who TF is “nobody”?
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

PBul meu a luat-o razna pentru 2 minute tot frecand hardiscul si procesorul fara nimic aparent deschis. Am investigat si erau niste procese sub userul “nobody”. Erau niste scripturi de maintainance ce rulau (11:30 pm) sau era cineva logat prin retea?

M-am speriat si am inchis Personal file sharing si am reverificat in SharePoints sa fie totul off.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05
huk - 18 Iunie 2006 03:37 AM

PBul meu a luat-o razna pentru 2 minute tot frecand hardiscul si procesorul fara nimic aparent deschis. Am investigat si erau niste procese sub userul “nobody”. Erau niste scripturi de maintainance ce rulau (11:30 pm) sau era cineva logat prin retea?

M-am speriat si am inchis Personal file sharing si am reverificat in SharePoints sa fie totul off.

speriatule
nobody este userul cu cele mai putine drepturi de pe sistem. De obicei ca el se ruleaza task-uri & servicii de retea care trebuie sa aiba cat mai putine privilegii cu putinta cum ar fi sharing-ul public (cu guest, fara user & pass) al unui folder.
Idee a e ca chiar daca exista un bug in codul serviciului acela, daca cineva reuseste sa il exploateze si sa ruleze comenzi la time pe calculator ele se vor rula ca userul nobody - supranuimit și “fiu’ ploii” smile

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

Ce-mi place cum explica Sergiu. smile))

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Am patit si eu aceeasi chestie, cu exact aceleasi procese ca si la huk. La mine se si intampla un download constant, pentru cateva ore, la 40k/s.
Oricat imi place cum le explica Sergiu, tot nu am priceput ce se intampla. Doar ca nu trebuie sa ma sperii…

‹‹ Disc boot-abil      Recuperare partitie ››