Pai…pe scurt….ti-ai facut-o cu mana ta.
Sa o luam cu inceputu.
Fiecare versiune de iOS vine cu un BaseBand diferit….adik diferite versiuni de BaseBand.
BaseBand-ul este modemul GSM din iPhone - cel care se ocupa cu primirea semnalului GSM (de la orange, Voda, Cosmote)
Ultrasn0w deocodeaza acest BB la telefoanele blocate din fabrik la anumiti carrieri, pt a putea fi folosit iPhone-ul si in alte retele decat cea in care a fost blocat - orange in cazul tau.
Acum vine vestea nasoala:
ULTIMA VERSIUNE DE BASEBAND CE POATE FI DEBLOCATA, ESTE CEA DE LA iOS 4.0.X
ORICE VERSIUNE DE BB AFERENTA UNUI iOS MAI NOU CA 4.0.X, NU!!! ESTE SUPORTATA DE ULTRASN0W.
Asadar, daca ai facut update din iTunes la versiunea 4.2.1 oficiala, nu vei putea sa faci unlock. Deci este in continuare blocat in orange.
Instalarea ultrasn0w pe 3G-ul tau, este, precum AWSEMTRON ar zice (Robotzi
), FUTILA!
Cu toate acestea mai ai o sansa.
Dar operatiunea pe care trebuie sa o faci, este, deocamdata, ireversibila.
Mai concret: singura modalitate prin care mai poti sa il deblochezi, este sa pui BaseBand-ul de iPad pe el, si pe urma sa rulezi ultrasn0w.
Tot ce iti trebuie pt a face asta, gasesti in acest tutorial
http://www.redmondpie.com/how-to-update-iphone-3gs-3g-baseband-to-06.15.00-with-redsn0w-0.9.6b5-for-ios-4.2.1-unlock/
Trebuie da sti inainte de a face asta, ca unii useri care au recurs la aceasta metoda, au intampinat probleme cu GPS-ul, adik nu mai mergea deloc.
Eu am facut asta pe cateva 3G-uri, si la unele nu a avut probleme, insa la unele s-a dus GPS-u.
Acum depide de tine ce ai nevoie mai mult.
Cantareste situatia si hotaraste-te.
Daca mai ai nevoie de ajutor posteaza aici.
Tutorialul este destul de vechi, este posibil ca unele linkuri de download din pagina aia sa nu mai mearga.
Daca este asa (mi-e lene sa verific ca sunt pe tel), posteaza aici si se gaseste cineva sa iti trimita ce ai nevoie, sper.
Bafta!