Cineva a modificat un Mac Mini si a pus in el un procesor Intel Core 2 Duo (2,16 GHz), ultima noutate de la Intel. Rezultatul? Mini-ul a dat de pamant cu doua PowerMac G5 Dual la 1,8 si 2,5 GHz, la conversia MP3 -> AAC in iTunes!!
Sa-mi dati voie sa ma indoiesc!
N-au reusit iMacurile Duo sa faca asta, si o face un mini modificat. Poate intr-un test, unu singur, cu soft dedicat. Comparatii de astea s-au mai facut, da’ n-a iesit asa. Au iesit aproape in multe teste, au iesit catastrofal sub Rosetta, asa ca dati-mi voie sa nu cred pina nu vad. Oricum, daja, intre noi, sint citiva care au intel. Si n-am auzit chiuituri de bucurie! Inca. Deci, dupa parerea mea, Intel Core Duo 2007 = PPC G5 2005. Haios, nu?
Stiu ca oamenii vor ca intelul sa dea cu tifla lu’ G5, da’ mai au inca un an!
N-au reusit iMacurile Duo sa faca asta, si o face un mini modificat. Poate intr-un test, unu singur, cu soft dedicat. Comparatii de astea s-au mai facut, da’ n-a iesit asa. Au iesit aproape in multe teste, au iesit catastrofal sub Rosetta, asa ca dati-mi voie sa nu cred pina nu vad. Oricum, daja, intre noi, sint citiva care au intel. Si n-am auzit chiuituri de bucurie! Inca. Deci, dupa parerea mea, Intel Core Duo 2007 = PPC G5 2005. Haios, nu?
Păi am mai vorbit despre asta… dar aplicațiile deja UB (Universal binary) se vor mișca, evident, mai repede cu șmecheria asta. Cred că, așa cum zice meșterul, conversia cu pricina și alte aplicații zboară cu procesorul ăla.
Vor fi evident puturoase aplicațiile cu Rosetta în spate.
Sper ca ai remarcat ca e vorba de procesoarele Intel Core 2 Duo, nu de Intel Core Duo care sunt deja existente in Mac-uri. Astea cu “2” sunt o generatie noua care cica sunt mai rapide si se incalzesc mai putin decat Core Duo. Deci e posibil ca 2007 de care pomenesti sa fi venit un pic mai repede.
Frumos procesorul, poate la anul cand apare unul mai voinic fac si eu un upgrade pe imac. Oricum are cache dublu 4mb vs 2mb.
Insa tin si sa il contrazic un pic pe Iaru. Eu chiar sunt super multumit de cum merge procesorul Intel de pe imac si nu ma prea dezamagit pana acum