2 din 2
2
DRM Protest
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Eu cunosc un caz (dar cu siguranta sunt mai multe), in care un mic producator de software a dat efectiv faliment din cauza pirateriei. Brian Clark a facut un soft numit Thoth, care este unul dintre cele mai bune programe client pentru accesarea newsgroup-urilor Usenet. De fapt, se zice chiar că ar fi cel mai bun NNTP-client pentru Mac. Acum câţiva ani, tipul a incetat developmentul şi şi-a văzut de alte treburi, pentru că nu mai vindea aproape nimic, în timp ce serialurile Thoth circulau nestingherite pe net. De câtva timp, s-a format un grup de iniţiativă care i-a scris lui Clark şi l-a rugat să reia lucrul la Thoth, cu promisiunea unor donaţii. Rămâne de văzut dacă va accepta.

Mă întreb dacă procentul celor care plătesc pentru software, muzică sau filme ar creşte, dacă s-ar elimina toate chestiile legate de DRM, terms & conditions, activare software etc.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
Tudor - 13 Iunie 2006 08:30 PM

Mă întreb dacă procentul celor care plătesc pentru software, muzică sau filme ar creşte, dacă s-ar elimina toate chestiile legate de DRM, terms & conditions, activare software etc.

Nu, dimpotriva. De aceea trebuie gasite alte sisteme de plata, care sa respecte si pe unii si pe ceilalti. Si se poate, sunt sigur, doar ca inertia e mare…

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
fierarul - 13 Iunie 2006 02:52 AM

Dar exista legi care impiedica pe cineva sa-si mute mobila dintr-un apartament in altul ?

dacă și al doilea apartament e al lui, nu…
dacă e al altuia, atunci da, îl împiedică

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRank
Member
Din: Tulcea, Romania
Macuser din: 31.03.06

Problema, cel putin la software e si de preturi. Mie unul mi se pare destul de mari si nu sunt facute in raport cu puterea de cumparare. Cel putin la windows, office si un antivirus cu un firewall sari binisor de pretul calculatorului in sine. Pachetul de office, chiar si cel small business este enorm… poate daca ar avea si ei variante cu mai putine facilitati s.a.m.d .. dar asa sa scrii trei lulele si 2 tabelase.. cum e de fapt folosit 80% din cazuri..si sa dai vreo 7 mil. pe licenta mi se pare exagerat….Exista varianta open office… bineinteles…ma si mir ca totusi pachetul office il mai cumpara cineva…dar totusi peturile la soft mi se par mari. Si e si chestia asta ..eu unul as prefera sa vand mai mult cu o margina de profit mai mica decat sa ma fure 80 % din clienti sau cat se estimeaza pirateria la noi .

Semnătură 

if it works .. don’t screw with it

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member
Din: Timisoara
psergiu - 13 Iunie 2006 05:17 PM

http://www2.piratpartiet.se/the_pirate_party

http://www.pirate-party.us/

pe cand .ro ?

Niciodata. Nu vad sa aiba romanii in curand atata informatie (cultura generala ?) incat sa sustina asa ceva in mod real (nu la modul “hai sa furam windows ca n-am auzit de altceva”).

Iar apoi chiar daca ar incepe o asemenea “miscare” niste pile pe unde trebuie si s-ar opri miscarea din fasa. Eu nu am incredere ca politicul din .ro ar permite asa ceva.

Semnătură 

This signature is intentionally left blank.

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Tudor - 13 Iunie 2006 08:30 PM

Eu cunosc un caz (dar cu siguranta sunt mai multe), in care un mic producator de software a dat efectiv faliment din cauza pirateriei. Brian Clark a facut un soft numit Thoth, care este unul dintre cele mai bune programe client pentru accesarea newsgroup-urilor Usenet. De fapt, se zice chiar că ar fi cel mai bun NNTP-client pentru Mac. Acum câţiva ani, tipul a incetat developmentul şi şi-a văzut de alte treburi, pentru că nu mai vindea aproape nimic, în timp ce serialurile Thoth circulau nestingherite pe net. De câtva timp, s-a format un grup de iniţiativă care i-a scris lui Clark şi l-a rugat să reia lucrul la Thoth, cu promisiunea unor donaţii. Rămâne de văzut dacă va accepta.

Acum ceva luni de zile, am scris în forum că Redlerii, autorii lui Mellel, ar acorda licențe macuserilor.ro mult sub prețul pieței (pe atunci era 29 USD, eu îl cumpărasem cu 19 USD). NIMENI nu a reacționat.
Recent, mi-am reactualizat la 39 USD licența pt Nisus (o aveam pe cea de 5.x și 6.x pt clasic). Nisus este un excelent wp… Nu am mai scris pe forum după eșecul cu Mellel… notez aici doar un fapt: ne tăiem singuri craca de sub picioare.
Sar peste faptul că, pt claviaturile de Romanian, NIMENI nu a sărit cu vreo donație, fie și simbolică... Nu mă plîng, mă așteptam…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

2 din 2
2

‹‹ Fun      Apple Care valabil in Romania?? ››