goosebumps4 - 13 Iunie 2009 12:45 PM
Telefoanele nu cred ca sunt blocate orange ro, exclusiv orange ro, ci in reletele cu care are apple contract (adica daca iei un iphone din ro de la orange, o sa iti mearga si in state fara jailbreak si yellowsn0w daca il folosesti pe AT&T), sau cel putin asa este iphone-ul meu, care nu se trage de prin aceste zone 
Şi mie mi se pare această teorie plauzibilă (o parte din ea de fapt)
Cred că, de fapt, telefoanele sunt blocate în toate reţelele - dar când îţi activezi telefonul în iTunes şi există un “match” între provider-ul agreat de Apple şi serverele Apple (unde sunt stocate seria telefonului şi particularităţile reţelelor cu care Apple are parteneriat) - telefonul devine funcţional în reţea. Conform teoriei mele, practic, telefoanele sunt decodate pentru a funcţiona în reţeaua cu pricina.
Acum mă întreb, telefoanele intrate în RO, apar într-o bază de date şi pot funcţiona doar sub Orange (în cazul nostru) sau, conform spuselor lui goosebumps4, orice terminal poate fi activat în orice reţea, din orice ţară cu care Apple are parteneriat (deşi, am un amic care are iPhone luat de la Vodafone Italia dar nu-l poate folosi şi in reţeaua TIM
- ambele reţele comercializând iPhone acolo)
@huk
mă îndoiesc (sau refuz să cred
) că Orange ar desigila şi resigila ambalajul produselor noi - încălcându-se fragrant nişte norme de comercializare (şi alte etici pe care nu le ştiu eu probabil). Un produs care nu este vândut sigilat clientului, se numeşte second, şi trebuie comercializat la alt preţ - chiar tu ziceai într-un post mai vechi că ai avut nu ştiu ce probleme cu o tastatura luată de la un Apple Store de la noi (RO)