Am urmatoarea problema: cand import in Indesign o fotografie cu text fonturile sunt pixelate.
Stie cineva de ce?
asa iti apare si la print?
sau doar cand o vezi in indesign? ca daca e doar la preview e din cauza ca nu ai setat la preferintele indesign-ului sa iti arate full quality sau incearca sa ii dai din meniul view>overprint preview si vezi daca iti mai face la fel.
Default Indesign-ul iti arata pozele la o rezolutie scazuta. Daca vrei sa vezi poza la rezolutia nativa du-te in meniul View>High Quality Display. Insa in acest caz Indesign-ul se va misca mai greu.
pai in primul rand vezi cum ai pus sa randeze 2. de ce vrei o poza cu text si nu pui textul in indd? 3. poza e la 300dpi?
exact ce au zis si baietii mai sus (mai repede ca mine )
Dupa cum spunea si colegul de mai sus este o greseala majora sa ai text rasterizat. Lasand la o parte aspecte care tin de ergonomie si performanta (cum naiba se formateaza textul in PS nu imi imaginez) mai sunt si aspecte care tin de calitatea imprimarii. Un text rasterizat, chiar si la 300 dpi nu se poate compara cu un text vector. Situatia se complica major daca el nu este negru. Sfatul meu este sa studiezi manualul de InDesign si sa il folosesti asa cum a fost gandit, caci l-au gandit bine. Totodata, inainte de a studia manualul de InDesign ar trebui sa te pui la punct cu notiunile elementare, de baza de DTP.
Am urmatoarea problema: cand import in Indesign o fotografie cu text fonturile sunt pixelate.
Stie cineva de ce?
asa iti apare si la print?
sau doar cand o vezi in indesign? ca daca e doar la preview e din cauza ca nu ai setat la preferintele indesign-ului sa iti arate full quality sau incearca sa ii dai din meniul view>overprint preview si vezi daca iti mai face la fel.
Acum s-a rezolvat, ai identificat bine. Si dreaq la fel.
Multumesc.
nepătrunse sunt căile celor care lucrează cu calculatoare…
am văzut pagini de quark care aveau ca poze niste imagini eps ale altor pagini de quark
DacuBurebista,
imaginea mea era exemplificativa.
Este vorba despre o macheta cu imagine si text. Numai ca nu am pus-o pe cea originala. Ca sa se apropie de situatia reala trebuia sa mai pun si o poza, dar pe mine ma interesa altceva. Deci nu e imaginea unei pagini.
măcar un tif sau un pdf puteai să ceri….
jpegul e mic
cu cit mai mic cu atit mai prost…
tif le-am cerut si eu, dar mi-au zis ca macheta a fost facuta de un inginer si ca nu mai lucreaza la ei, cu alte cuvinte erau doua posibilitati: sa refac de la zero macheta sau sa o pun pe cea pe care mi-au dat-o. Cum sunt si deadline-uri, dupa cum bine stiti, am preferat sa utilizez materialul lor.
Ehei, dragul moşului, dead line-ul sau dead linia ai s-o treci, da’ tare mă tem că preţul va fi prea mare! Usturător!
Cînd vei scoate produsul de la tipar… Prietenii ştiu de ce…