2 din 8
2
Navigatie pe iPhone
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: Constanta
Macuser din: 11.01.08

Am folosit Navigon pe un pda aproximativ 2 ani.
Softul (acum 2 ani) era mult peste iGo.
Nu am avut probleme la navigatie in tara, sau in Austria/Germania/talia/Franta.
Pozitionarea este foarte buna, ghidarea, interfata cu utilizatorul…..
Experienta mea cu Navigon este una farte buna din toate punctele de vedere.
Totodata harta Romaniei era una foarte detaliata si eu unul nu am avut nevoie de directii pe care nu mi le-a putut da.
Cel mai mult l-am folosit in: Constanta/Bucuresti/Mures si drumul intre ele.
Singura chestie care ma tine sa nu il cumpar, este ca nu am un holder si mai mult decat atat cei de la TomTom anuntau un holder cu amplificare la speaker (sper sa nu ma insel), incarcare…..., dar TomTom nu are harti ptr Europa de est sau sunt foarte putine zonele pe care le ofera.
Concluzie (bazata pe experienta anterioara cu Navigon) cred ca este un soft care isi face treaba cu brio.

Semnătură 

iMac / MBP

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Arad
Macuser din: 19.12.06
Chris2000 - 20 Iunie 2009 06:08 PM

Pareri si pareri… subiective sau obiective.

Pentru unii chiar este o treaba buna, pentru altii nu.
Am si in masini si pe PDA si pe Nokia, iar acum am chiar si pe iPhone… ceea ce este chiar interesant si la fel de utilizabil.
Pretul e chiar foarte ok pentru ceea ce ofera si cum functioneaza.

Ai pus un sistem de navigație pe iPhone? Poți asculta instrucțiunile prin căști? Ce sistem ai pus?Cum merge?Harți?
Sânt tentat să îmi iau iPhone 3G și un sistem de navigație instalat pe el mi-ar prinde bine.
Am văzut că a apărut un carkit de la TomTom.

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Arad
Macuser din: 19.12.06
nevrozel - 20 Iunie 2009 04:22 PM
D@NN - 20 Iunie 2009 04:18 PM

Am si eu o intrebare:
care este diferenta de hardware intre 3g si 3gs vorbind strict de pertea de GPS, si in ce fel aceasta diferenta (daca exista) afecteaza functionarea softului de navigatie.
Adica, este mai bun 3gs la asta decit 3g?

iPhone 3GS are si busola electronica, adica iti arata mai exact directia de mers. iPhone 3G are numai GPS. Sunt sigur ca funtioneaza OK si pe iPhone 3G insa pe 3GS e exact ca pe un navigator GPS dedicat.

Să înțeleg că iPhone 3G indiferent de soft de navigație nu va funcționa ca și un navigator GPS dedicat? Mă refer în special la orientare față de direcția de mers.

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.04.08

ce e foarte misto e ca odata cu 3.0 exista geolocalizare si in safari grin
un mic exemplu facut in juma’ de ora: http://m.tutu.ro/ (si se poate dezvolta destul).

... asa ca de ce sa dai 100$ cand se poate pe gratis? daca nu stiati si Yahoo Maps stie sa faca rute intre 2 puncte sau sa caute o strada (cel putin in Bucuresti).

Semnătură 

fight apathy. or don’t.

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member
Din: Kaiserslautern, DE
Macuser din: 28.10.07
zup - 22 Iunie 2009 02:30 AM

ce e foarte misto e ca odata cu 3.0 exista geolocalizare si in safari grin
un mic exemplu facut in juma’ de ora: http://m.tutu.ro/ (si se poate dezvolta destul).

... asa ca de ce sa dai 100$ cand se poate pe gratis? daca nu stiati si Yahoo Maps stie sa faca rute intre 2 puncte sau sa caute o strada (cel putin in Bucuresti).

O mica diferenta face ca un soft de GPS dedicat nu iti foloseste traficul de internet. Si cum in GPS il folosesti mai ales(nu numai) in strainatate unde GPS Roaming e foarte scump.
320 RONi pentru Hartile din toata europa nu este mult. Eu as fi preferat mai mult TomTom-ul dar nu are acoperire de harti pentru Romania, dupa cum am vauzut.
Navigon-ul are, si una chiar detaliata. Pe site-ul mentionat mai sus scrie ca are numai 10% dar acei 10% sa shtii ca acopera cam toate strazile. din tara, nu cu un detaliu maxim(nr. benzi etc.) Azi m-am jucat cu aplicatia un pic. in weekend o sa il pot testa pe masina(bine’nteles cu un Car kit), daca doriti va pot da screenshoturi cu el.
Mie mi se pare chiar ok. Urmeaza sa il vedem testat.
Westul europei are acoperire buna peste 99%. POI - are chiar destul de multe. Harta e updatata.
O sa vad ce stie.
75 EUR, zic eu ca merita(altfel nu l-as fi cumparat)

Semnătură 

MacMini(Late 2009) 2.53 Ghz
Macbook Unibody (Late 2008)+OCZ Agility 3/60gb 2.4 Ghz

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 26.07.07

Nu cred ca softurile de navigatie vor fi compatibile cu iPhone 3G sau 2G. Eu mi-as dori dar directia de mers/orientarea este totusi o informatie relevanta atunci cand il folosesti in masina. wink

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRank
Member

Sorry nu GPS-Roaming am vrut sa zic ci DATA - Roamning… SCUZE! (nu mi-am mai putut edita postul)

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Mures
Macuser din: 06.05.08

RedAN6EL asteptam screenuri… din pacate nu am putut sa-l instalez deoarece merge doar cu fw 3.0 si cum “ultrazapada” nu a aparut inca ... :((
De la cunoscuti feedbackul e foarte promitator.
Apropo… se poate sa ii pui si numai tarile dorite si atfel scade simtitor marimea fisierului… cunoscatorii stiu cum si ce.

Semnătură 

MacBook Pro - MacBook White - iMac 24” - iMac 27”
1xAirport Extreme 2013 - 2xAirport Extreme DualBand - 1xAirport Extreme 802.11n - 4xAirport Express Airtunes 802.11n
iPhone 5S - iPhone 5 - iPhone 4S
iPod 8GB - iPad WiFi 16GB

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRank
Member

Sunt Compatibile, Directia de mers se updateaza destul de binisor(am incercat plimbandu-ma cu el… tre sa ai mai mult de 5 km/ora)(nu stiu la ora actuala daca mai mult de 30% au in el Magnetometru), deci va merge ca 70 % din aparatele GPS(nu vorbesc de cele profesionala peste 20-30Mil). Il voi testa in drum spre casa(de la lucru) si de acasa probabil vin cu screenuri.(din pacate/fericire stau la 15 min de mers de la servici deci ma plinb cu pejos-ul, dar pentru prima impresie o sa fie ok). Prima impresie, volumul este destul de tare. dar oricum in trafic, vei avea nevoie de un Car Kit. Modulator FM, sau orice asemanator, pentru transferarea sunetului catre RadioMasina.

Nu poti selecta tarile dorite. Iti vine cu toate tarile. pachetul de 1.6 GB. a durat 10 min Instalarea pe iphone.

Cand ajung acasa il incerc si pe ipod touch(1st Gen)-ul meu(bine’nteles doar ca o harta offline, si route planer, lipsind modulul GPS)
Revin dupa program cu Update pt cei interesati.

[ Modificat: 22 Iunie 2009 08:36 PM de RedAN6EL ]
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRank
Jr. Member

Se poate sa stergi tarile pe care nu le doresti “inainte” de instalare wink
PM daca vrei sa dezbatem pe tema asta wink

Semnătură 

1xAirport Extreme 2013 - 2xAirport Extreme DualBand - 1xAirport Extreme 802.11n - 4xAirport Express Airtunes 802.11n

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 05.03.08

eu mi l-am instalat… de precizat ca-si merita banii, are romania ( full coverage din cate am vazut eu ) are toate sensurile giratorii noi… spre exemplu pe harmin m-a costat harta europei si nici nu are romania full, a trebuit sa cumpar Road 2008… m-a ajuns la 10 mil. numai hartile…  are toate setarile unui gps normal si da functioneaza la fel ca unul normal…
Il recomand. :D

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 11.01.09

Am instalat si eu aseara Navigon Europe pe iPhone 3G si astazi l-am testat prin Bucuresti.
Merge foarte bine, chiar mi-a gasit niste numere de strazi pe care iGo nu le avea.

Semnătură 

I don’t do .INI, .BAT, or .SYS files… I don’t configure peripherals or networks before using them… I have a computer to do all that… I have a Macintosh.

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 11.11.08

In general nu e rau, insa m-a dezamagit din cauza traseului pe care mi l-a facut in centrul Bucurestiului, si un plus am descoperit de prima data o “gaura” cam mare pentru cat de importanti sunt ei pe piata si cat de centrala e “gaura”. Daca in buricul targului au probleme de-astea, nu ma astept atunci ca in provincie sa fie mai bine.

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRank
Jr. Member

Era si timpul smile

iGo My Way for iPhone
is comming soon.

http://www.iphone-ticker.de/wp-content/uploads/2009/06/igonavi.jpg

http://www.igomyway.com

Demo video:  AICI

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

AutoPlus a facut un test cu MobileNavigator pe 3GS, comparativ cu un TomTom si un Navigon (care are acelasi soft - MobileNavigator). E aici, in franceza.
In mare, pe iPhone se misca mai bine decat pe Navigon; ar fi interesant de vazut cum se misca si pe un 3G.

Partea nasoala pentru noi e ca hartile TomTom si Navteq sunt slabe pentru Romania. De aia astept iGo.

2 din 8
2