Salut…am un laptop nu conteaza marca etc….am windows xp pe el si vreau sa pun si mac os x[tin sa precizez ca merge mac os pe el fara probleme si am si achizitionat originalul..nu este caz de piraterie etc..nu ma luati cu EULA etc] acum intrebarea : vreau sa instalez si mac os dar fara sa modific windowsu [am deja o partitie goala de 100 gb] deci nu stiu cum sa procedez cu dual boot etc…daca cineva imi raspunde ...MULTUMESC FOARTE FRUMOS!
[ Modificat: 24 Iunie 2009 05:19 PM de Administrator ]
de ce imi este frica nu scap…[de oameni care is ilegali..si vor sa devina legali in explicatii]....deci is cat se poate de legal…windows original,mac os original….alta era intrebarea….aa..si oare cate mac-uri folosesc windows original???..se cheama WINDONTOS::))
de ce imi este frica nu scap…[de oameni care is ilegali..si vor sa devina legali in explicatii]....deci is cat se poate de legal…windows original,mac os original….alta era intrebarea….
nono, tu chiar ne crezi idioți? Dacă nu spui ce calculator ai, nu te putem ajuta. Dacă vrei să faci pe eroul național, enigmatic și aerian, rezolvă și singur problema, nu mai cere ajutor. Dacă ceri ajutor, oferă informațiile complet și clar, altfel…
nu e vorba de frica… dar aici majoritatea au macuri
pe forum la softpedia s-ar putea sa gasesti mai multi baieti priceputi care sa puna pe un PC sistemul de operare de la apple
imi pare rau nu am vrut sa supar pe nimeni…este un pc ..laptop…MSI WIND….
Bun. Pe un laptop non-Apple nu se poate instala MAC OS X folosind DVD-ul original Apple. În acest scop, există hackintosh, noi nu discutăm aici subiectul ăsta, dar pe google vei găsi tot ce ai nevoie. Există și liste ample cu tipurile suportate de hackintosh. Există și forum-uri în acest scop.
E un șpil cu instalarea MAC OS X + Windows pe un PC, vezi pe forum-urile dedicate.
@dacu: de ce nu puneti un banner cat casa in header, pentru a defini “macuser” ca “macintosh hardware user” si gata?
nu e hardware macintosh, nu e locul care trebuie.
@nono: mergi, frate, pe insanelymac pt. ca sunt milioane de post-uri si mii de thread-uri despre absolut tot ce te-ar interesa vreodata. Asa am scapa de insinuarile tale cum ca altero ar fi ilegal, dar legal in explicatii. Vii sa ceri ajutor, intr-un mod oricum lipsit de bun simt (vezi “nu ma luati cu EULA” etc), jignesti si te mira ca primesti ****. Studiezi forumul asta, vezi cum raspunde lumea si decizi daca ceri sau nu ajutor aici. In momentul cand ai cerut, te conformezi, pentru ca sunt oameni care isi rapesc minute din viata pentru a interactiona cu tine.
Hai, ca nu-i asa grav.
O sa-si puna OS X, apoi o sa deschida tot mai rar partitia de Win, apoi o sa stringa din butchi si o sa-si ia mac…
Chiar, de ce credeti ca Apple nu urmareste si nu lichideaza grupurile de hackintosi? V-ati intrebat?
Se poate instala pe MSI, daca pe un netbook Dell s-a instalat OK. Iar daca vrei sa instalezi OS X nativ, iti trebuie un stick EFIx.
iaru, am cheltuit sute de milioane pe apple hardware incepand din 2006, fix din acelasi motiv.
vara-toamna 2005 pe hackintosh, iarna 2006 ibook 2nd hand si din aprilie imi tot cumpar (desi urasc sa cumpar toale, la notebook-ul mac sufar dupa un an de vechi ce e )
problema nu era de hackintosh (repet, insanelymac este MULT mai avizat decat acest forum) ci de modul de abordare.
sigxcpu: nu e chiar aşa. Ăsta e modul clasic de abordare în mediul Windows. Lumea de acolo e extrem de nervoasă şi brutală. O să vezi că, dacă amicul nostru va reveni, îşi va schimba stilul. Iar dacă îşi va lua mac… va fi ca noi. În şase luni va da sfaturi, acolo unde noi ne vom fi plictisit!
Am avut si mac…si am si acum,am si windows…SI TOATE CU DVD-URI SI CD-URI LEGALE…..LEGALE…asa ca prea multi membri constipati si nervosi aveti aici..a fost doar o intrebare!!! am spus de EULA..chiar din acest motiv pe care persoana de mai sus a inceput sa strige raspicat la mine…intreb daca eu incerc sa instalez mac os pe pc….cati din utilizatorii de mac…folosesc windows original??????????????????????????????..una e sa nu cunosti ceva..si doar sa intrebi si s/a se raspunda scurt si la obiect…si alta este ca ‘‘cineva’’ s/a iti distruga creierul cu aberatii si lucruri pe care le am specificat de la inceput! dar asta este romania….!!multumesc totusi pentru raspunsurile echitabile!
Aloooo…băiete…linişteşte-te. Trage adânc aer în piept, numără până la zece şi apoi respiră uşor. Aşa…te-ai liniştit? Bun.
1. Degeaba ai tu CD-uri/DVD-uri originale, cumpărate din magazin, dacă tu ocoleşti licenţa de utilizare a programelor de pe CD/DVD. Cu alte cuvinte, în cazul de faţă, dacă tu instalezi OS X pe un hardware non-Apple.
2. Persoanele care ţi-au răspuns nu au strigat deloc, din ce am văzut eu, ba chiar au răspuns amabil ţinând cont de întrebare şi de faptul că a tot fost discutat acest subiect pe forum. Puteai să dai o căutare pe forum să vezi dacă mai există topicuri legate de această problemă şi vedeai că aici orice lucru legat de piraterie este subiect tabu.
3. Ştiu că aici în România mulţi se gândesc la cum să înşele/fure/aibă beneficii nemeritate. Însă dacă ai fi frunzărit un pic forumul acesta ai fi văzut că această comunitate încearcă să evite acest gen de comportament.
4. Tu ai impresia că cine a avut 1000+ de Euro să dea pe un echipament Apple se uită la cei 100 de Euro cât costă o licenţă de Windows? Majoritatea celor care încă mai folosesc Windows pe Mac-uri o fac din cauza unor programe specifice şi din care oricum scot bănuţii acoperitori licenţei de ferestre.
Si cand folosesti windows pe mac…care ocolire de licienta o folosesti????? si cand ma gandesc ca la Iasi folosesti windows original..!! imi vine un ras ...trist de moromete!!!
nono, ai primit deja lamuririle necesare
ti-am sters un post, unde erai deplasat…
stiu ca nu ai timp sa citesti regulamentul acestui forum, sau macar prima pagina a site-ului, dar fii atent la limbaj si la tonul folosit in discutii
“succesuri!”
[ Modificat: 24 Iunie 2009 05:12 PM de dacuBurebista ]
Si cand folosesti windows pe mac…care ocolire de licienta o folosesti????? si cand ma gandesc ca la Iasi folosesti windows original..!! imi vine un ras ...trist de moromete!!!
1. Microsoft nu limitează instalarea Windows pe un hardware specific.
2. Tu ai impresia că în Iaşi nu se comercializează licenţe software? Hahaha…
3. Eu nu mai folosesc Windows pe Mac. Însă când îl aveam instalat, da era cu licenţă.
4. Am impresia că nu eşti decât un tânc de 13-14 ani (asta-mi arată logica ta) astfel încât nu mă mai deranjez să-ţi răspund de-acum încolo…