Sal’tare! Vreau sa shtiu daca pe un mac mini intel ruleaza ( “ruleaza bine” ar fi ideal) Final Cut Pro (macar 3), Motion shi LiveType. PS CS2 ruleaza sigur. Poate vreunul dintre voi a incercat sa le instaleze pe toate.
10x
din ce am inteles eu si am mai citit legat de acest subiect, da, poti instala chiar si FCS si sa mearga BINE daca sa ai macar 1GB ram. Ideal este sa ai si un HDD extern legat prin firewire sa poti beneficia de 7200rpm. Motion pe alta parte..functioneaza teoretic, dar se misca foarte prost avand in vedere ca depinde foarte mult de placa grafica.
Cand am fost la Apple Creative Day, zicea tipul care a prezentat Final cut ca merge si pe mac mini, insa isi face programul niste optimizari in functie de sistemul pe care ruleaza. So… nu ar trebui sa ai probleme
10x Chestia era pur informativa. Nu ma duce buzunarul la un G5 (pe care il folosesc la studio) asha ca sunt in cautare de solutzii.
Apropos ...“Apple Cretive Day”...ce e asta ,unde shi cand se intampla?
FCP si LiveType merg sigur, mai ales ca sunt deja UB (atentie, FCP e UB doar ultima versiune). Si Motion e UB, dar, cum spune si mike.b, depinde prea mult de placa grafica ca sa poate merge bine pe un mini (doar banuiesc ca e asa).
Ce zice AlexBuga e ca FCP vede cat de tare e sistemul si face randare real time doar cat ii permite sistemul (dar stiai asta, nu? )
daac aflii mai multe sa ne zici si noua, ca si eu vreau sa-mi iau un mini (dar parca as astepta sa iasa cele cu Core 2, cica si grafica va fi mult mai buna)
.“Apple Cretive Day”...ce e asta ,unde shi cand se intampla?
A fost, acum vreo 2 luni, organizat de Iris. Au prezentat Adobe Illustrator CS2, Logic Pro, FCP si Aperture. A fost destul de interesant, cu exceptia prezentarii Aperture, de doi lei.
.“Apple Cretive Day”...ce e asta ,unde shi cand se intampla?
A fost, acum vreo 2 luni, organizat de Iris. Au prezentat Adobe Illustrator CS2, Logic Pro, FCP si Aperture. A fost destul de interesant, cu exceptia prezentarii Aperture, de doi lei.
Shi e o chestie anula sau cum? Se mai organizeaza shi alta data? Nu de alta dar suna interesant..
Evident ca nimeni nu o sa-ti recomande sa rulezi FCP pe Mac mini. Eu zic sa nu te astepti la cine stie ce performante. Cel putin hard discul ala lent te cam omoara.
as astepta sa iasa cele cu Core 2, cica si grafica va fi mult mai buna)
Adica te referi la Mac Mini-urile altele decat cele cu core solo si cu core duo care se afla acum pe piata? Despre ce e vorba? Alte procesoare de la Intel? Ce aduc acestea in plus? Cum adica grafica buna? Ce GPU le baga?
Nu, ma refer la Macurile care n-au aparut inca…
Umbla vorba ca urmatoarea revizie va avea procesoare Intel Core 2 Duo, tot grafica integrata, dar (mult) mai buna (capabila, de exemplu, sa decodeze hardware H.264).
Deh, stii cum e treaba cu Apple, ca nu anunta nimic. Plus ca acum e mai complicat de prezis, pt ca Intel scoate revizii mult mai des decat IBM cu al sau PowerPC. O sa scoata si Apple reviziile in ritmul lui Intel? Nu stim.
In principiu s-ar revizui toate Macurile cu Intel, deci inclusiv iMacurile. Urmareste si tu site-urile de zvonuri Mac, cum ar fi HardMac (preferatul meu), Think Secret, AppleInsider, MacRumors etc., spune acolo si date tehnice (tipul procesorului, chipsetul grafic samd).
Intotdeauna Macul pe care-l cumperi va fi obsolete din momentul cumpararii. (ca si orice alt computer, de altfel)
Daca ai nevoie, ia-ti. Dca poti sa astepti, asteapta.