Am o problema: cum sa fac ca sa-i dau voie unui prieten (cu Win XP) sa-mi puna in Drop Box niste fisiere (mari)?
Am activat FTP Access din Preferences > Sharing, i-am trimis adresa ftp care apare, si zice ca ii apare mesajul ca don’t find the server. Dupa ce am dezactivat firewallul din router ii zice ca timeout; deci e o imbunatatire.
Dar mai departe ce sa fac?
Da, tocmai vroiam sa adaug: de la ISP am adresa statica. Cablul intra in router, care imi da adrese statice catre cele 2 macuri.
Adresa externa e 85.186.xxx.xxx, iar cea a Macului unde vreau sa intre e 192.168.2.xxx
Am raspuns la intrebare? Sunt cam tufa la chestiile astea…
Pai nu vreau sa-i dau user/pass, ca atunci are acces la tot discul. In mod normal ar trebui sa poata alege intre Guest si User. Daca alege Guest nu-i trebuie pass si poate vedea doar Drop Boxul.
Ce naiba o avea? Poate sa bag cablul direct in laptop, fara sa mai treaca prin router?
Rumpus nu cred ca ma ajuta, ca la mine e o probleme de acces (Tudor zice ca nici ping nu poate)
Din cate stiu eu, conturile FTP sunt aceleasi cu conturile de utilizator din OS X. Adica numai cei care au cont de user OS X pot intra cu FTP.
Am folosit IP-ul detectat atunci cand intri pe Macuser.ro si am incercat FTP. Merge, dar dupa cum am zis, cere user/pass.
Am incercat acum cu cablul direct, dar nu stiu de ce nu ma pot lega la net. Am renuntat.
Am incercat de pe Power Mac sa intru pe PB, prin “intranet” si asa am vazut ca pot alege Guest, fara pass, si cu acces doar la Drop Box; ceea ce ar fi perfect.
Tudor, daca la user pui Guest si la pass nimic, ce-ti da?