Am achizitionat de curand un HDD extern cu carcasa din aia smechera ce suporta si Firewire si USB.
Problema e ca mi-a zis cineva ca pe Firewire daca se opreste curentul.. ai cam pus-o cu partitia(de mentionat ca e alimentat extern..). acum.. eu as vrea sa il tin pe firewire… pentru ca merge un pic mai rpd (spun un pic pentru ca am Firewire 400) insa.. mi-e cam frica. Am date foarte sensibile pe el.
Vreau un sfat. Ce credeti ?
Si inca o chestie… cand il conectez sta vreo 5-10 secunde pana il monteaza. Asta e din cauza ca e de capacitate prea mare ?
Mergi pe FireWire, mosule! E mult mai stabila conexiunea, iar viteza de transfer sustinut a datelor e mai mare decat la USB, orice ar scrie pe cutie…
N-am auzit de faza cu oprirea curentului, dar imi inchipui ca daca se taie curentul e ca la orice disc din computer; daca il formatezi Mac OS Extended (HFS+, parca, nu?) nu prea ai cum sa pierzi date.
Pai ii cam ia cateva secunde oricarui disc sa se initializeze si apoi sa se monteze; pana si unui stick USB ii ia ceva. Am facut o proba la mine: disc de 250, cam 8 sec. (de cand ii dau curent)
Insa.. am primit o veste naspa rau. Hardul e Maxtor. si cica sunt VARZA astea. Mi s-au cam inmuiat genunchii :((
Stai linistit! Am un Maxtor acasa de mai bine de 4 ani si merge impecabil. La serviciu am schimbat WD-uri si Seagate-uri de mi-a venit rau. Norocul meu ca de regula cedeaza in perioada de garantie.
iar eu la munca am tot schimbat Maxtoruri… si tot cumpar WD-uri. noroc cu baietii de la Quartz ca altfel munceau baietii de la proiectare din nou de le iesheu okii ca la melc !
mie mi se incarca destul de rpd, nu mai mult de 5 secunde si am un rack de la ultrapro de 130 lei de acum mai mult de 6 luni, WD de 160 gb. nu are nici o greata, merge foarte bine pe firewire..
cred ca hdd meu extern a vazut postul asta si s-a suparat de ce am zis de Maxtor, ca ieri a incetat subit sa functioneze e de laptop ... se roteste dar caraie si ii face mount dupa vro 2 min… am pierdut toate datele inclusiv partitia… am incercat si pe mac si pe pc sa il “reinviu” dar nu a meers… norok ca mai am un toshiba mic tot de 40 gb sa il bag in rackul ala :( Good bye Maxtor! Welcome Toshiba! Thanks Lord of Backups!