Pentru localizare un GPS obisnuit SIFRIII are un TTFF (Time To First Fix) intre 30s si cateva minute in nici un caz 30 de minute. Pana si un GPS normal low cost de tipul MyGuide sau Mio nu are un TTFF mai mare de 5 min, asa ca nu vad dece iPhone are avea mai mult.
Eu am instalat NAVIGON pe un 3G si imi merge excelent. Inainte foloseam un pda cu igo. Pot spune ca sunt mult mai incantat cu asta de pe iphone.
Este suficient de precis, si are pana si numerele caselor pe destule strazi.
L.am instalat pe 3.0 dupa jailbreak
Incercati.l, e super tare.
Eu am instalat NAVIGON pe un 3G si imi merge excelent. Inainte foloseam un pda cu igo. Pot spune ca sunt mult mai incantat cu asta de pe iphone.
Este suficient de precis, si are pana si numerele caselor pe destule strazi.
L.am instalat pe 3.0 dupa jailbreak
Incercati.l, e super tare.
Numai bine.
Nu se discuta despre programe Sparte/piratate…AppStore Spart. Navigonul este un program ce merita cumparat.
Spune-mi tu ca ai da 140 USD pe un program care in centrul orasului tau (in cazul meu Bucuresti) sa-ti arate harta cum o vezi mai jos, in timp ce o harta gratuita sa-ti arate zona “ceva mai bine”, chiar daca nu perfect.
Si pe langa asta, chiar acolo, in centru, sa vrea sa te duca pe niste strazi care nu se intersecteaza, refuzand s-o ia pe drumul cel mai drept si scurt…
Eu, personal, astept sa iasa pe piata iGO, pentru ca Garmin nu cred ca va scoate prea curand ceva pentru iPhone TomTom nu am folosit niciodata, asa ca nu ma pot pronunta pana nu-l vad in actiune.
Spune-mi tu ca ai da 140 USD pe un program care in centrul orasului tau (in cazul meu Bucuresti) sa-ti arate harta cum o vezi mai jos, in timp ce o harta gratuita sa-ti arate zona “ceva mai bine”, chiar daca nu perfect.
Si pe langa asta, chiar acolo, in centru, sa vrea sa te duca pe niste strazi care nu se intersecteaza, refuzand s-o ia pe drumul cel mai drept si scurt…
Eu, personal, astept sa iasa pe piata iGO, pentru ca Garmin nu cred ca va scoate prea curand ceva pentru iPhone TomTom nu am folosit niciodata, asa ca nu ma pot pronunta pana nu-l vad in actiune.
Boala grea hotia asta ... mai ales pe taramuri mioritice ... Daca nu iti place un produs, nu il cumperi. Simplul fapt ca nu iti place tie ca nu ia drumul cel mai scurt nu e o scuza sa il furi.
Indiferent cat ar costa. Da’, cum am zis, boala grea si asta se vindeca greu.
Si da, as plati $140 pentru program daca mi-ar fi util.
Simplul fapt ca nu iti place tie ca nu ia drumul cel mai scurt nu e o scuza sa il furi.
Si da, as plati $140 pentru program daca mi-ar fi util.
Cineva probabil o fi spus aici ca il fura doar pentru ca nu ii place cum functioneaza (ar fi cel putin ciudat totusi sa furi ceva ce nu-ti place )... eu nu am zis.
Cat despre partea a doua din citat, “util” este ceea ce asteapta oricine plateste 1$ sau 140$ pentru un program, nu? Cui i-ar fi util sa fie invartit cateva sute de metri sau cativa kilometri prin centrul unui oras pe care nu-l cunoaste, din cauza ca harta este inexacta si programul nu stie sa produca traseul nu neaparat optim, ci macar posibil?
Daca tot te obosesti sa scrii ceva drept raspuns la ce a scris altcineva, macar citeste cu atentie si raspunde la subiect, chiar si pe un ton mai filosofic Atat respect cred ca merita orice macuser de pe forumul asta, nu?
Imi pare bine ca exista aplicatii de genul acesta, insa Nagivon, dupa parerea mea, nu merita cumparat pentru Romania, cel putin din perspectiva raportului calitate/pret. Cand vor aparea si restul de aplicatii, iGO, TomTom si poate Sygic… atunci putem face comparatii.
Cica adaptorul Tom-Tom o sa aiba GPS incorporat si un difuzor puternic asa ca s-ar putea naviga si cu iFoane 2G sau cu ipod touch-uri…
GPSul din iPhone 3G(S) devine irelevant…
Nu cred ca o sa devina irelevant… Poate doar pentru cei care-l vor folosi exclusiv in masina. Dar daca te plimbi printr-un oras necunoscut, pe jos, cu ce te mai ajuta car holder-ul de la TomTom?
Tzo - fi mai atent..
Si tie chiar iti place mai mult Navigon decat iGo ? Din ce punct de vedere ? Poate doar al simplitatii sa zicem (cu toate ca mie mi se pare un minus asta)
Nu cred ca o sa devina irelevant… Poate doar pentru cei care-l vor folosi exclusiv in masina. Dar daca te plimbi printr-un oras necunoscut, pe jos, cu ce te mai ajuta car holder-ul de la TomTom?
Recomand din toata inima o harta clasica pentru plimbari de genul, doar daca nu cumva ai un dinam in pantofi, sa poti asigura curentul pentru iPhone…
Plus ca, la viteza de deplasare pietonala, cam toate GPS-urile dau erori de directie si pozitionare.
Da am dat 79.90 EUR. Si cred ca cumparand aplicatia putem si noi sa ii spunem Navigon-ului ca existam pe harta si ca ar fi bine sa updateze hartile pentru ro cum este facut pentru restul europei. Eu nu l-am cumparat neparat pentru romania… Pentru romania ma descurc intreband, sau cunosc… Dar sa te vad eu pe tine ce faci cu Motion X GPS-ul in germania,ungaria, anglia, unde nu ai net(doar prin roaming care te va costa traficul cat 2x aplicatia Navigon). Sunt sigur ca vor veni update-uri care vor clarifica problemele tale cu bucurestiul. Eu unul sunt multumit cu harta din timisoara.
Asta este…
e 100 de euro acum, la banii aia iti cumper gps pna cu tot cu harti.
am pna cu igo, pe iphone o sa cumpar doar daca apare o solutie decenta. eu nu vad utilitatea unui gps fara strazi (si nu cumparandu-l le semnalizezi ca e ceva in neregula).
Din nou… comentarii fara rost à propos de Motion X GPS sau alte subiecte. Am spus eu ca folosesc asa ceva pentru navigatie? Cum poti sa-l folosesti pentru asa ceva? Eu am nevoie de el doar cand sunt cine stie pe ce camp, care evident ca nu este marcat pe iGO sau alte programe (in afara de Ro.A.D.), si vreau sa stiu unde sunt sau am nevoie mai tarziu de coordonatele respective!
Pentru navigatia de zi cu zi am un Dell Axim x51v si un Holux, care-si fac treaba muuuult mai bine decat Navigon pe iPhone. Pe Dell nu ma suna nimeni cand sunt in mijlocul intersectiei si nu stiu daca s-o iau la stanga sau la dreapta Si cand va aparea iGO, daca este macar la fel de detaliat ca varianta pentru PDA, atunci il voi lua si pentru iPhone, doar ca sa nu ma plimb cu PDA-ul si Holux-ul in mana prin Ungaria, Germania sau prin alta parte.
Chiar si asa, Motion X GPS ar fi folositor, pentru ca ai optiunea de cache pentru harti. Daca stii cam pe unde vei merge, poti folosi internetul gratis de acasa ca sa bagi hartile in cache-ul suficient de incapator de 250MB, si in strainatate nu mai ai nevoie de internet, nu-i asa? Sigur, iphone-ul o sa-si gaseasca pozitia mai greu, insa daca chiar te ratacesti si nu exista oameni in jurul tau, si mai ai baterie, si nu e foarte innorat sau nu esti intr-o padure deasa e posibil sa te ajute. Nu pot spune acum ca e chiar asa, insa probabil ca o sa fac un test la noi, de curiozitate.
Cum spunea si zup, nu as da bani ca sa le trimit la producatori mailuri cu greselile, si sa astept un an, doi ca sa le corecteze, mai ales cand sunt variante mult mai bune (vezi Garmin cu harta Romania Digitala - numai harta Romaniei are peste 430MB si detalii la care nici nu as fi sperat vreodata).