Spune-mi tu ca ai da 140 USD pe un program care in centrul orasului tau (in cazul meu Bucuresti) sa-ti arate harta cum o vezi mai jos, in timp ce o harta gratuita sa-ti arate zona “ceva mai bine”, chiar daca nu perfect.
Si pe langa asta, chiar acolo, in centru, sa vrea sa te duca pe niste strazi care nu se intersecteaza, refuzand s-o ia pe drumul cel mai drept si scurt…
Eu, personal, astept sa iasa pe piata iGO, pentru ca Garmin nu cred ca va scoate prea curand ceva pentru iPhone TomTom nu am folosit niciodata, asa ca nu ma pot pronunta pana nu-l vad in actiune.
ebv, ce aplicaţie e aia din a doua poză, care merge cu yahoo maps? e pe un telefon jailbrackuit sau e din AppStore?
Spune-mi tu ca ai da 140 USD pe un program care in centrul orasului tau (in cazul meu Bucuresti) sa-ti arate harta cum o vezi mai jos, in timp ce o harta gratuita sa-ti arate zona “ceva mai bine”, chiar daca nu perfect.
Si pe langa asta, chiar acolo, in centru, sa vrea sa te duca pe niste strazi care nu se intersecteaza, refuzand s-o ia pe drumul cel mai drept si scurt…
Eu, personal, astept sa iasa pe piata iGO, pentru ca Garmin nu cred ca va scoate prea curand ceva pentru iPhone TomTom nu am folosit niciodata, asa ca nu ma pot pronunta pana nu-l vad in actiune.
ebv, ce aplicaţie e aia din a doua poză, care merge cu yahoo maps? e pe un telefon jailbrackuit sau e din AppStore?
Nu este Yahoo Maps. Aplicatia este MotionX GPS, iar hartile folosite sunt cele de la Open Street.
Valeriu a raspuns in locul meu
Telefonul meu este “jailbrackuit”, insa nu decodat. Am nevoie si de alte aplicatii decat cele din AppStore.
Si bineinteles ca Motion X GPS este din AppStore… nu l-am vazut in Cydia Store.
Yahoo Maps merge cu hartile NAVTEQ, adica aceleasi harti pe care le are NAVIGON, aceleasi harti pe care le gasesti pe navteq.com. La fel de bune.
Motion X GPS foloseste hartile OpenStreet, cum a spus si Valeriu, hartile OpenCycle si GoogleMaps. OpenStreet si OpenCycle sunt mai apropiate de realitate decat Navteq, cel putin in zona care m-a interesat pe mine.
A incercat cineva Sygic Europe? Zicea Chris2000 ca ar fi zero pentru Romania (daca e vorba de aceeasi versiune), dar nu-mi vine sa cred. Are harti, localizare si voce in Romana.
Cum spuneau unii colegi de pe aici, si ce daca nu are harta buna sau completa? Merita cumparat si mai asteptam putin pana rezolva ei problema! Glumeam, bineinteles… Totusi aveau dreptate cand spuneau sa nu-l cumperi daca nu-ti convine. Navigon s-a dus.. Sygic e varza.. speranta ramane de-acum cu iGO si TomTom.
Oricum nu inteleg ce rost mai are sa bage Romania, daca Bucurestiul este reprezentat doar de centura! Nu credeam ca, fiind membri TeleAtlas din 2007, cum se lauda ei, cei de la Sygic puteau sa bage o asemenea harta in lista. :(
Pai problema e ca vezi daca nu-ti convine numai dupa ce il cumperi pe Sygic! Romania e trecuta pe aceeasi lista cu Germania si restul, nu e pusa la “si altele”.
Cum sa nu-ti faci jailbreak!
Nu sttiu daca ati vazut ce update vine in iulie la Navigon dar suna bine:
Free Update will be available in July!
Additional languages: Portugese, Czech, Polish, Turkish, Croatian, Romanian, Slovakian, Greek and Russian (GUI und Audio)
NAVIGON’s route planning function known from the companies PND line that enables users to plan a route with several destinations
Safety cameras (not for all countries)
Additional map view options (now displays street names in 3D view, optional points of interest (POI) display)
Call POI function (call the number of a POI and save it to your contacts)
Optimized volume control when using the NAVIGON navigation and the integrated iPod function of the iPhone at the same time.
Even more features!
More functions such as TMC(Trafic Message Channel) and text-to-speech will follow in late summer.
Deci vedeti… si-au dat seama ca au piata de desfacere si in romania au introdus limba romana in GUI si Audio. Si vazand asta eu cred ca cu timpul o sa urmeze si un update de harti. mai devreme sau mai tarziu…Si cum am zis, mie personal este foarte util in strainatate are strazile/hartile complete si funtioneaza excelent.
Sygic nu stiu ce sa zic, de TomTom nu cred ca va avea nici macar hartile ce le are Navigon, iar iGo. Nu ma pronunt nu stiu. Posibil sa fie mai bun. Sa asteptam cu nerabdare
Aveti ideea daca aceste soft-uri turn-by-turn, sau macar variantele ulterioare
o sa exploateze busola 3gs-ului?
ca alta utilizare practica nu vad pt aceasta busola…