mai e cineva care are aceleasi probleme? adica mi se pare aiurea ... l-am folosit in mai multe zone si tot asa face ... mai bine imi iau un gps si am rezolvat treaba decat sami bat capu cu asta
Asta in mod sigur!
Oricum un GPS dtandalone e racomandat in orice situatie. Mai ales ca turn-by-turn navigation pt iPhone e inca la inceput.
am vazut prin itunes niste aplicatii cu tracker pt gps ... de exemplu una include si compass ... nu stiu daca functioneaza si cu navigonu dar ma cam indoiesc, ca alea-s aplicatii aparte ... daca cineva m-ar putea clarifica as fi foarte multumit
Nu cred ca iPhone-ul 3G se poate folosi ca un GPS adevarat. Si eu am avut probleme cu receptia GPS-ului gand am fost in grecia pe barca. Nu exista semnal de telefon si nici Wi-Fi si prin urmare gps-ul nu gasea pozitia. Am incercat cu 2 soft-uri diferite si nici unul din ele dupa mai mult de 15 min nu reusea sa gaseasca un satelit. Cred ca sistemul a-GPS care exista in iPhone este cam inutil in zone in care nu ai retea de telefon. Mentionez ca GPS-ul normal MyGuide s-a conectat in max 2 min.
Nu cred ca iPhone-ul 3G se poate folosi ca un GPS adevarat. Si eu am avut probleme cu receptia GPS-ului gand am fost in grecia pe barca. Nu exista semnal de telefon si nici Wi-Fi si prin urmare gps-ul nu gasea pozitia. Am incercat cu 2 soft-uri diferite si nici unul din ele dupa mai mult de 15 min nu reusea sa gaseasca un satelit. Cred ca sistemul a-GPS care exista in iPhone este cam inutil in zone in care nu ai retea de telefon. Mentionez ca GPS-ul normal MyGuide s-a conectat in max 2 min.
agps nu inseamna ca nu are reciever gps ci doar ca se ajuta de retea sa faca prima localizare.
ciudat ca nu a gasit pozitia totusi.
esti sigur ca era vorba de 3g? într-adevăr primul iphone te localiza în funcţie de celulele de reţea ale operatorului, dar gps-ul din iphone 3g merge destul de normal. l-am folosit pe trasee între cluj şi reghin şi cluj şi dej, şi poziţia era corectă, chiar dacă nu aveam semnal. mai incolo vara asta o să-l testez până la constanţa, să vedem rezultate.
Stiu exact ce inseamna a-GPS problema este ca cel putin la mine s-a dovedit ca fara retea de telefonie activa GPS-ul nu functioneaza. Probabil ca este un bug din iPhone OS 3.0 nu cred ca este la nivel de aplicatie de GPS ci mai mult la nivel de sistem, proplema fiind pe la Apple. De altfel exista postari multiple pe forumul Apple US in legatura cu aceasta problema.
Este posibil ca modulul aGPS din iPhone 3G sub OS 3.0 sa mearga doar in modul MS Assisted/Hybrid acest lucru insemnand ca in cazul in care nu are o conexiune la reteaua de telefonie sau la Wi-Fi nu poate sa stabileasca locatia. Pentru cei care vor mai multe detalii tehnice legate de modul MS Assisted/Hybrid se poate citi aici care este diferenta intre un aGPS si un GPS standalone. http://www.wmexperts.com/articles/gps_vs_agps_a_quick_tutorial.html
io zic sa asteptam sa vedem cum functioneaza cu iGo-ul. s-ar putea sa fie problema de soft, nu de receptor…
iti spun eu sigur ca nu e problema de soft ... am folosit mai multe aplicatii de gps inclusiv maps si pot sa zic ca navigonu e mult mai exact decat maps sau altele ... cel mai probabil problema e in chipul intern de la iphone prin care esti pozitionat
Eu m-am decis sa astept. Intr-un an, iPhone-ul va fi la fel de bun la navigatie (harti, settinguri etc…) ca orice
Navigator profesional de peste 300 de euro, iar in 2-3 ani, va fi MAI bun, cu mai multe “acareturi” si mici “giumbuslucuri” a la Apple care iti fac viata mai frumoasa. Putzina rabdare.
Eu m-am decis sa astept. Intr-un an, iPhone-ul va fi la fel de bun la navigatie (harti, settinguri etc…) ca orice
Navigator profesional de peste 300 de euro, iar in 2-3 ani, va fi MAI bun, cu mai multe “acareturi” si mici “giumbuslucuri” a la Apple care iti fac viata mai frumoasa. Putzina rabdare.
1, 2 sau 3 ani? Tu vorbeşti serios? Îţi place iPhone dar eşti dispus să aştepţi 3 ani?
Citeam pe undeva ca Navigonul poate bloca modului GPS din iPhone, in asa hal ca trebuie dat Restore la telefon(!).
Nu prea imi vine sa cred ca nu functioneaza GPSul daca nu ai retea sau WiFi. Dar se poate testa: oprim WiFi, dam sa caute retele de telefonie dar nu selectam nici una, si apoi se poate vedea daca merge GPSul. As face-o eu acum, dar ploua…
Andrei, am deja un iPhone 3G de un an de zile. ma refeream la faptul ca voi astepta un an sau doi pina ce va fi un soft intradevar profesional pentru iPhone, pentru ca problema de fapt nu este iPhone-ul ci softul (ba nu e una, ba nu e alta, ba nu sunt harti pentru Rominia sau sunt dar sunt incomplete…). Cit despre “cum ar fi sa tii
iPhone-ul fixat pe parbriz in soare” cum spunea cineva… in mod sigur nu ar fi nicio problema, singura diferenta intre iPhone si alt “Navigation Device” fiind aceea ca niciun “Navigation Device” nu ar arata atit in bine fixat in parbriz ca si iPhone-ul, plus ca iPhone-ul poate functiona si ca telefon, MP3 player, radio etc, in timp ce un Navigation Device, nu.Cit despre daca “se aude”... sunt tot felul de 3rd Party deviceuri prin care poti conecta iPhone-ul la difuzoarele masinii… remote controle-uri, oricun daca primesti un telefon muzica sau
“indicatiile” GSP se opresc automat (daca i-l setezi asa) si are prioritate telefonul (bineinteles ca poti raspunde sau nu… Toate acestea se vor rezolva si SE VOR REZOLVA cu un navigation soft CREAT special pentru iPhone
de o companie care chiar VREA sa faca asa ceva. Si asta se va intimpla mai devreme sau mai tirziu… (sper sa fie “mai devreme”). Ei, asta voiam sa spun cu “putzina rabdare”.
Navigon e suficient pentru cei mai multi utilizatori. E adevarat ca nu are optiuni avansate, dar merge bine si asa. Ce ti s-a imtamplat tie cu semnalul a fost o intamplare probabil.. IN leg. cu blocatul, mie mi-a ramas o singura daca activ, chiar daca iesisem din el cu butonul Home, si mi-a consumat extrem de repede bateria. Noroc a m-am prins si l-am oprit din SB.
Oricum anul asta o sa apara iGo, care rezolva toate problemele (sa speram).
Ca fapt divers - daca vrei GPS in masina, ia-ti standalone (cu mp3 player si movie player daca tii neaparat)
Din pacate ce sugereaza altero nu se poate testa in oras unde exista retea de telefonie. Chiar daca scoti cartela din telefon sau nu alegi o retea telefonul este conectat la o antena de telefonie (dovada este ca poti suna la 112). Daca pui telefonul in Flight mode automat se dezactiveaza si modulul a-GPS. Deci modul in care funtioneaza modul a-GPS nu se poate testa decat intr-o zona fara retea sau Wi-Fi.