De ceva timp ma tot gandesc sa trec pe Mac, dar nu sunt 100% sigur daca ar merita sa dau 6-7000 RON pentru unul. M-am gandit ca ar fi bine sa va spun voua ce fac eu in general cat timp lucrez la calculator si sa ma ajutati voi sa aleg ce e mai bine, Mac sau PC.
Deocamdata stau cam 8 ore zilnic in fata laptopului (un Asus, 2Gb RAM, Intel Dual-Core) si lucrez cel mai mult in Photoshop (scriu tutoriale), Adobe Illustrator si Dreamweaver. Celelalte programe pe care le folosesc mai mult sau mai putin sunt:
-Cinema 4D;
-Adobe InDesign;
-Adobe After Effects.
Am ordonat programele in functie de cat de des le utilizez, ca sa va faceti o parere despre ce am nevoie cel mai mult. Pe langa astea mai folosesc zilnic programele obisnuite gen Firefox, Winamp, YM!, BS Player etc.
Daca decid ca vreau un PC
-vreau sa-l fac din piese si sa platesc aproximativ 3500 RON;
-vreau un monitor Samsung T240 HD (costa cam 1500 RON - initial vroiam sa renunt la Mac doar ca sa folosesc monitorul asta);
-in total nu as vrea sa depasesc 5500-6000 RON;
-nu sunt un gamer, m-am lasat de jocuri de vreo 2 ani, dar parca as vrea sa mai joc un World of Warcraft din cand in cand, sau un GTA 4 (monitorul de care ziceam e perfect pentru asta).
Daca decid ca vreau MAC
-as vrea un iMac de 24”;
-am vazut doua modele pe Noumax.ro care costa 6090 RON, respectiv 7359 RON;
-nu stiu exact cu cat este mai bun cel mai scump (cu GeForce GT 120) fata de celalalt (cu GeForce 9400M) si pe care din ele sa il aleg;
-la fel ca in cazul PC-ului, as vrea sa mai joc un World of Warcraft cand am timp.
Jocurile nu sunt ceva foarte important, ma intereseaza in primul rand sa lucrez rapid in programele de la Adobe si cele 3D (gen Cinema 4D), chiar si cand am deschise 3-4 in acelasi timp, plus Firefox, Winamp si YM!, care stau deschise toata ziua.
Cam asta ar fi tot. Ati putea sa ma ajutati sa aleg ce e mai bine pentru mine? Stiu de avantajele generale pe care le are un Mac fata de un PC, dar as vrea sa stiu daca si de ce s-ar merita sa platesc mai mult pt un Mac avand in vedere ce fac eu in cele 8 ore cat lucrez la calculator in fiecare zi. Asta ma intereseaza cel mai mult si astea sunt principalele motive pentru care nu stiu exact ce vreau sa aleg.
Voi ce ziceti?
PS: Care Mac credeti ca e cel mai bun pentru ce am eu nevoie si sa se incadreze in buget?