Pages si cuprins
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Tălmaciu, Sibiu
Macuser din: 09.06.06

Salutare. M-a pus dracu sa scriu o lucrare de grad in pages.. ca deh, aveam corector cat de cat pe mac (aaspell). Acu, toate bune si frumoase, am bibilit lucrarea, etc , totul e bine si frumos, mai putin cuprinsul. Tinand cont de faptul ca a trebuit sa modific marginile paginii, in loc sa-mi apara frumos
Capitolul 1 ......................................... 3
Capitolul 2 ......................................... 4

etc,
I-mi apare

Capitolul 1 1
Capitolul 2 4
adica, s-au dus punctuletele. M-am tot sucit, m-am tot invartit, si nimic, nu-i dau de cap. Folosesc Pages din Iwork 09, si as ramane profund indatorat daca m-ar lamuri cineva cum sa fac asta . Mentionez ca am folosit .. Insert Section - Tables of content… Initial aparea bine, dar dupa modificarea marginilor de pagina ... nada ...

Si inca o intrebare .. se poate introduce un footer in pages ? Nu foot note, Ci un footer, ceva ca in OpenOffice ... mai pe scurt, vrea sa scriu ceva in josul pagini, da nu ca si nota de subsol… Scuze lipsa de diacritice, da acu scriu de pe un pc ... ca nu-s acasa !

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

La cuprins nu ma pricep.

Pentru footer (sau header), treci cu șoarecu’ prin partea de jos a paginii si o sa-ti apara câmpul respectiv, unde poti sa clicăi.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

Nu am pages dar cu un link te pot ajuta: http://www.apple.com/support/pages/

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Mecanismul pentru pus puncte la cuprins este același ca și în Word: între numele capitolului și numărul paginii se introduce un tab aliniat la dreapta, pe care-l setezi să se umple cu puncte. Pages probabil că deja ți-a pus acel tab, tu mai trebuie să-i pui punctele. Vezi în poză cum se face: selectezi tabul (în poză e cel de la poziția 16,99 cm) și pui ca Leader punctele.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Și încă o chestie: ca să nu-ți mai dispară punctele cred că ar trebui să redefinești stilurile pentru TOC după ce ai setat punctele. Vezi poza.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Brașov
Macuser din: 20.04.07

Bine că ați deschis topicul ăsta că și eu am avut probleme cu TOC. Acum am răspuns la treaba cu punctele, însă la mine, cîteodată, dă și un mesaj de eroare în loc să afișeze cuprinsul. M-am uitat la tutorialul de pe apple.com și dacă mă iau după ăla n-am greșit nimic. O să mai studiez problema, dar, ca fan iWork, constat cu neplăcere că în Office partea asta e mai intuitivă sau cel puțin așa mi s-a părut mie.

Semnătură 

iMac G3, 333MHz, 192MB Ram, 20GB HDD, CD-Rom
PowerMac G4, dual 1GHz, 2GB Ram, 2x80GB HDD, Philips DVD-RW, 17” Samsung 710v
iMac mid-2011, 2,5GHz QC, 20GB Ram, 500GB HDD, ASUS Bluray writer
Time Capsule 500GB/vintage AirPort Snow
ASUS RT-N66U “Dark Knight”
iPad 2 16GB WiFI
HP Pre3 2.2.4 biatches!!!/iPhone 4/Galaxy Nexus
external iSight
iPod Shuffle 512MB (plastic)/1GB (alu)

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Tălmaciu, Sibiu
Macuser din: 09.06.06

Amu, ca să zic așa .. mai îs bube ..... da Iwork a încă-n fașă față de office .. cel puțin ca perioadă de dezvoltare ... însă din câte văd eu crește câți alții în 7 ... Păcat însă căâ nu o să se impună, cu regret o spun ,... câtă vreme nu or scoate ceva și pe windows .. aste e, suntem minoritari ... eu am rezolvat problema jucându-mă după cum m-ați sfătuit .. ser ca versiunea nouă care o apărea la anu (sau poate anu ăsta, că deh ... să fie în tandem cu snow ...) o să mai îmbunătățească ceva ...

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

iWork nici nu trebuie să se impună. Mac-urile nu se vor impune în fața Windows, și totuși Apple face profituri bunicele iar utilizatorii Mac OS X sunt (în general) fericiți! wink

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 02.12.07

Am și eu o problemă cu Pages ‘08: aș dori să așez peste un tabel o formă de genul oval roșu, pentru a sublinia unele celule din tabel. Am tabelul, am ovalul, dar când încerc să pun ovalul peste tabel, ăsta fuge ca iepurele, se ferește smile. Cum scap de problemă (m-am uitat pe http://www.apple....).

Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 02.12.07

smile Hai că îmi răspund singur http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=1390891

Semnătură 

iPhone 5c

‹‹ iWork 09 - probleme      word pentru mac ››