2 din 2
2
sfat achizitionare program dtp(quarkxpress)
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 26.05.06

eeeh, a scos mai dacule ... dar acum e lovita si e sarmana de acest HxNx al ieconomiei capitaliste in putrefactie smile

da iaru, ai dreptate, daca ai de schimbat multe fisiere cu altii, compatibilitatea e din ce in ce mai redusa ... nu sunt absurd, dar ca sa bati un cui intr-o scandura ai nevoie de cui, scandura, ciocan si o mana sigura ... e interesant si sa dai mai intai gaura in scandura cu o bormasina, apoi pui in functiune compresorul de aer comprimat ce alimenteaza ciocanul pneumatic, iei tinta cu o raza laser si apoi apesi pe butonul ciocanului iar pe display iti apare adancimea la care a intrat cuiul si temperatura lui smile ... repet, e clar ca o sa fie din ce in ce mai greu sa faci rost de cuie atata vreme cat ele se vor vinde numai celor cu ciocane pneumatice ... dar de ce toate astea ? ... aaaa, am evoluat smile

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Nu sînt de acord cu tine, deşi sînt, într-o oarecare măsură. Problema Unicode, care pe mine mă scotea din minţi, era de nerezolvat în OS 9. Ăsta e singurul motiv pentru care înghit lentoarea Quarkului 7. Nici InDesign nu-i mai rapid. Ba mai rău. Cuvîntul optimizare e pe lista de interdicţii la marile companii de soft.
În rest, creşterea monstruoasă a softurilor, fără ca aceasta să fi fost cerută de clieni, sau, mai grav, creşterea “controlată” a softurilor cărora le lipseşte întotdeauna ceva – astea sînt cuie bătute în capul userilor. Uite, eu cred că de la Photoshop 6, cînd am avut primul şir de Undo, Adobe n-a mai adus nimic cu adevărat nou. În afară de cantitate. A adus cîte puţin, aşa, să ia ochii fraierilor. Exagerez, dar pe aici sîntem.

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
Rank
Newbie
Din: 

exact ! 90% aceleasi produse numai ca ambalate mult mai stufos si mai colorat / tipator / nefolositor ... pt un plus de 10% castig in functionalitate si ergonomie umpli hdd-uri intregi si forjezi pe rami si procesoare de n-au aer smile ... dupa un G4 la 400 abia ma tineam iar dupa un dual la 1.25 fumez si beau cafele pana ma ajunge din urma si asta doar pt ca e mai colorat, au umbre ferestrele si ma pot uita pe yuotube ... si gata ! nu ma mai lamentez smile

unicode in OS 9 ? find/replace in pc ... copy/paste in mac ... si apoi iar find/replace diacritice ... stiu, nu-i tocmai comod

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Nu, nici măcar atît! Pentru că pentru TOATE diacriticele aveai UN SINGUR SEMN: Adică ? sau un pătrăţel.
P…la Find & Replace!

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
Rank
Newbie
Din: 

pai faceai replace pe un pc amarat ... ca exemplu s cu ^, t cu *  etc, iar apoi in mac inlocuiai semnele respective cu diacritice ... stiu, scarpinat cu stanga in dreapta smile

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
dodo - 17 Iulie 2009 09:28 PM

pai faceai replace pe un pc amarat ... ca exemplu s cu ^, t cu *  etc, iar apoi in mac inlocuiai semnele respective cu diacritice ... stiu, scarpinat cu stanga in dreapta smile

Ehe, și e simplu e cînd ai de-a face doar cu o limbă, să zicem cu româna. Dar să te ții cînd ai un text multiingv, cu mai multe scripturi, cum pierdeam zile și săptămîni să-l aduc la o stare de lizibilitate acceptabilă. Evident, scăpau greșeli, de vreme ce trebuia să iei totul de la cap, literă cu literă, deoarece find-replace funcționa doar cu limite.
Unicode e mare invenție. În rest, da, de acord, softurile actuale cer resurse tot mai mari, dar nu au adus, în afară de unicode, mai lucruri în plus. Nici acest unicode nu e fără bube. De ex., Pages tot nu e capabilă să importe un .doc care are non-breaking hyphen. Îl importă dacă e intr-un doc .rtf. Da, dar dacă e rtf, nu mai importă notele! Rușine…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

2 din 2
2