E ridicol prețul TextMate ținând cont că nu știe să facă nimic din ce nu face Emacs/vim, ba dimpotrivă, astea știu mult mai multe și sunt gratuite.
L-am incercat si eu, desi cand am vazut ca are 40M mi-am zis sa nu ma obosesc, ori este mega complex si n-am sa-l absorb, ori este un port nereusit de pe alte sisteme. Cred ca este de amandoua, dar impresia care mi-a lasat-o este ca e cel mai prost editor free.
Ca sa-si faca boboc o parere, uite de ce folosesc eu Textmate de 2 ani:
- are proiecte. creezi fisiere, stergi, din finder, din textmate, nu conteaza, in textmate ai sa vezi exact ce ai in folderul proiectului. in emacs nu vad proiecte deloc(ceea ce nu e rau pentru proiecte de maxim 2 fisiere, dar eu cu peste 100 ce fac?), iar xcode nu reflecta modificarile din finder.
- are mai multe limbaje, emacs are mai putine si lipseste tocmai ce-mi trebuie mie. Buffer? wtf, ce inseamna buffer daca-l vezi asa singur? numai emacs stie.
- textmate inchide singur parantezele, acoladele. daca deschizi o acolada spre ex, ti-o si inchide iar daca dai enter sare pe randul urmator iar acolada a doua pe randul 3, si ai totul indentat ca lumea. incearca la emacs.
- in textmate poti sa dai build la proiecte.
- daca schimbi aplicatia textmate salveaza toate fisierele nesalvate, la fel si inainte sa dea build la un proiect.
- in emacs nu pot sa dau tab decat o data, dai enter a disparut indentarea, o iei de la capat. in textmate randul urmator isi pastreaza indentarea curentului.
- preferintele… ma doare capul, cine sta sa citeasca preferintele in plain text in emacs?
(Daca mi-a scapat ceva de la emacs e datorita ingeniozitatii programului, e total impotriva simplitatii macului)
Eu cred ca TextMate nu degeaba isi zice the missing editor, isi merita din plin cei 50E