1 din 3
1
Revista Mac
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Chicago
Macuser din: 21.05.09

As dori sa stiu daca s-a apucat cineva sau este interesat cineva de a face un Mac Magazine in limba romana.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

am greu de susținut un program editorial în vremurile astea…
dacă nu ai o sponsorizare puternică, nici măcar o versiune online nu va putea rezista
:(

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

ce crezi ca ar trebui sa contina acea revista?

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
meet_chucky - 12 Iulie 2009 06:15 PM

As dori sa stiu daca s-a apucat cineva sau este interesat cineva de a face un Mac Magazine in limba romana.

Desigur, am mai vorbit pe aici. Reține că, de ex., toate tentativele de a scoate o revistă gen „linux magazin” au eșuat. Așa va eșua și asta. De ce? simplu, piața e limitată și, așa cum e, în creștere, lumea nu cumpără o revistă în care să citească traduceri de articole apărute pe net sau în revistele americane în urmă cu 2-3-4 luni. De ce ar face-o? Mai toți macuserii sînt oameni suficient de educați ca să citească toate astea prompt, cînd apare noutatea peste ocean.
Așa cum am „adulmecat” corect, a avut un succes (relativ, dar clar) cartea despre MAC OS, probabil în fiecare an se vor putea distribui, probabil, vreo două mii de exemplare, poate un pic mai mult, poate un pic mai puțin.
Cred că acest forum + (eventual) un wiki mai frevent pigulit este exact ceea ce are nevoie piața românească acum.

Nu vreau să te descurajez, dacă te-ai gîndit să faci așa ceva, dar cred că e o energie consumată fără rost.
În schimb, cred că piața ar asimila repede și mai bine, poate, decît cartea despre MAC OS o carte despre iPhone. Deși am devenit destul de familiarizat cu jucăria asta enervantă, căreia nu-i pot pune căști BT stereo pe funcția iPod (rușine, Apple, rușine), nu am timp să scriu și o carte despre ea.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Brașov
Macuser din: 20.04.07

Eu cred ca noutatile s-ar putea da in acelasi moment cu cele din State si mai cred ca avem destui baieti destepti in comunitate cu car s-ar putea face tot felul de articole interesante, altele decat cele din MacWorld US, de exemplu. Problema e de supravietuire, mai ales, iar pentru aia, in viziunea mea, o revista mac ar trebui sa aiba multe teste/review-uri cu produs non-Apple, ca sa atraga publicul iubitor de gadget-uri in general…

Ar fi frumos sa rasfoiesc un produs autohton, dar si eu zic ca cel mult la un sit am putea visa… Nu baga nici un mogul bani in asa o revista…

Semnătură 

iMac G3, 333MHz, 192MB Ram, 20GB HDD, CD-Rom
PowerMac G4, dual 1GHz, 2GB Ram, 2x80GB HDD, Philips DVD-RW, 17” Samsung 710v
iMac mid-2011, 2,5GHz QC, 20GB Ram, 500GB HDD, ASUS Bluray writer
Time Capsule 500GB/vintage AirPort Snow
ASUS RT-N66U “Dark Knight”
iPad 2 16GB WiFI
HP Pre3 2.2.4 biatches!!!/iPhone 4/Galaxy Nexus
external iSight
iPod Shuffle 512MB (plastic)/1GB (alu)

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
szlaeyer - 12 Iulie 2009 11:41 PM

Eu cred ca noutatile s-ar putea da in acelasi moment cu cele din State si mai cred ca avem destui baieti destepti in comunitate cu car s-ar putea face tot felul de articole interesante, altele decat cele din MacWorld US, de exemplu. Problema e de supravietuire, mai ales, iar pentru aia, in viziunea mea, o revista mac ar trebui sa aiba multe teste/review-uri cu produs non-Apple, ca sa atraga publicul iubitor de gadget-uri in general…

Ar fi frumos sa rasfoiesc un produs autohton, dar si eu zic ca cel mult la un sit am putea visa… Nu baga nici un mogul bani in asa o revista…

Păi singurul mogul logic ar fi IRIS and co., cine altcineva? Sau Apple direct. Sau cineva care aspiră să intre pe piață, cineva tare… Eu unul nu văd așa ceva, dovadă că li s-a părut mult să dea cîteva mii de euro pe localizare, bani recuperabili în maximum un an, adăugînd 1-2-3 euro pe mac vîndut.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator

revistă tipărită?
și de nișă, adică pentru mac-useri…
smile
asta înseamnă un buget de 7-800 de mii de euro anual
...vă sună un clopoțel?
treziți-vă la realitate

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
szlaeyer - 12 Iulie 2009 11:41 PM

Eu cred ca noutatile s-ar putea da in acelasi moment cu cele din State

oook, asta poate ar atrage non-macuserii. cei care nu urmaresc siteurile de specialitate din afara. iar “in acelasi moment”  imi e teama ca inseamna “atunci cand iti vine in rss reader” smile
eu n-as fi un vizitator fidel al unui site care doar imi traduce articole de pe MacWorld US. as intra totusi pt a discuta in cazul in care aceast site-revista ar permite cititorilor sa-si dea cu parerea dar doar atunci cand subiectul e de maxim interes pt mine.

ideea e sa produci acel content, sa produci informatia. cum poate Gigel din Beius sa faca chestia asta? istyle/noumax/iris nu cred ca vor baga prea curand macar 100eur/luna pe publicitate pe un astfel de site. magazinele online care mai vand cate un produs apple, le numeri pe degetele de la o mana. cum supravietuieste un astfel de site?

ok, nu se implica in a baga bani intr-un site iris sau cine poate da o info cu caracter oficial dar macar sa furnizeze aceste informatii unui site insa imi e teama ca si ei afla mai repede tot de pe MacWorld US.

o revista mac ar trebui sa aiba multe teste/review-uri cu produs non-Apple

aici imi scapa ceva. daca scriu despre mac-uri, de ce sa fac un review unui nokia sau unei aplicatii de windows? nu-ti inspira mai multa incredere un site de review-uri generale si nu specializat pe o marca anume? as fi extrem de subiectiv intr-un review la un nokia deoarece m-as raporta mereu (chiar daca n-as scrie negru pe alb ceva in acest sens) la iphone si poate din anumite puncte de vedere e mai bun decat un iphone

Nu baga nici un mogul bani in asa o revista

e clar ca putem spera doar la un site. printul pe seceta asta, n-are nici o sansa.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
mediaconvertor - 13 Iulie 2009 12:17 AM

e clar ca putem spera doar la un site. printul pe seceta asta, n-are nici o sansa.

Generația mea s-a muncit cîțiva ani pentru acest „doar”, dar l-am depășit. E mare lucru…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nicidecum nu ma refeream la rss feed-uri, ci la o licenta de MacWorld luata cu acte-n regula… In momentul ala, iti spun eu ca-s in domeniu, poti sa ai acelasi cover story.

Doi, MW US testeaza destule produse non-Apple, semn ca nici macar ei nu pot sa fie 100% Apple. Cu produse multe intr-o hiper-ipotetica editie romaneasca vroiam sa dau doar o eventuala si la fel de hiper-ipotetica solutie de supravietuire, inca o data cunoscand cam cum merg lucrurile in print-ul romanesc…

Semnătură 

iPad 2 16GB WiFI
external iSight

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator

am un amic care lucrează la lansarea unui site cu tutoriale de mac
să vedem cum o să fie primit și căt o să reziste
presa tipărită nu mai intră în discuție pentru asemenea proiecte

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
szlaeyer - 13 Iulie 2009 12:31 AM

MW US testeaza destule produse non-Apple, semn ca nici macar ei nu pot sa fie 100% Apple.

daca sunt produse (hard sau soft) care pot avea legatura cu mac-urile/iphone-urile/ipod-urile e foarte bine.
daca te pui sa faci reviews la ultimul netbook acer, te pozitionezi ca dracu!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
mediaconvertor - 13 Iulie 2009 01:01 AM
szlaeyer - 13 Iulie 2009 12:31 AM

MW US testeaza destule produse non-Apple, semn ca nici macar ei nu pot sa fie 100% Apple.

daca sunt produse (hard sau soft) care pot avea legatura cu mac-urile/iphone-urile/ipod-urile e foarte bine.
daca te pui sa faci reviews la ultimul netbook acer, te pozitionezi ca dracu!

Exact la asta mă refeream. Testezi ultimele gadget-uri/soft-uri/imprimante/docking station/etc., cu care poate atragi clienți de la Chip, PC World & Co. și poate, doar poate, s-ar arăta interesat un advertiser. Ar fi frumos, dar șansele sunt cu minus clar…

Semnătură 

iPad 2 16GB WiFI
external iSight

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator

mda…
america e mai mare ca europa
romănia e mică, mică-tare, aproape deloc
smile

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Pe criza asta v-ați găsit să discutați despre reviste? Se (aproape) închid ziare, cine e nebun să mai facă acum vreo revistă? Mai ales una fără țâțe și fără cancanuri?  cheese

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Tudor - 13 Iulie 2009 01:50 AM

Mai ales una fără țâțe și fără cancanuri?  cheese

“Mac OS seX Paparazzi”
“PlayMac Cancan”

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

1 din 3
1

‹‹ publicitate adwords      Un rack pt 1 zi ››