Superdrive-ul meu nu vrea sa mai citeasca CD-uri si hirie din greu. Imi da o eroare spunind ca discul nu poate fi citit de computerul meu. Pe laptopul sotiei mele (PC) se citesc si cd-urile si dvd-urile fara probleme. Ce sa fac?
nu am bagat niciodata cd-uri cu cu stikere. dar nu inteleg ceva si anume cum se curata . trebuie sa bag pauil ala in unitate, adica pe-acolo pe unde imi bag cd-ul? (am powerbook) si daca da, care e directia capului de citire? (am emotii)
da, bagi paiul ala acolo, usor… undeva pe centrul fantei, cam la 2, max 3 cm inauntru // nu se intimpla nimic mai rau decit este acum
te poate ajuta sau nu, dar nu strica nimica
Superdrive-ul meu nu vrea sa mai citeasca CD-uri si hirie din greu. Imi da o eroare spunind ca discul nu poate fi citit de computerul meu. Pe laptopul sotiei mele (PC) se citesc si cd-urile si dvd-urile fara probleme. Ce sa fac?
este inceputul busirii unei unitati optice: citeste greu unele cd-uri/dvd-uri, sau citeste numai cd-uri, nu si dvd-uri, sau arde numai cd-uri, nu si dvd-uri etc.
curata-l, cum a zis dacu’, fii pregatit pt gestul (scump) de a schimba unitatea optica intr-o buna zi. in mod normal, asta se face dupa 3-4 ani de folosire, daca e mai nou, hm, nu prea a fost de calitate sau a fost folosit la greu (ceea ce inseamna ca are 10 ani de folosire, nu?)
e de ajuns un cd prost, sa fie necentrat si ajunge sa-ti strice unitatea // incearca pe la magazinele de consumabile de calculatoare si gasesti multe minuni
si vezi ca sunt unitati externe slim, pe usb si fw, foarte accesibile ca pret
eu zic ca poate ai incercat doar cu cateva cd-uri scrise pe laptopul sotiei…poate?
incearca cum a zis dacu prima oara cu spray si apoi daca nu se intampla nimic mergi la un service…
Si mai ales IN NICI UN CAZ NU FOLOSI UN “CLEANING CD” din acela cu periuță că îți strici unitatea iremediabil - periuța aia curăță capul dar îl și zgârie în același timp și zgârieturile se umplu de praf și mai repede ca înainte - dupa cateva folosiri ale prostiei ăleia lentila se mătuiește de tot și gata.