1 din 3
1
HDD Extern USB/Firewire. Dilema
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

Am achizitionat de curand un HDD extern cu carcasa din aia smechera ce suporta si Firewire si USB.

Problema e ca mi-a zis cineva ca pe Firewire daca se opreste curentul.. ai cam pus-o cu partitia(de mentionat ca e alimentat extern..). acum.. eu as vrea sa il tin pe firewire… pentru ca merge un pic mai rpd (spun un pic pentru ca am Firewire 400) insa.. mi-e cam frica. Am date foarte sensibile pe el.

Vreau un sfat. Ce credeti ?

Si inca o chestie… cand il conectez sta vreo 5-10 secunde pana il monteaza. Asta e din cauza ca e de capacitate prea mare ?

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Mergi pe FireWire, mosule! E mult mai stabila conexiunea, iar viteza de transfer sustinut a datelor e mai mare decat la USB, orice ar scrie pe cutie…
N-am auzit de faza cu oprirea curentului, dar imi inchipui ca daca se taie curentul e ca la orice disc din computer; daca il formatezi Mac OS Extended (HFS+, parca, nu?) nu prea ai cum sa pierzi date.

Pai ii cam ia cateva secunde oricarui disc sa se initializeze si apoi sa se monteze; pana si unui stick USB ii ia ceva. Am facut o proba la mine: disc de 250, cam 8 sec. (de cand ii dau curent)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

mda. eu lam formatat Fat 32. ca sa imi mearga si pe Windows. ca am de gand sa il mai car dupa mine.

Insa.. am primit o veste naspa rau. Hardul e Maxtor. si cica sunt VARZA astea. Mi s-au cam inmuiat genunchii :((

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

pai zici ca ai date sensibile…. si vrei sa le cari dupa tine?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
AlexBuga - 19 Iunie 2006 03:56 PM

formatat Fat 32. ca sa imi mearga si pe Windows.

Poate poti sa pui MacDrive de la Mediafour pe PCuri?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 19 Iunie 2006 03:59 PM

cam ai dreptate Dacule :D

cred ca il rad si il fac Mac OS Journaled. Macar sa stiu o treaba :D

PS: Al dracu.. are un cooler in interior… si face mai mare zgomot decat Mac mini smile)

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
AlexBuga - 19 Iunie 2006 04:03 PM

PS: Al dracu.. are un cooler in interior… si face mai mare zgomot decat Mac mini smile)

Pai inseamna ca ai o carcasa naspa. Am si eu una d-asta si i-am taiat firul de la ventilator, ca ma enerva la urechi… smile

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

oricum ventilatorul ala.. nu face decat sa raceasca interfata aia de c onectare… nu hdd ul. Hdd-ul tot se incalzeste…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
AlexBuga - 19 Iunie 2006 03:56 PM

Insa.. am primit o veste naspa rau. Hardul e Maxtor. si cica sunt VARZA astea. Mi s-au cam inmuiat genunchii :((

Stai linistit! Am un Maxtor acasa de mai bine de 4 ani si merge impecabil. La serviciu am schimbat WD-uri si Seagate-uri de mi-a venit rau. Norocul meu ca de regula cedeaza in perioada de garantie.  LOL

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 10.01.06

iar eu la munca am tot schimbat Maxtoruri… smile si tot cumpar WD-uri. noroc cu baietii de la Quartz ca altfel munceau baietii de la proiectare din nou de le iesheu okii ca la melc smile!

Semnătură 

Mac OS X proves that it’s easier to make UNIX pretty than it is to make Windows secure!

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

bai.. parerile sunt impartite.. asta e.. crapa.. da-l in ma-sa pe gheata.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

mie mi se incarca destul de rpd, nu mai mult de 5 secunde si am un rack de la ultrapro de 130 lei de acum mai mult de 6 luni, WD de 160 gb. nu are nici o greata, merge foarte bine pe firewire..

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti

Am si eu un maxtor extern de 300 gb cu 2xFirewire si USB, merge de 3 ani fara probleme. Acum au ajuns la capacitate ceva mai mare de stocare ...
http://www.maxtorsolutions.com/en/catalog/OTIII_Turbo/

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

ma da toti aveti, ia ca-mi iau si eu.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
dacuBurebista - 19 Iunie 2006 03:59 PM

poate tocmai d-aia îl cară mereu după el, că sînt sensibile…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 10.01.06

cred ca hdd meu extern a vazut postul asta si s-a suparat de ce am zis de Maxtor, ca ieri a incetat subit sa functioneze smile e de laptop ... se roteste dar caraie si ii face mount dupa vro 2 min… am pierdut toate datele inclusiv partitia… am incercat si pe mac si pe pc sa il “reinviu” dar nu a meers… norok ca mai am un toshiba mic tot de 40 gb sa il bag in rackul ala :( Good bye Maxtor!  Welcome Toshiba! Thanks Lord of Backups!

Semnătură 

Mac OS X proves that it’s easier to make UNIX pretty than it is to make Windows secure!

1 din 3
1