Mi-am luat de curand un apple macbook si vreau sa-mi pun si windows in paralel (nu stiu de ce!) Intrabrea mea este: ce antivirus sa-mi pun pe macbook pt windows? Unul sa fie compatibil? Sau nu am nevoie?
Cel mai bine îți cureți partiția de Windows din MAC OS X, rulînd un antivirus gratuit și eficient precum ClamXav. Sigur, asa nu exclude că-ți pui ți un antivirus cu care te-ai obișnuit.
Cel mai bine îți cureți partiția de Windows din MAC OS X, rulînd un antivirus gratuit și eficient precum ClamXav. Sigur, asa nu exclude că-ți pui ți un antivirus cu care te-ai obișnuit.
Eşti sigur că un antivirus de mac are baza de date cu viruşii de windows?
Eşti sigur că un antivirus de mac are baza de date cu viruşii de windows?
Absolut sigur. În rarele clipe ale vieții cînd rulez ClamXav, îmi găsește, dacă găsește, numai viruși de uindăuz, vreun .exe rătăcit prin atașamente, de regulă.
Dar, Cattus, daca partitia de Win a fost facuta cu BootCamp tip NTFS (cum cred ca majoritatea o fac), ruland ClamXav din OSX, acesta citeste fisirele partitiei Win, dar poate sa stearga ceva de pe ea? Adica virusii/fisierele infectate?
Dar, Cattus, daca partitia de Win a fost facuta cu BootCamp tip NTFS (cum cred ca majoritatea o fac), ruland ClamXav din OSX, acesta citeste fisirele partitiei Win, dar poate sa stearga ceva de pe ea? Adica virusii/fisierele infectate?
Corect, așa este. Eu, cînd aveam Windows pe mac, foloseam FAT, nu NTFS, tocmai pt a ușura, nu pt a îngreuna comunicarea între sisteme. Evident, trebuia să adaug detaliul că formatul FAT e recomandabil într-un sistem dual boot.
Corect , cu menţiune că se şterg direct, fără a trece prin Trash, deci atenţie la ce se şterge.
Ps nu cred că formatul Fat mai e recomandat pentru ceva