Cum pot arde o imagine astfel incat cd-ul obtinut sa fie boot-abil? Am o imagine de os8 cu extensie .cdr si ca soft de scriere folosesc Toast6, iar cd-rw-ul este momtat pe usb.
Multumesc.
ps: cd-rw-ul nu il vede Disk Utility
Eu am un iMac G3 si nu am FW la el. Ideea e ca am scris ceva, insa nu il pot vedea decat cu acel cd-rw. Cu cd-rom-ul din iMac nu il vad deloc, adica nu il monteaza. In alt calc il vede ca fiind in format PCDOS.
deci, daca aveti ceva idei despre asta, va multumesc. Cred ca se poate face cumva si cu cd-rw-ul pe usb, insa mai am de sapat si nu prea as vrea sa stric cd-uri aiurea. Iar CD-RW nu vede cd-rom din calculator deloc.
din ce stiu eu, de pe usb nu poti buta, iar toast nu stie sa scrie imagini butabile - doar daca copiezi CD-ul
asa ca singura incercare e sa faci din imaginea aia, o alta imagine cu disk utility, dupa care sa faci mount si sa scrii cu toast… nu sunt sigur ca merge
poate are totusi cineva un disk de os 8 sa-ti dea (daca sta in oras cu tine -deh, nu ai completat locatia )
Eu nu vreau sa boot-ez de pe usb. Eu doar am montat-conectat- un inscriptor pe usb, ca altceva nu am. Ideea este urmatoarea:in afara de Disk Utility, nu exista alt program care sa poate arde un cd boot-abil dintr-o imagine, asa cum poate face Nero, Alchool, ...????
Cum pot arde o imagine astfel incat cd-ul obtinut sa fie boot-abil? Am o imagine de os8 cu extensie .cdr si ca soft de scriere folosesc Toast6, iar cd-rw-ul este momtat pe usb.
Multumesc.
ps: cd-rw-ul nu il vede Disk Utility
1. Cu acea unitate externă ai ars ceva pînă acum, de ex. un cd de date? La verificare a fost OK? Poți trage cu Finderul?
2. Dacă ai probleme cu recunoașterea unității externe, pune Patchburn, excelent pt mac-urile mai vechi; nu e garantat 100 % că va merge.
3. Dacă pînă aici e OK, iar imaginea cdr nu e recunoscută ca atare, convertește-o în dmg cu Disk Utility
4. Poți încerca să tragi imaginile și cu pluging-urile anexate, la mine merg perfect. Sau cu toast sau cu Liquid CD