.com/de/legal/privacy/, falls nicht anderweitig zur Verfügung gestellt. Die Gefahr des zufälligen Untergangs der iTunes-Karte geht mit der Übergabe auf den Käufer über. Eigentumserwerb findet ebenfalls mit Übergabe an den Käufer statt. iTunes haftet nicht für Verluste oder Schäden, die aus dem zufälligen Untergang oder dem Diebstahl oder aus einer rechtswidrigen Nutzung der i-Tunes-Karte entstehen. Ihre gesetzlichen Rechte bleiben hiervon unberührt. Nicht zum Weiterverkauf bestimmt. Aussteller und Lieferant der iTunes-Karten ist die iTunes S.à.r.l. Beim Vertrieb der Karten handelt der Einzelhändler als Vertriebsmittler für und im Auftrag der iTunes S.à.r.l. Der volle Wortlaut der Bestimmungen ist hier einsehbar: http://www.apple.com/legal/itunes/de/gifts.html. Im iTunes Store gekaufte Musik ist ausschließlich zum persönlichen, rechtmäßigen Gebrauch bestimmt. Stehlen Sie keine Musik. Eingetragenes Warenzeichen, © 2004-2007 iTunes S.à.r.l.. Alle Rechte vorbehalten. »R-498»

Semnătură 

Localizare Mac OS X 10.5.8

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Eugen - la noi în lumea a treia, vin blocate.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

ne bucuram ca stii germana si ai scris mic cu gri ca sa nu ne incurce.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 22.09.06

rugati-va sa se aprobe legea si la noi ca se puteam debloca ifoanele moca smile

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member

da Sergio am inteles o mare parte smile
oricum e ciudat ca nu se poate decoda un telefon cu vechime de 1 an

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07
Sergioo - 12 Iunie 2009 05:40 PM

Fals, telefoanele la Orange vin blocate - vorbeşti de pe pereţi. Cutia telefonului meu a fost desigilată în faţa mea doar ca să-mi arate că are căştile şi cablurile. I-am cerut să nu-l conecteze la PC, fac eu asta acasă (credea că nu mă pricep să-l activez în iTunes) şi gata…. iar tel. e codat Orange.
La cerea ta, şi dacă eşti eligibil, decodarea chiar are loc - făcusem demersuri în sensul ăsta dar nu am mai dus totul la bun sfârşit (dorisem atunci să-l decodez, plăteam în avans contravaloarea lunilor rămase din abonament + TVA + 360 Ron şi aveam telefonul decodat).

Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member

dar daca imi iau telefonul de undeva si ma duc la orange sa mi-l decodeze se baga?fara garantie si luat nu neaparat din romania.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Pfaffing
Macuser din: 30.10.06
psergiu - 12 Iunie 2009 07:43 PM

Eugen - la noi în lumea a treia, vin blocate.

Sergiule de ce ești rău? Cred că nu m-ai înțeles.
“Codat” și “decodat” - înseamnă că cei de la T-Mobile fac treaba asta, nu cei de la Apple.
Adică T-Mobile își pune “Ștampila” pe acel “telefon” atâta vreme cât se află în abonamentul lor.
Uite iPhone-uri care nu a fost niciodate blocate la care prețurile sunt destul de mari, pot ajunge și la 800 Euro pe piața din Germania.
aici și aici

Iar România nu este lumea a lll-a. Dar îmi place hazul tău.

Semnătură 

Localizare Mac OS X 10.5.8

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
D@NN - 12 Iunie 2009 06:08 PM

Absolut corect. Sper să adopte și la noi o asemenea lege, cît de repede.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

iPhone are două procesoare. Un ARM care răspunde de buna funcționare a SO și încă unul, parcă Infineon, care are așa numitul Baseband Bootloader. Acest baseband este responsabil de punerea în ordine, la start, a tuturor funcțiilor premergătoare sistemului de operare, implicit interfeței grafice. Undeva în acest baseband se află o linie de cod (sau mai multe) care-i spune “dacă găsești un SIM Orange, OK dacă nu, bagă <Emergency Only>”. Asta e, în cuvinte simple, acea “codare”. Acuma, mie mi-e greu să cred că T-Mobile, AT&T sau Orange are cîtuși de puțin acces la baseband. Umila mea părere e că un pălmaș de pe plantația din China schimbă linii de cod pe loturi de carriers, le ambalează și le trimite acolo unde sînt cerute. “Decodarea” e, de fapt, o rescriere a baseband-ului. Adică exact același lucru pe care-l facem și noi, hechării mici, la unlock doar că mai elegant și legal. Mi-e și mai greu să cred că Orange RO sau Vodafone PT are acces la vreun software care să rescrie baseband-ul. Din cîte am înțeles tot de pe acest forum, aifoanele sînt trimise în Olanda pentru decodare. Însă n-am reușit să văd nici un iPhone deblocat legal deși am tot provocat de cînd a apărut în România și au început discuțiile despre acea stipulare din contract. Mai am răbdare.
@Andrei   “Fals….. vorbești de pe pereți….”. O fi de la căldură? Nu trebuie să-mi răspunzi. Nu mai jigni, te rog frumos.

[ Modificat: 13 Iunie 2009 03:33 AM de toma ]
 Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

1 din 2
1

‹‹ Mini vMac iPhone      HELP iPhone ››