1 din 2
1
sfat achizitionare program dtp(quarkxpress)
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Constanta
Macuser din: 04.05.09

Salut. Sper sa nu mai fie un topic la fel(am cautat dar nu am gasit nimic clar - asa, ca de incepator in ale quark-ului).
Vreau sa stiu daca se poate compara cu corel-ul sau cu indesign/illustrator. Acum downloadez trial-ul sa vad ce si cu, dar ma intereseaza cat de bun e si cu ce se poate compara - corel sau ceva din gama adobe. Ma refer aici si ca stabilitate si rapiditate, mai ales pe mac. Pe scurt, ce imi pot spune cei care lucreaza cu programul acesta. Inca ma mai documentez si de pe net. Multumesc mult!

Semnătură 

Apple rules.
iMac 21.5 inch, late 2012, Intel Core i5 2.7 ghz, 16 gb ram ddr3 1600mhz, 512mb video Nvidia Geforce GT640M, 256 gb ssd ADATA,
Macbook Pro late 2006, 2,16 Ghz Intel Core 2 Duo, 4 gb 667 mhz DDR2, 128 mb video ATI RADEON X1600, 500gb hdd
Macbook Pro mid 2010, 2,66 ghz intel core i7, 8gb ram 1067 DDR3, 512mb video, 500 gb hdd
iPhone 6 Gold

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

La configuratia ta (daca e aia din semnatura) produsele de la Adobe nu vor zbura..dar o sa se miste destul de ok.
Si da,vor fi stabile..

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Începînd cu versiunea 6, Quarkul a devenit un program stufos şi greoi. Dacă nu ai dual procesor şi minim 2 GB RAM, mai bine nu-l încerci.
Versiunile 7-8 cunosc unicode, au transparenţe (foarte sofisticate) şi umbre. Au mai multe formate de pagină în acelaşi document.
Multă lume preferă InDesignul (pentru integrarea cu Adobe, stiluri în cascadă şi notele de subsol). Mie mi se pare un program mai flexibil decît InDesign (mai rapid, deşi e lent, în orice caz).
Corel n-are ce căuta în ecuaţia asta. Corel e un program de grafică şi numai masochiştii îl forjează la DTP paginare.
De bun, e bun. Nu dă erori la imprimare, e profi.
Acum văd că ai un G4. Uită de Quark!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Constanta
Macuser din: 04.05.09

adobe cs2 sau cs3?(intrebare adresata lui hamilton)

Semnătură 

Apple rules.
iMac 21.5 inch, late 2012, Intel Core i5 2.7 ghz, 16 gb ram ddr3 1600mhz, 512mb video Nvidia Geforce GT640M, 256 gb ssd ADATA,
Macbook Pro late 2006, 2,16 Ghz Intel Core 2 Duo, 4 gb 667 mhz DDR2, 128 mb video ATI RADEON X1600, 500gb hdd
Macbook Pro mid 2010, 2,66 ghz intel core i7, 8gb ram 1067 DDR3, 512mb video, 500 gb hdd
iPhone 6 Gold

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

CS3…
La CS4 nu imi exprim parerea ca nu stiu.

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

detepeul presupune o suită de aplicații, nu numai un program de paginare
iar adobe oferă, la pachet, o soluție mai elegantă...

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Pentru G4, fără discuţie CS2. Şi aşa va fi un pic prea mult. Cel mai bine ar fi combinaţia InDesign 4.0.5 (cs2), că ştie4 limba română, combinat cu restul de la cs1, pentru viteză.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
nicusordesign - 11 Iulie 2009 04:18 AM

Salut. Sper sa nu mai fie un topic la fel(am cautat dar nu am gasit nimic clar - asa, ca de incepator in ale quark-ului).
Vreau sa stiu daca se poate compara cu corel-ul sau cu indesign/illustrator. Acum downloadez trial-ul sa vad ce si cu, dar ma intereseaza cat de bun e si cu ce se poate compara - corel sau ceva din gama adobe. Ma refer aici si ca stabilitate si rapiditate, mai ales pe mac. Pe scurt, ce imi pot spune cei care lucreaza cu programul acesta. Inca ma mai documentez si de pe net. Multumesc mult!

Sînt multe feluri de DTP, pe diverse niveluri. Dacă te referi la nivel maxim, ascultă ce zic dacu și iaru. Și eu fac DTP, dar la nivel mai modest sau, să fiu mai clar, lingvistică (semne diacritice combinate, de ex., fără grafică deosebită, niscai poze alb-negru ori color fără pretenție etc.). Pt așa ceva, Nisus e ăl mai bun, urmat de Mellel. Și Pages știe un pic de DTP, chiar mai bine decît primele două citate. Da, dar asta nu e chiar DTP, vei spune. Așa este. Un tare simpatic program DTP este iCalamus (merge și în regim shareware, dar cu unele limitări), imaginează-ți că e muuult mai bun la redat diacritice combinate decît Quark ori InD, care nu știu așa ceva. Deci, pt mine e mai bun ăsta decît alelalte două!
Ca atare, depinde ce fel de DTP aspiri să faci. DAcă e scula din semnătură, probabil nu vei putea aspira la ceva foarte rapid și foarte sofisticat, cum ar fi ultimele versiuni de aplicații pro Quark ori CS3-4.
Totul e relativ în lumea asta, depinde ce vrei să faci exact și la ce nivel.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Daca vrei DTP la un nivel peste medie, pe configuratia ta, e bine sa ramai la CS2 (InDesign, Illustrator, Photoshop). Ca bonus, poti instala Acrobat 9 Pro (se va misca acceptabil…in functie si de documentele pe care le vei “distila”). Despre Quark… au zis bine colegii de mai sus. Cat despre Corel… uita! Toate astea, in functie de buget.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

Vestea proastă și foarte proastă este că cu configurația din semnătură nu ai nici o șansă să folosești nici un program de dtp legal.
De ce? simplu: nu se mai vinde nimic pt mac mai jos de CS4 (poate să mai aibă cineva uitat ceva cs3 dar nici ala nu îți e prea bun) și nici quark nu vei găsi să meargă prea bine.
Dar poate ai alt mac și atunci nu se mai pune problema asta.
Dacă tot vrei să alegi o alternativă pentru mac, soluția viabilă este pachetul Adobe, ieși mai și ieftin daca iei pachetul decât să cumperi Quark + photoshop + acrobat (+ că quark deseori îmi pare depășit de situație).

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.03.07
szhoul - 13 Iulie 2009 02:53 AM

Vestea proastă și foarte proastă este că cu configurația din semnătură nu ai nici o șansă să folosești nici un program de dtp legal.

asta ce e? Adobe cs3
si crd ca mai gasesc si cs2 daca ma chinui
le: am gasit si cs2 de vanzare si e chiar eftin pt toata suita cs2 395$ cs2

[ Modificat: 13 Iulie 2009 03:29 AM de justme ]
 Semnătură 

•touch•

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

Eu m-am referit ca nu cred ca se mai gaseste in Romania. Amazon.COM trimite in Romania?
Stii sa se poate lua ceva de acolo pe firma sau doar ai dat un search?
Eu intreb pentru ca nu stiu, mai sus am scris varianta de aici din Romania de a cauta si cumpara.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 26.05.06

pe masina ta + quark 4.1, photoshop 5.5, freehand + indemanare = ferrari pt dtp smile ... si bati orice suita de CS-uri pe orice masini oricat de supraalimentate or fi ele

ps: sper sa apreciezi ca aproape m-am autoexecutat cu afirmatia de mai sus smile

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator

mai dodo….
smile

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

dodo nu s-a autoexecutat. Problema e alta: nu tu suport unicode (sinucidere în DTP-ul actual), iar posibilitatea de a deschide documente de la alţii - nulă. Asta e… Dacă era după mine, îi recomandam Quark 3.3.2, un mostru al vitezei şi preciziei! Totul se desfăşura fulgerător (la propriu) pe vremea aia, pe maşini mult mai slabe (mai slabe de G3).

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator

dodo e un fan al Classicului wink
firma lui scoate bani de pe urma unor G4
wink

1 din 2
1