Din pacate ce sugereaza altero nu se poate testa in oras unde exista retea de telefonie. Chiar daca scoti cartela din telefon sau nu alegi o retea telefonul este conectat la o antena de telefonie (dovada este ca poti suna la 112). Daca pui telefonul in Flight mode automat se dezactiveaza si modulul a-GPS. Deci modul in care funtioneaza modul a-GPS nu se poate testa decat intr-o zona fara retea sau Wi-Fi.
Sunt perfect de acord cu ce zici tu ... eu l-am testat si mergea fara retea si fara wi-fi ... atata timp cat merg apelurile de urgenta inseamna ca ai semnal la o retea oarecare si modul in care apelele de urgenta folosesc retelele la fel o face si GPS-ul
si prin ce se conecteaza la sateliti? ) ca sa te conectezi direct de pe telefon pe satelit iti trebuie ditamai amplificatoru cu antena de diametru > 20m ... nu-i asa simpla treaba precum crezi ...
si prin ce se conecteaza la sateliti? ) ca sa te conectezi direct de pe telefon pe satelit iti trebuie ditamai amplificatoru cu antena de diametru > 20m ... nu-i asa simpla treaba precum crezi ...
Si un aparat GPS dedicat are acel amplificator cu antena de 20m in varianta miniaturizata sau cum crezi ca functioneaza.
GPS-ul cu navigon merge fara semnal Wifi sau Retea telefonie, confirm eu asta si aici se termina discutia.. Nu te-a gasit data trecuta fiindca nu aveai harta pe care sa te pozitioneze. dar navigon merge 100. dar mai slab e semanlul..si isi pierde din cand in cand. Dar NU are nevoie de nici o retea…Doar Vizibilitate cat mai buna catre cer/satelit( fara blocuri inalti)
aGPS se ajuta si de cell-tower daor daca nu are vizibilitate de sateliti destului. telefonul ia 1 sau doua sateliti GPS, si 2 respectiv una Cell tower pentru a te pozitiona mai repede…dar daca nu gaseste nici un Cell tower, sau Wifi hotspot… te poate pozitiona cu 3 sateliti(daca gaseste) linistit fara a avea nevoie de altceva. Deci rezulta ca AGPS este mai bun ca GPS-ul (diferenta face doar cat de puternic ii antena GPS)
ca sa te conectezi direct de pe telefon pe satelit iti trebuie ditamai amplificatoru cu antena de diametru > 20m ... nu-i asa simpla treaba precum crezi ...
Standalone - Your handset has no connection to the network, and uses only the GPS satellite signals it can currently receive to try and establish a location.
MS Based - Your handset is connected to the network, and uses the GPS signals + a location signal from the network.
MS Assisted - Your handset is connected to the network, uses GPS signals + a location signal then relays its ‘fix’ to the server, which then uses the signal strength from your phone to the network towers to further plot your position. You can still maintain voice communication in this scenario, but not ‘Internet/Network service’ ie Web Browser, IM, streaming TV etc..
MS Assisted/Hybrid - Same as above, but network functionality remains. Normally only in areas with exceptional coverage.
Pentru RedAN6EL trebuie sa intelegi ca legatura si lipsa semnalului GPS pentru o parte din utilizatorii de iPhone 3G nu este o inventie. Eu am folosit Motion X GPS versiuna pro si iPhone-ul nu obtinea locatia GPS. Eram in largul mari si nu exista nici o retea GSM in apropiere, eram pe punte sub cerul deschis fara conditii atmosferice problematice.
Atata timp cat nu poti sa testezi daca iphone-ul tau obtine un semnal GPS sau nu intr-o zona fara retea nu inteleg cum poti sa spui ca merge cu siguranta. De altfel atata timp cat Apple nu confirma ca modulul a-GPS inclus in iPhone functioneaza in mod Standalone, ramane ca prin metode empirice sa vedem daca merge sau nu fara retea GSM.
Cat despre conexiunea la satelit si aici exista o neintelegere. Nu este nevoie de o antena de 20m deoarece un sistem GPS nu transmite informatia catre satelit ci doar o descarca, pentru acest proces nu este nevoie de o antena foarte mare.
@Daniel: Nu ca nu te-a găsit motion x GPS-ul ci problema a fost ca nu avea harta pe ce sa te localizeze, nu ca nu avea semnal GPS. Din câte ştiu eu motion x GPS de pe net ia hartile chiar si cel pro. Trebuia sa incerci un program de genul care nu te localIza pe harta ci efectiv doar îţi afIseaza coordonatele geografice. Navigon isi pierde semnalul ASA des fiindcă el te localizeaza standalone, doar când are cele trei sateliti la”îndemână”. Încearcă sa vezi toate programele de GPS(maps, GPS tracker, motion x GPS, g-spot…etc sunt o mulţime) te pot găsi pe harta când navigonul te caută încă. Navigonului durează mai mult de 30 secunde sa te localizeze, alte aplicaţii fiindcă nu folosesc standalone GPS, ci pe cel asistat, ceea ce te localizeaza mai Rapid dar cu o marja de eroare mai maricica, pana GPS-ul te localizeaza. In fine eu am spus cele ce am zis. Nu vreau sa te contrazic dar am vrut doar sa clarific chestiile astea:)
Am folosit motion x GPS exact pentru obtinerea pozitiei GPS si nu localizarea pe o harta. In mijlocul apei nu cred oricum ca aveau mapata o harta marina pe OpenMaps sistemul folosit de Motion X GPS. Problema mea era ca dupa 10 min aplicatia nu gasea nici un satelit.
mda m-am clarificat si eu acum .. ce am citit despre GPS acu ceva timp era aGPS de fapt si nu am realizat la momentul respectiv ... retrag perla pe care am scos-o >_>
Problema cu iphone-ul fara retea este ca tu fiind pe mare, telefonul nu stie ce sateliti sa caute pentru a gasi semnal, asa ca el va parcurge toata lista de sateliti. Procesul dureaza muult dar in cele din urma te va localiza. Daca ai semnal GSM aparatul stie in ce zona geografica te afli si ce sateliti sunt in zona, si cautarea merge mult mai repede. Si eu am patit, dupa o calatorie de peste 1000 de km cu avionul, la destinatie f greu ma localiza, dar m-a localizat in cele din urma.
Acum cativa ani citeam prin ceva reviste ca in specificatiile aparatelor standalone GPS chiar era specificat ca prima localizare poate dura 30 de minute.