2 din 2
2
Cum decodeaza Apple Iphone?
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

nici nu trebuie așa o lege smile
prețul e mai mic atunci când terminalul e venit printr-un contract strict
la ‘liber’, prețul e altul
e simplu și corect, și funcționează în românia ca și în celelalte țări ale lumii, inclusiv SUA

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 10.02.08

buaaai smile) faceti cam multi referire la mine, eu nefiind prezent aici la dezbatere..
@persoana care mi-a zis ca-i fals ce-am zis.. e dubios, pentru ca de bine de rau, nu vorbesc chiar de pe pereti sau cum mi-ati zis.. am asistat la 2 astfel de “blocari in retea” cu telefonul nou.. nu pot decat sa spun ca cine stie, probabil al tau era gata blocat de ei “in spate”, desi ai zis ca l-au desigilat in fata ta.. nush ce sa zic.. oricum, ganditi-va si voi logic, credeti ca baietii de la Apple stau sa trimita telefoanele codate pentru fiecare carrier in parte? Orange Zimbabwe si mai stiu io cine? Am in prezent un amic care lucreaza acolo si e destul de demult in functie si mi-a confirmat spusele.. ele vin libere, urmand a fi codate ulterior.. smile

Semnătură 

“Mr. Wizard! Get me the hell out of here!”

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Prin sigilat intelegeti folia aia de plastic care pot sa o puna si cei ce vand peste la Real? LOL

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: München
Macuser din: 30.05.08

Telefoanele nu cred ca sunt blocate orange ro, exclusiv orange ro, ci in reletele cu care are apple contract (adica daca iei un iphone din ro de la orange, o sa iti mearga si in state fara jailbreak si yellowsn0w daca il folosesti pe AT&T), sau cel putin asa este iphone-ul meu, care nu se trage de prin aceste zone smile

Semnătură 

dau doua beri goale pentru una plina

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Nici eu nu cred că decodarea se face cu vreun softache instalat „stand-alone” pe computere aici în România sau în țările unde iPhone se vinde. Ar fi apărut demult acel soft pe “canalele neoficiale”. Fie se decodează în altă parte, fie decodarea are loc cumva online, telefonul comunicând cu vreo aplicație de pe serverele Apple.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07
goosebumps4 - 13 Iunie 2009 12:45 PM

Telefoanele nu cred ca sunt blocate orange ro, exclusiv orange ro, ci in reletele cu care are apple contract (adica daca iei un iphone din ro de la orange, o sa iti mearga si in state fara jailbreak si yellowsn0w daca il folosesti pe AT&T), sau cel putin asa este iphone-ul meu, care nu se trage de prin aceste zone smile

Şi mie mi se pare această teorie plauzibilă (o parte din ea de fapt)
Cred că, de fapt, telefoanele sunt blocate în toate reţelele - dar când îţi activezi telefonul în iTunes şi există un “match” între provider-ul agreat de Apple şi serverele Apple (unde sunt stocate seria telefonului şi particularităţile reţelelor cu care Apple are parteneriat) - telefonul devine funcţional în reţea. Conform teoriei mele, practic, telefoanele sunt decodate pentru a funcţiona în reţeaua cu pricina.

Acum mă întreb, telefoanele intrate în RO, apar într-o bază de date şi pot funcţiona doar sub Orange (în cazul nostru) sau, conform spuselor lui goosebumps4, orice terminal poate fi activat în orice reţea, din orice ţară cu care Apple are parteneriat (deşi, am un amic care are iPhone luat de la Vodafone Italia dar nu-l poate folosi şi in reţeaua TIM rolleyes  - ambele reţele comercializând iPhone acolo)

@huk
mă îndoiesc (sau refuz să cred raspberry) că Orange ar desigila şi resigila ambalajul produselor noi - încălcându-se fragrant nişte norme de comercializare (şi alte etici pe care nu le ştiu eu probabil). Un produs care nu este vândut sigilat clientului, se numeşte second, şi trebuie comercializat la alt preţ - chiar tu ziceai într-un post mai vechi că ai avut nu ştiu ce probleme cu o tastatura luată de la un Apple Store de la noi (RO)

[ Modificat: 13 Iunie 2009 02:41 PM de Ǻndяei ]
 Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

Al meu iPhone 2G a venit cu card de AT&T dar nu merge pe Vodafone PT cu care am contract și care are exclusivitate de la Apple în Portugalia. Poate acea regulă e valabilă pentru 3G. Cît privește “sigiliul”, c’mon, ce e de desigilat la el? Din cîte țin eu minte, cutia neagră n-avea țiplă deasupra. Sau mă înșel și s-au schimbat ambalajele?

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07
toma - 13 Iunie 2009 07:37 PM

Din cîte țin eu minte, cutia neagră n-avea țiplă deasupra. Sau mă înșel și s-au schimbat ambalajele?

Eu îmi aduc aminte că al meu 2G avea, la fel şi cel 3G!

Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Chicago
Macuser din: 05.10.07

Voi crede-ti ca Apple trimite telefoane decodate si operatorul le blocheaza….nu exista asa ceva….din fabricatie are in soft operatorii compatibili…..iar la ACTIVARE este programat sa ia prin iTunes cateva fisiere legate de carier si respectivul IMEI ramane raportat BLOCAT pe acel carier cu care a fost activat prima oara. Decodarea oficiala tot prin iTunes se face cu nr de legitimare al operatorului care s-a raportat de la inceputul colaborarii cu Apple cu conditiile legale pe care le are fata de consumatori in tara respectiva, daca telefonul (IMEI) indeplineste toate conditiile si operatorul mai da ceva banuti atunci…..alea alea.

Semnătură 

Cu respect..G.
iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4

2 din 2
2

‹‹ Mini vMac iPhone      HELP iPhone ››