Flash-urile astea sunt rea mici (ca dimensiune ) si lente… eu am pierdut vreo 2 pana acuma. Nu cred ca sunt o solutie reala, oricum nu in viitorul apropiat si la cappacitatile necesare ppentru aplicatii critice (servere de date s.a.m.d ) Pentru un homeuser un back-up pe dvd e suficient.
Daca sint date sensibile - parerea mea! - pui si pe hard, da’ mai bine iei, nene, citeva DVD-uri de firma, pui in dublu exemplar si apoi, Dumnezeu cu mila. Orice dispozitiv in miscare are o problema de frecare. Si cu asta, basta!
Daca sint date sensibile - parerea mea! - pui si pe hard, da’ mai bine iei, nene, citeva DVD-uri de firma, pui in dublu exemplar si apoi, Dumnezeu cu mila. Orice dispozitiv in miscare are o problema de frecare. Si cu asta, basta!
În TREI exemplare, datele esențiale se salvează pe TREI suporturi păstrate în locuri diferite (hoți, cutremure, inundații, incendii).
În TREI exemplare, datele esențiale se salvează pe TREI suporturi păstrate în locuri diferite (hoți, cutremure, inundații, incendii).
Aspru.
Bag de sama ca iesti patit.
Da! Din fericire, nu irecuperabil, dar suficient să-mi dau seama ce s-ar fi întîmplat dacă...
eu sunt patit si ras-patit.
Am pierdut o gramada de proiecte cand faceam muzica. proiecte comerciale :D… si ca rezultat m-am lasat de muzica. Nu vreau sa imi imaginez cum ar fi sa imi pierd toate proiectele de design, toate pozele/fonturile si alte materiale valoroase adunate de-a lungul timpului.
Am pierdut o gramada de proiecte cand faceam muzica. proiecte comerciale :D… si ca rezultat m-am lasat de muzica. Nu vreau sa imi imaginez cum ar fi sa imi pierd toate proiectele de design, toate pozele/fonturile si alte materiale valoroase adunate de-a lungul timpului.
hai, ca sunt ieftine dvd-urile / poti face o biblioteca pe discuri, iar cu disk tracker (sau altul) le aduni si le gasesti repede in baza de date…
eu mi-am luat teapa cui Lacie, probabil ca si din cauza mea, am fript firewire-ul.
cum? am pus un cablu firewire mai lung la pc, firma buna (manhatan) sau ceva de genul asta si acum nu-mi mia merge (doar usb).
asta al meu este ala mic portabil de 40gb
eu am pus firewire mai lung pe el, din cauza ca hardiskul a venit dotat cu un cablu de 20cm adica cat sa stea langa pb, ei si eu din cand in cand mai vroiam sa-mi pun date de pe pc pe pb si uite ca am avut surpriza, trebuie sa-l trimit la firma sa-l inlocuiasca sau sa-mi schimbe firewire.
(datele le-am scos de pe el prin usb)
solutia e sa ai dubla copie la ele si anume:
1 pe pc, 1 pe hard si cd sau dvd. asa greu pierzi.
mai ales daca le ai pe cd-uri nu ai cum sa pierzi date multe odata in cel mai rau cazi pierzi o parte mica.
eu de multe ori imi transfer pe ftp pe server unde am domeniile psd sau alte minuni, si in felul asta sunt si mai sigur.
oricum nu e bine sa ai toate datele importante, foto, sounds si alte chesti la care ai pierdut ore de munca intr-un singur loc, ai sa fii non stop stresat ca le pierzi, si hardiskurile se strica, eu am stricat 2 in 2 ani asa ca ia aminte, si nu ca-s eu marele formatator, sau mai stiu eu ce prost ce mut pc-ul in timp ce scriuu date pe disk si de astea, e si ghinion , asa ca daca vrei sa fii sigur , scrie date si pe cd-uri si dvd-uri, cate 1-2 copii, si dupa aia poti juca fotbal cu maxtorul
1) Nu am dvd writer.
2) Nu am PC (sa ma ft in el ca l-am vandut din prima zi cand mi-a ajuns Mac-ul)
3) FTP SUCKS ! Nu ai auzit niciodata sa crape serverul ?:))
4) Nu e combinatie cu cd-urile… am avut CD-uri cu programe de muzica & shit puse la pastrat.. si au aparut pete pe ele.. chestii.. si nu mai sunt bune de nimic
1 + 2 + 3 + 4 (da da stiu.. = 10) => Nici o modalitate de stocare a datelor nu e 100% sigura.
Nici o modalitate de stocare a datelor nu e 100% sigura.
Exista harware si aplicatii speciale de backup! Si vorba D-Lui Paliga (daca nu ma insel) - in 3 locuri e cel mai sigur! Daca iti permiti…un seif la banca, inchis mediul de stocare intr-o punga vidata!