Am facut un mic test: WallStreet Jurnal, incarcat in Opera 9 si in Safari (la ambele, ultimele versiuni). In ambele cazuri, pagina nu era in cache, ca nu am mai deschis-o niciodata. Rezultat: Opera: 20.8 s, iar Safari: 8.7.
Plus ca imi place de mor Safari !
Singura chestie misto in Opera 9 este suportu pt torrenti;
Insa parca merge cam incet [cu Azureus merge cu vreo 3…4 MB/s iar cu Opera la vreo 300 KB/s]
am testat si eu azi la serviciu pe un Pc. ati vazut Widgeturile ? )
Ce mi-a placut si imi place in continuare la Opera: Stie sa citeasca fisiere WML (html-uri pentru wap) si daca dai SHIFT + F11, poti vedea cum arata situl tau pe un dispozitiv mobil. Am testat pe Opera si pe 2 astfel de dispozitive: HP iPaq si Nokia 6680. E beton.
Am vazut ca domnul Iaru a insirat niste browsere. A incercat cineva Shiira ? sau Omniweb ? Sincer .. le-am incercat numai ca a facut Jon Hicks icoanele :D
Oricum. Safari is the best. Opera ramane alternativa serioasa doar pe PC uri cand ai prea putin ram ca sa tii un Firefox deschis (al dracu e facut in Java si mananca resurse ca porcu) sau pe Linux (Firefox pe linux sucks. Se deschide infect de incet)
daca Opera n-ar avea interfata aia de cacao…
apropos, am auzit si eu mai demult ca ara avea suport pt torrente da nu m-am prins inca
luminati-ma si pe mine
Pei tragi torrentu direct din Opera; da click pe un fisier .torrent si il baga automat la downloads dupa ce te intreaba unde vrei sa-l salvezi;
...insa nu recomand.
am testat si eu azi la serviciu pe un Pc. ati vazut Widgeturile ? )
Ce mi-a placut si imi place in continuare la Opera: Stie sa citeasca fisiere WML (html-uri pentru wap) si daca dai SHIFT + F11, poti vedea cum arata situl tau pe un dispozitiv mobil. Am testat pe Opera si pe 2 astfel de dispozitive: HP iPaq si Nokia 6680. E beton.
Am vazut ca domnul Iaru a insirat niste browsere. A incercat cineva Shiira ? sau Omniweb ? Sincer .. le-am incercat numai ca a facut Jon Hicks icoanele :D
Oricum. Safari is the best. Opera ramane alternativa serioasa doar pe PC uri cand ai prea putin ram ca sa tii un Firefox deschis (al dracu e facut in Java si mananca resurse ca porcu) sau pe Linux (Firefox pe linux sucks. Se deschide infect de incet)
Da, domle, ma intrebam ce-am mai uitat! Si astea sint!
Oricum, sint citeva saltarete. Pe mine ma intereseaza cele care stiu bine diacritice (ma dau si pe situri romanesti), au viteza, vad fisiere .rtf (aici Safari e kamentabil) si inglobeaza vizualizatoare, playere etc. Daca n-ar fi faza cu .rtf, Safari n-ar avea rival!
Spuneti-mi si mie una din doua va rog:
1) Ce site-uri monstruase ati gasit voi care dureaza sa se rendeze vizibil mai greu ?
sau
2) Ce model de LC, Quadra sau Performa aveti de paginile de apucati sa vedeti cand se rendeaza o pagina ?