2 din 4
2
un punct de vedere la discutia "Leo pe PC"
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: Dr. Tr. Severin
Macuser din: 19.11.07

Unii de prin America zic ca Apple incalce legea monopolului !

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

atunci intra legea peste ei…
s-a intimplat asta, sau e doar la stadiul de zicere?

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Hai să ne lămurim: eu construiesc un sistem de operare şi un calculator. EU (Apple) fac asta de la A la Z. Muncesc de-mi vin dracii. Cîţiva ani sînt în faliment. Apoi o iau pe panta bună şi afacerea îmi merge. Prosper. Prosperitatea atrage muştele. Brusc vine te miri cine şi zice: “Bre, încalci legea că nu mă laşi să te fur! Nu mă laşi să aplic invenţia ta la afacerea mea!” Că-mi convine, că nu-mi convine, ăla care a transpirat şi a făcut pe el de frică atunci cînd îl scuipau toţi de sus (Dell) are toate drepturile asupra invenţiei lui. Punct!
Hai să fim serioşi!

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Eu vă las să discutați discuții - problema însă e mai complicată în românia:

- conform legii, “Administratorii unei rețele răspund pentru acțiunile utilizatorilor”
- cu toată prezumția de vinovăție, dacă ești acuzat de vre-o chestie cu încălcarea drepturilor de autor, mai întâi vin mascații și îți confiscă orice echipament IT din casă. Nu e poveste, nu e banc, au pățit-o oameni de aici de pe forum.

De aceea noi vom șterge & bana orice discuție & user care ar putea să ne bage pe noi în bucluc. V-am mai zis de multe ori - dacă cineva se oferă să facă și administreze un forum de hackintosh și warezuri, îl rugăm să ne spună și nouă ca să ne înscriem acolo.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member

OG 99/2000

Art. 79. - Pentru unele categorii de produse/servicii, in scopul asigurarii unui echilibru intre obligatiile si drepturile partilor contractante si pentru a promova un mediu concurential normal, Guvernul poate stabili contracte-tip cu caracter obligatoriu.

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti, Sectorul 6
Macuser din: 14.04.09

@sigxcpu - violezi EULA in ambele cazuri doar ca in primul caz atragi si sanctiuni ce tin de legea civila a tarisoarei noastre, cel putin asa interpretez eu contextul contractual.
In al doilea caz, cel al iPhone, singurele sanctiuni ce iti pot fi impuse sunt cele prevazute de eula-pierzi garantia si suportul tehnic.

In privinta ordonantei respective - cred ca o interpretati eronat: Apple NU impune un sistem de operare pe produsele lor. Fiecare Mac vine preinstalat cu OS X insa nimeni, nicaieri, nu spune in clar, in baza unui act, cum ca respectivul produs atrage un plus al pretului. Punct. Daca maine Apple vor hotara sa vanda MBPro-uri, par example, fara OS X preinstalat (suna idiot de-a dreptul), nu cred ca pretul va fi mai mic.

In plus, Windows merge pe Mac. Si este suportat la nivel de boot loader. Apple ofera suport tehnic pentru BootCamp. Pentru Windows nu au cum si nu au de ce sa ofere suport. Insa poti instala Windows pe Mac. Asta-i clar. Asa ca nu vad cum este incalcata OUG-ul respectiv. Mai mult, in acelasi context, de ce sa nu declaram in afara legii civile orice producator de dispozitiv de tip PDA / Smartphone ce preinstaleaza WinMo pe aparat? Este mai mult decat evident cum ca un HTC Diamond, spre exemplu, poate rula si alte OS-uri. Hai sa-i dam afara din tara pentru ca pun la pachet WinMo pe dracie!

Eu am exprimat o opinie, sustinuta cu argumente juridice. Evident, ma pot insela deoarece am interpretat un text de lege si un acord intre parti, in speta EULA Apple.
Nu sunt pro utilizarii de Mac pe PC deoarece utilizatorul nu se poate bucura de intreaga experienta oferita de un hardware Apple Genuine. Si aici pot sa merg pana in panzele albe. Folosesc Apple de multi ani, nu m-au dezamagit.
Nu sunt pro politicii Apple de a vinde exclusiv OS X-ul pentru HW Apple. Consider ca o versiune ce poate rula pe hardware compatibil x86 este realizabila si poate fi suportata. In cazul in care acest lucru s-ar intampla, pot renunta la opinia manifestata mai sus smile. Pana atunci, haideti sa punem merele intr-un cos si perele cu 4 culori intr-un tomberon de gunoi, mkey? smile

L.E. @Astrus - ordonanta de urgenta citata de tine se refera la producatori romani, cu personalitate juridica romana. Nu poate impune Guvernul Romaniei o conduita anume de partea Apple. Punct.

Semnătură 

1 x MB Pro 13 2011 (i5 2.3, 8GB DDR3, SSD+HDD Optibay)
1 x MB Pro 13 2015 (i5 2.7, 16GB DDR3, 1TB PCIe SSD)
1 x iMac 2014 27” (i7, 16 GB DDR, 1 TB HDD)
1 x iPhone 6S 16 GB.
1 x Apple TV 3rd Gen
1 x Apple TV 4th Gen

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRank
Member
dacuBurebista - 16 Iulie 2009 04:42 PM

atunci intra legea peste ei…
s-a intimplat asta, sau e doar la stadiul de zicere?

Nu stiu sigur daca chiar s-a intamlat, dar sunt multe discutii pe net pe tema asta…

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

ei, pai discutii discutam si noi, aici
wink

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRank
Member
Din: Romania, Bucharest 4
Macuser din: 10.10.07

Pfuiii ce nebunie…
OSX86 va ramane ceva piratat si cu asta basta….  atata timp cat NU se comercializeaza.
Cat timp MODIFICI acel obiect desi in contract scrie ca nu ai voie, nu mai ai autorizarea in a in folosi.
Asa cum o masina poate fi TUNATA in ANUMITE conditii, si asta doar daca firma producatoare isi da accordul, asa si Apple NU si-au dat accordul in vederea modificarii OS-ului.
Ca au anumite accorduri cu firme pe partea de creatie jocuri/programe, e altceva si pe alt domeniu (se ataseaza OS nu modifica structura OS)> ca si la tunare, nu poti pune motor de Aeronava pe Logan ca Renault nu va semna aceste modificari in veci, toate modificarile au niste limite bine stabilite, chiar si cele legate de aerodinamica (adica nu poti modifica “frumusetea” masinii, prea mult, pentru a nu perturba aiurea sistemul aerodinamic).
Referitor la ce se permite si ce nu, eu personal, nu permit la munca glume proaste.Ai facut—o? Ori nu mai vorbesc cu tine amical ci doar colegial ori in afara de e-mailuri nu mai exista comunicare.
Asa si pe Macuser.ro.
Esti de acord cu regulamentul? Atunci nu deschizi subiecte tabu.
Ca nu cred ca daca intri la cineva in casa si iti arata unde te descalti, tu te apuci sa pui bocancii plini de noroi pe masa de biliard…
Asa si Apple.
Vrei sa te folosesti de produs? Atunci il folosesti conform EULA.

Semnătură 

Winblows Mac’s me crazy si iMac-tually going OS X !

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.04.08
sigxcpu - 16 Iulie 2009 04:12 PM

Dar modificarea OS-ului este “ilegala” dpdv EULA, deoarece esti licentiat sa-l utilizezi doar in anumite conditii. Altfel, licenta ta nu e valida

iphone-ul meu l-am primit sh, nu am avut nici o eula pe care sa o accept. unde intru in cazul asta?
e cam la limita legislatiei jailbreak-ul.

Semnătură 

fight apathy. or don’t.

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRank
Member

Sincer, cred ca problema ar trebui cautata in contul nostru personal/posibilitati de achizitie, nu in gradina Apple, desi la unele chestii si ei cam exagereaza !

Si mai este ceva, daca ar fi “mai multi stapani”, cred ca ar iesi “o mare politica” in defavoarea noastra !!!

[ Modificat: 16 Iulie 2009 07:14 PM de Astrus ]

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 05.01.09

OSX86 va ramane ceva piratat si cu asta basta….  atata timp cat NU se comercializeaza.

Asta e, cu tot respectul, o tampenie. OS X 86 nu exista. “Distributiile” despre care fac unii referire sunt mizerii, cam la acelasi nivel cu “distributiile” de Windows facute cu nLite sau derivate. Warez de cea mai joasa speta, nu merita a fi luat in seama.

Cat timp MODIFICI acel obiect desi in contract scrie ca nu ai voie, nu mai ai autorizarea in a in folosi.
Asa cum o masina poate fi TUNATA in ANUMITE conditii, si asta doar daca firma producatoare isi da accordul, asa si Apple NU si-au dat accordul in vederea modificarii OS-ului.
Ca au anumite accorduri cu firme pe partea de creatie jocuri/programe, e altceva si pe alt domeniu (se ataseaza OS nu modifica structura OS)> ca si la tunare, nu poti pune motor de Aeronava pe Logan ca Renault nu va semna aceste modificari in veci, toate modificarile au niste limite bine stabilite, chiar si cele legate de aerodinamica (adica nu poti modifica “frumusetea” masinii, prea mult, pentru a nu perturba aiurea sistemul aerodinamic).

Faci niste comparatii nelalocul lor. Daca eu detin legal ceva, legile spun ca am voie sa fac cam ce vreau eu cu el atata timp cat nu produc daune altora. Hai ca tare as vrea sa ii vad pe avocatii lui Apple proband daunele pe care le au datorita faptului ca isi pune un gigel Leo pe PC.
Evident, in cazul OS X pe masini non-Apple, nu ai dreptul la suport si alte chestii dragute. Vezi cazul nemtilor care si-au facut firma de clone, pe baza faptului ca legea germana le zicea ca daca au cumparat LEGAL DVD-ul cu Leo, au voie sa ii faca absolut orice.

Tot evident, un user de hackintosh, incalcand EULA mai pierde si altceva decat suportul Apple, pierde si suportul de pe macuser.ro, pentru ca asa vrem noi, si asta e bine, din motivele pe care le-au enumerat si altii, motive cat se poate de corecte.

Atunci cand iti cumperi masina si o modifici nu pierzi doar garantia, ci si dreptul de a circula cu ea pe drumurile publice. Decat daca autoritatea de reglementare (si nu producatorul) iti recunoaste modificarile aduse. Mai pe romaneste: pot sa imi pun pe logan motor RR-Trent 1000 de pe A380, si nu tre’ sa ii cer acordul lui Renault, trebuie doar sa ii conving pe baietii de la RAR ca e road-worthy.
Asadar comparatiile pe “gen” masina - pc sunt un pic deplasate smile

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 28.02.06

@janel: cu motorul ala ajungi la darwin awards si detronezi hoax-ul cu racheta booster smile)

Semnătură 

0% MacBook Pro 17” Unibody 2.66Ghz, 4GB RAM, SSD 256GB Corsair P256
60% Macbook Unibody 2.4GHz
60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB
0% iMac Aluminium 2.4 GHz, 4GB RAM, 150GB WD VelociRaptor
50% iPod Touch 1st gen, 8GB

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRank
Moderator
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

N-as vrea sa ma bag in discutiile “filozofice” smile dar putem muta discutia in “Discutii generale”? Nu cred ca mai apartine la “Sugestii si reclamatii”....

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 02.08.06

Parerea mea, umila, este ca o exagerare din partea tuturor, aceasta discutie.
Si va ramane asa cum vor adminii, pentru ca la ei e butonul de “delete”, “ban” si “block IP”
Apple putea si poate, la orice moment sa ceara legal, suspendarea osxproject.org. Si a oricaror alte forumuri osx86.
Au dat in judecata, doar Psystar.
Cred ca Apple considera osxproject un bun instrument de marketing si o comunitate gratuita de developeri.
Zeci de mii de oameni sint acolo switcheri iminenti, si citeva sute fac munca de cercetare voluntara pentru Apple.
Sa nu uitam ca si Apple, la randul ei, a dezvoltat in secret OSX pe Intel, timp de 6 ani,
ridicind in acelasi timp in slavi arhitectura PowerPC G4 si G5.
Eu la randul meu, am construit, utilizat si vandut sisteme PC cu OSX86 instalat.

Nu e nici un admin periclitat de ceea ce se povesteste aici.
Da, puteti fi culpabili, daca se posteaza fisiere ce incarca drepturi de autori.
Culpabil de fapt, este Tudor Vedeanu ca este domeniul lui.
In cel mai rau caz se poate suspenda contul de hosting pe care este gazduit macuser.ro
Dar pina una alta este doar o comunitate virtuala de peste 5000 de oameni, moderata de 10 dintre ei.
Persoane fizice individuale, fara nici o asociere scrisa legalizata.
Fiecare cu libertatea lui de exprimare, fiecare cu personalitatea sa.
Nimeni nu poate acuza adminii pentru o opinie romaneasca liber exprimata pe un forum hostat in Statele Unite.
Parerea mea, umila, ca s-a ajuns la un exces de zel inutil.

2 din 4
2