Probleme la superdrive PB G4 12’’
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Leiderdorp, The Netherlands
Macuser din: 22.10.05

Superdrive-ul meu nu vrea sa mai citeasca CD-uri si hirie din greu. Imi da o eroare spunind ca discul nu poate fi citit de computerul meu. Pe laptopul sotiei mele (PC) se citesc si cd-urile si dvd-urile fara probleme. Ce sa fac?

Semnătură 

Blog, blog, drog

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

numai acel cd, sau toate?
incearca sa-l cureti putin cu un spray cu aer

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

la toate cd-urile imi face asa. explicati-mi si mie cum se face faza cu spray-ul cu aer.

Semnătură 

Blog, blog, drog

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator

cumperi unul, ii pui paiul ala subtire si dai 2-3 jeturi scurte in directia capului de citire //  vezi ca pe unele scrie sa NU le agiti inainte!

ai bagat cumva in unitate discuri cu stikere de hirtie lipite pe ele?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

nu am bagat niciodata cd-uri cu cu stikere. dar nu inteleg ceva si anume cum se curata . trebuie sa bag pauil ala in unitate, adica pe-acolo pe unde imi bag cd-ul? (am powerbook) si daca da, care e directia capului de citire? (am emotii)

Semnătură 

Blog, blog, drog

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator

da, bagi paiul ala acolo, usor… undeva pe centrul fantei, cam la 2, max 3 cm inauntru //  nu se intimpla nimic mai rau decit este acum
te poate ajuta sau nu, dar nu strica nimica

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

ok o sa incerc. as mai avea nevoie de o sugestie. cam pe unde as putea gasi in bucuresti un astfel de spray?

Semnătură 

Blog, blog, drog

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
casar - 16 Iunie 2006 02:14 PM

Superdrive-ul meu nu vrea sa mai citeasca CD-uri si hirie din greu. Imi da o eroare spunind ca discul nu poate fi citit de computerul meu. Pe laptopul sotiei mele (PC) se citesc si cd-urile si dvd-urile fara probleme. Ce sa fac?

este inceputul busirii unei unitati optice: citeste greu unele cd-uri/dvd-uri, sau citeste numai cd-uri, nu si dvd-uri, sau arde numai cd-uri, nu si dvd-uri etc.
curata-l, cum a zis dacu’, fii pregatit pt gestul (scump) de a schimba unitatea optica intr-o buna zi. in mod normal, asta se face dupa 3-4 ani de folosire, daca e mai nou, hm, nu prea a fost de calitate sau a fost folosit la greu (ceea ce inseamna ca are 10 ani de folosire, nu?)

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

Laptopul are un an de cind l-am scos din cutie si in ultima vreme chiar l-am menajat in materie de scriere.

Semnătură 

Blog, blog, drog

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

e de ajuns un cd prost, sa fie necentrat si ajunge sa-ti strice unitatea //  incearca pe la magazinele de consumabile de calculatoare si gasesti multe minuni
si vezi ca sunt unitati externe slim, pe usb si fw, foarte accesibile ca pret

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
casar - 16 Iunie 2006 07:23 PM

Laptopul are un an de cind l-am scos din cutie si in ultima vreme chiar l-am menajat in materie de scriere.

hm, dacă mai e în garanție, repede-repede la magazin cu el. dacă nu mai e, just, o unitate externă poate fi excelentă

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

eu zic ca poate ai incercat doar cu cateva cd-uri scrise pe laptopul sotiei…poate?
incearca cum a zis dacu prima oara cu spray si apoi daca nu se intampla nimic mergi la un service…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Si mai ales IN NICI UN CAZ NU FOLOSI UN “CLEANING CD” din acela cu periuță că îți strici unitatea iremediabil - periuța aia curăță capul dar îl și zgârie în același timp și zgârieturile se umplu de praf și mai repede ca înainte - dupa cateva folosiri ale prostiei ăleia lentila se mătuiește de tot și gata.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP