Glyphs in WORD 2003
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Salutare

Am un document de 135 de pagini si e plin de ghilimele de aceste gen: “text”. Incerc sa le schimb cu ghilimele de aceste gen «text». Cu simplu FIND/REPLACE nu merge deoarece daca selectez FIND: si dau REPLACE WITH: « o sa imi apar peste tot ceva de genul «text«. Si, credeti-ma sunt foarte multe astfel de ghilimele.
Am cautat la Glyphs in WORD si pot selecta la FIND: ”^$ (adica “cu orice litera), dar la REPLACE WITH nu mai am aceasta optiune de “orice litera”. Cum fac sa nu le iau la mana toate cele x sute de ghilimele.

Multumesc anticipat.

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

Dar:
caută spațiu+ghilimele și înlocuiește cu spațiu+(LEFT-POINTING DOUBLE ANGLE QUOTATION MARK)
și
caută ghilimele+spatiu și înlocuiește cu (RIGHT-POINTING DOUBLE ANGLE QUOTATION MARK)+spațiu
caută ghilimele+virgulă și înlocuiește cu (RIGHT-POINTING DOUBLE ANGLE QUOTATION MARK)+virgulă
caută ghilimele+punct și înlocuiește cu (RIGHT-POINTING DOUBLE ANGLE QUOTATION MARK)+punct
nu funcționează?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Un pic cam incurcat, dar merge. Mult mai bine decat sa sar din rand in rand si sa le inlocuiesc manual.

Mersi.

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
arahnedea - 06 Iulie 2009 08:36 PM

Un pic cam incurcat, dar merge. Mult mai bine decat sa sar din rand in rand si sa le inlocuiesc manual.

Mersi.

Corect, adică să cauți secvența unică, nu cea identică: spațiu+’ nu e totuna cu ‘+spațiu, și le poți modifica automat. Dacă alegi numai ’ evident că aplicația nu le poate diferenția.
E drept că „smart quotes” ar trebui să rezolve asta, dar nu știu dacă acționează și pe secvența find-replace.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Ghilimelele dolofane se găsesc cu Alt+[ sau Alt+Shift+{, iar alea de jos sînt Alt+Shift+W.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
iaru - 07 Iulie 2009 12:22 AM

Ghilimelele dolofane se găsesc cu Alt+[ sau Alt+Shift+{, iar alea de jos sînt Alt+Shift+W.

Asta dacă folosești imbecilele combinații folosite de Apple pe Romanian al lor

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…