1 din 2
1
In ce merita investit: QNAP TS-119 sau Apple Time Capsule? Idei de evitare serviciu cu plata MobileMe..
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Stockholm, Sweden
Macuser din: 27.07.09

Salutare,

Urmeaza sa-mi iau un MacBook Pro 13 inci cat de curand (dupa ce apare modelul nou din toamna) si inca un device ce sa ma ajute sa-mi fac un back-up wireless la toate draciile ce mi le voi tine pe MBP.
Am doua optiuni: un Time Capsule 500GB la 269EUR (pretul din UE, Apple Store) sau un NAS QNAP fara HDD la 270EUR. Decizia e foarte greu de luat, intrucat am niste criterii de ales, in functie de PRO si CONTRA:

QNAP NAS TS-119
(vezi http://qnap.com/pro_detail_feature.asp?p_id=112):
+design aluminiu, fanless
+sunt o multime de aplicatii pentru server web, download station, multimedia station etc etc
+consum redus, aproximativ 30W in regim maxim
+pret OK.. iar HDD-ul il pun de cat vreau eu
+e practic un computer fara HDD, extrem de customizabil
+posibilitati de administrare de la distanta+notificari SMS, email etc
-cam greu de configurat
-scrie ceva de back-up incremental in descrierea produsului (“Advanced options including data compression, block-level incremental backup, and data synchronization are supported to optimize the bandwidth and time for data backup.”
-pentru a fi folosit in regim wireless, necesita folosirea unui router wireless => costuri in plus, cel putin 100EUR

Time Capsule:
+design super misto
+consum redus
+il pot folosi ca si router wireless
-nu se poate customiza foarte mult, dar isi face treaba oricum
-nu am facilitatile de pe un NAS, clar..
-sunt limitat doar la functii de back-up (incremental, folosind Time Machine), router wireless+Gigabit LAN+printer USB
-imi trebuie cont de MobileMe, minim 90USD/an pentru a-mi sincroniza device-urile si pentru a avea acces remote la HDD-ul NAS-ului. Nu am chef sa platesc pentru asa ceva..

Acum, tind sa inclin personal spre NAS-ul de la QNAP, desi ar avea costuri in plus de: 60EUR un HDD de 320GB, sa zicem.. apoi alti 120EUR pt un router wireless bun, gen Linksys compatibil N. Intrucat mi se pare extrem de scump accesul la serviciul MobileMe, ma intrebam daca nu poate fi cumva evitat si daca nu se poate configura Time Capsule sa nu aibe nevoie de acel abonament in fiecare an.

Imi poate da cineva ceva idei? Eu am gasit un articol legat de chestia asta aici: AirPort Extreme: Connecting remotely without MobileMe.. a incercat careva din voi asa ceva? E buna ideea?

Semnătură 

Apple iPhone 5 + Element Case Ronin
Apple iMac 27” (2012): 3.4GHz quad-core Intel Core i7; 24GB 1600MHz DDR3 RAM; NVIDIA GeForce GTX 680MX 2GB GDDR5; 1TB Fusion Drive
Apple MacBook Pro 13” (2010): 2.4GHz Intel Core 2 Duo; 4GB 1067MHz DDR3 RAM; 120GB SSD
Apple Magic Mouse + Apple Wireless Keyboard (RO) + mStand Laptop Stand (by Rain Design)
Apple Time Capsule / QNAP NAS TS QNAP NAS TS-259 Pro+ (w/ 2TB RAID 1) / APC Smart-UPS 750VA SMT750I + LAN NMC
Apple iPod Classic 160GB /w Rockbox

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

Go for Time Capsule.
Si eu am de 1TB..se merita.

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
hamilton - 27 Iulie 2009 08:15 AM

Go for Time Capsule.
Si eu am de 1TB..se merita.

Nu prea ma incanta sa dau 20mil pe un Time Capsule de 1TB.. imi este de ajuns cea de 500GB.. nici nu am ce sa stochez pe atata spatiu.
Ideea e ca vreau sa investesc si intr-un Intel X25-M SSD de 80GB, v2, aparut de cateva zile. Intel a scazut pretul SSD-urilor cu 60% fata de cat erau anul trecut, se specifica asta in comunicatul lor de presa. Se pare ca sunt primii care au trecut la tehnologia de 32nm, iar mai multe informatii puteti citi aici. Pretul unui SSD X25-M 80GB e de 210EUR.. cum vi se pare pretul? E cel mai rapid SSD de pe piata, iar pretul de anul asta chiar se simte fata de cat era anul trecut.

Revenind la ale noastre.. vad ca Time Capsule cam ofera tot ce am nevoie (back-up, router wireless, LAN si port pt imprimanta).. imi da mobilitate deplina prin casa. Acum, singura chestie ce ma ‘irita’ e serviciul MobileMe pentru care ar trebui sa platesc ca sa pot sa imi fac back-up de la servici (sau oriunde altundeva) prin Internet la Time Capsule-ul de acasa. Sa fie oare un moft back-up-ul asta ‘over Internet’? Voi chiar aveti nevoie de el?

As putea face ceva ca sa am acces la distanta pentru fisierele de pe TC, fara sa platesc abonamentul MobileMe? E enorm 90USD/an.. sau cat o costa.. plus ca nu am nevoie de back-up-ul lor online.

Semnătură 

Apple iMac 27” (2012): 3.4GHz quad-core Intel Core i7; 24GB 1600MHz DDR3 RAM; NVIDIA GeForce GTX 680MX 2GB GDDR5; 1TB Fusion Drive
Apple MacBook Pro 13” (2010): 2.4GHz Intel Core 2 Duo; 4GB 1067MHz DDR3 RAM; 120GB SSD
Apple Magic Mouse + Apple Wireless Keyboard (RO) + mStand Laptop Stand (by Rain Design)
Apple Time Capsule / QNAP NAS TS QNAP NAS TS-259 Pro+ (w/ 2TB RAID 1) / APC Smart-UPS 750VA SMT750I + LAN NMC

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 26.07.07

Abonamentul MobileMe luat de pe ebay e in jur de 50-55$. Consider ca merita exclusiv pentru cei 20GB de spatiu de stocare online: fisiere si galerie de poze.

TC merge excelent ca router wireless insa la partea de backup o sa iti scoata perii albi. Mi se corupe constant la 2-3luni sparse bundle-ul si atunci se blocheaza cu orele in “preparing backup”, singura solutie este atunci sa dai erase disk si sa refaci de la 0. Sa faci asta prin ethernet a durat ieri 10 ore. Intr-adevar arata bine.

Si eu imi doresc un ssd dar le mai dau un an pentru capacitate mai mare si preturi mai reduse. La momentul asta un Intel de 320GB si pret pe la 300 EUR mi s-ar parea ideal.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Qnap si TimeCapsule nu sunt singurele solutii. de exemplu, daca ai nevoie de spatiu mai mult, poti incerca si Promise SmartStor NS4600, 4 bay-uri, optimizat si pt. Mac/Ipod/Iphone, suporta backup pe Internet fara MobiMe cum vrei tu (atentie insa, unele facilitati cum ar fi OneTouch backup ar putea fi disponibile doar pe PC-uri Windows). te poti uita pe SmartStor NS4600 pentru mai multe informatii. Cred ca va mai dura vreo 2 luni pana ajunge in Romania, este un produs nou.
un review este aici

[ Modificat: 27 Iulie 2009 12:35 PM de Randy09 ]
 Semnătură 

iPad2, Black, 32GB Wi-Fi
iPhone 4S 32GB;
MacBook Pro 15” 2,4GHz, MB470
iMac 21” 2.7GHz, Mid 2011
IPod Touch 8GB

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Brașov
Macuser din: 20.04.07

Sunt usor off, dar ME e 75 de euro pentru Europa, adica mai putin de 7,5 euro pe luna. Vorba lui gorrocs, merita pentru cei 20 GB. Plus ca pe mine ma ajuta faptul ca-mi sincronizez doua mac-uri plus un telefon cu el. E departe de a fi perfect, dar Apple se misca repede cand vine vorba de el datorita esecului de la lansare. Un consultant de-al lor mi-a spus ca o sa aiba si servere in Europa pentru hosting, deci va mai evolua.

Semnătură 

iMac G3, 333MHz, 192MB Ram, 20GB HDD, CD-Rom
PowerMac G4, dual 1GHz, 2GB Ram, 2x80GB HDD, Philips DVD-RW, 17” Samsung 710v
iMac mid-2011, 2,5GHz QC, 20GB Ram, 500GB HDD, ASUS Bluray writer
Time Capsule 500GB/vintage AirPort Snow
ASUS RT-N66U “Dark Knight”
iPad 2 16GB WiFI
HP Pre3 2.2.4 biatches!!!/iPhone 4/Galaxy Nexus
external iSight
iPod Shuffle 512MB (plastic)/1GB (alu)

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 19.06.09

dupa parerea mea mobile me isi merita fiecare banut….
cat despre storage, time capsule de 500 GB l-am dus inapoi, ajunsese la 78 grade celsius in full load vreo 3 ore… dar functia de router este IMPECABILA
pe de alta parte poti lua un dlink dns-323 care are si raid, poti pune orice pe el (Daca stii cate ceva, inclusiv client de torrenti).
eu aia iti recomand… un DNS si doua harduri de 1 TB in mirror si o sa ai datele safe.

Semnătură 

<insert Apple products here>
“Too many people spend money they haven’t earned, to buy things they don’t want, to impress people they don’t like.” - Will Rogers

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 19.06.09

am uitat sa zic, promise-urile sunt foarte faine, DAR sunt targetate spre medium business mai mult (4xhdd, suporta raid 10)... nu prea isi merita banii pentru home usage. am unul la un client cu 40 de calculatoare si isi face treaba cu brio, deci nu cred ca se potriveste la home usage. De exemplu un magazin online foarte mare (nu zic care), are pentru toti din firma un DNS-323 din acela si la fel e super ok, si costa de 4-5 ori mai putin.
p.s. poate poate da cineva un merge la posts :D mersi

Semnătură 

<insert Apple products here>
“Too many people spend money they haven’t earned, to buy things they don’t want, to impress people they don’t like.” - Will Rogers

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

intr-adevar, NS4600 este scump, cred ca in Romania va ajunge pe la vreo 450EUR fara HDD. bine, promise are si modele mai ieftine cu 2-bay sau 4-bay, doar ca NS4600 este puternic orientat catre consumer si ofera un suport de mac mai bun. oricum, parerea mea este ca daca vrei un device de backup, atunci ar trebui sa ai o redundanta, macar un raid 1, ceva. altfel s-ar putea sa nu te ajute chiar atunci cand ai nevoie. Iar despre capacitate, biblioteca mea de filme are deja 750Gb, in 6 luni se va dubla.

Semnătură 

iPad2, Black, 32GB Wi-Fi
iPhone 4S 32GB;
MacBook Pro 15” 2,4GHz, MB470
iMac 21” 2.7GHz, Mid 2011
IPod Touch 8GB

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

Eu am folosit o vreme un disc extern conectat USB la routerul Apple wl gigabit ethernet. Dacă iei un hub usb poți conecta în mufa aia 1-2-3 imprimante + disc extern.
ai și alte variante. Părerea mea este că dacă ai un singurl calculator în rețeaua aia, nu are rost să faci backup wl, fă-l direct prin sîrmă. Problema se pune altfel dacă ai x calculatoare și vrei să faci, elegant, backup pe același disc central, cum spui. Nu rezultă din descriere că ar fi vorba de așa ceva.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 11.01.08
mandrei83 - 27 Iulie 2009 07:53 AM

Salutare,

Urmeaza sa-mi iau un MacBook Pro 13 inci cat de curand (dupa ce apare modelul nou din toamna)

usor off topic: ce noutati vor fi pe modelul din toamna?

Semnătură 

S⃣

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti, The Cranes
Macuser din: 20.03.08

Salut. Ia uite ce s-a descoperit recent despre Intel SSD: http://www.h-online.com/security/Intel-X25-M-G2-SSD-defect-causes-data-corruption—/news/113863

Semnătură 

Bugs burner…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 15.03.07

@costi m: ce treaba are bios password cu macurile? sau n ai citit articolul?
si sfat: ia ti AirPort Extreme Base Station si iti pui ce hdd vrei tu sau chiar 9

Semnătură 

•touch•

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
Rank
Newbie
ursulakis - 29 Iulie 2009 06:27 PM

@costi m: ce treaba are bios password cu macurile? sau n ai citit articolul?
si sfat: ia ti AirPort Extreme Base Station si iti pui ce hdd vrei tu sau chiar 9

Am deja un AirPort Extreme, chiar ziceam aici pe forum ca il dau la schimb pentru un TC de la cineva, plus diferenta..
Inca nu am gasit o solutie pt. necesitatile mele, dar cel mai probabil o sa imi iau luna viitoare Momentus XT 500GB de la Seagate. Am destul spatiu si cred ca o sa imi fac back-up-ul local prin TC pe acest HDD… Ulterior, poate imi mai fac back-up si pe un HDD extern la poze, mp3-uri si documente..

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 17.05.09

Eee eu am pus si raul inainte si am gandit asa : daca se strica una din functiile TC, adica ori HDD-ul, ori functia de router, evident trebuie dus la service si te vei lipsi de ambele, respectiv ioc HDD sau ioc router, asa ca am luat Airport Extreme Base Station si un HDD extern conectat la el. Mie unul mi se pare mai logic si mai safe.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 18.04.08

Time Capsule nu este printre cele mai fiabile produse facute de Apple vreodata si nu il pot recomanda nimanui. Stiu, sunt destui care spun “eu am de x ani si nu am avut probleme” -> bravo lor. Din pacate mult prea multi nu au avut norocul asta.

Semnătură 

MacBook Pro 17 “Santa Rosa” /6 GB RAM/500GB Momentus XT/GeForce 8600M GT (Lion)
iPhone 4 32Gb neverlocked | iPad 64+4G stock (iOS 5)

Mini Core Duo 1.83 / 2 GB RAM / 320 GB HDD (Snow)
Lampa iMac G4 17” 1.25 (Leo) + stand iGo
Powermac G4 | 1 Quicksilver + 2 Sawtooth (Tiger) | 2 x Apple Studio Display 15
Powerbook G4 12” Al, 1.5 GHz, 1.25 GB RAM (Leo)
iBook Clamshell Tangerine (9.2.2 + Panther) | Performa 5200 CD (8.1)

1 din 2
1

‹‹ conexiune prea inceata      Utorrent pt mac ››