Redimensionare partitie sistem
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Arad, Romania
Macuser din: 12.10.05

Cum pot redimensiona partitia pe care este instalat OSX fara sa pierd datele existente?

Problema asta o am pe un PowerBook G4 cu OSX 10.4.6. Discul este partitionat in 4, insa sunt dispus sa renunt la una din partitii pt a creste spatiul partitiei pe care este instalat OSX.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

de ce nu folosesti functia aia de search? te ajuta mai repede, daca nu vrei sa citesti prin toate posturile ce s-a mai discutat
sau, citeste aici

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
dacuBurebista - 22 Iunie 2006 02:19 PM

de ce nu folosesti functia aia de search? te ajuta mai repede, daca nu vrei sa citesti prin toate posturile ce s-a mai discutat
sau, citeste aici

Dacule iti multumesc pt link. Cat despre functia search nu m-am gandit la ea smile

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

In ciuda celor cuprinse in articolul al doilea citat de Dac, eu am repartitionat cu Drive Genius vreo trei calculatoare. Fara probleme. Dar NUMAI de pe discul (CD) original, si nu in target mode.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator

grin la care link v-ati uitat?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
dacuBurebista - 22 Iunie 2006 02:47 PM

grin la care link v-ati uitat?

am citit doar “aici”

acum citesc si “citeste” smile

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 24.11.05

am incercat programul din link :(. mi-a distrus partitiile (b-tree). din pacate nici dw nici un alt utilitar nu a reusit sa le refaca. beware.

Semnătură 

Fotografii pe http://www.flickr.com/photos/33459797@N05/

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 13.10.05

Cum s-a mai spus pentru sigurantza
Fa un backup inainte de a incerca orice!!!!!!!!!!!!!!

Semnătură 

Ai probleme cu Macul? Trimite un PM
Depanare, Instalare, Configurare, Personalizare, Optimizare si Asistenta Tehnica.
Mac & PC, iPhone & iPodTouch

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
Derek - 27 Iunie 2006 01:39 PM

am incercat programul din link :(. mi-a distrus partitiile (b-tree). din pacate nici dw nici un alt utilitar nu a reusit sa le refaca. beware.

Care program? iPartition? Drive Genius? VolumeWorks? Zi-ne, ca sa stim sa fim atenti.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 24.11.05

drive genius. scuze ca nu am punctat de la inceput. dar mi sau dus si niste foto de famile pa care inca nu le-am salvat. se pare ca ceea ce pe pc era o joaca pe mac devine (cel putin pentru mine) o durere de cap.

Semnătură 

Fotografii pe http://www.flickr.com/photos/33459797@N05/

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator

sisteme de operare diferite = rutine diferite = mod de gindire si actionare diferit

diferit de la modul de acceptare al partitionarii discului pina la felul in care se face, de ce se face si cum este folosita partitionarea…
si pina la urma, totul depinde de experienta personala

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Eu am mai zis: pe Mac, e bine sa lasi discul in pace, nepartitionat. Care e motivul principal pentru care partitionam in draci in Windows? Sa separ sistemul de operare de fisierele proprii, pentru ca reinstalam destul de des. Daaaar… Pe Mac n-am reinstalat sistemul NICIODATA din 2004. Aa, pardon, l-am instalat de la zero atunci cand am trecut de la Panther la Tiger, dar am facut eu exces de zel, mai mult ca sa vad cum e sa instalezi OS X smile ca nu vazusem niciodata. Asa ca a disparut motivatia de a face partitii. Ce rost mai are sa ma mai complic cu partitionari?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: Brisbane, Australia
Macuser din: 07.06.06
Tudor - 27 Iunie 2006 06:21 PM

Eu am mai zis: pe Mac, e bine sa lasi discul in pace, nepartitionat. Care e motivul principal pentru care partitionam in draci in Windows? Sa separ sistemul de operare de fisierele proprii, pentru ca reinstalam destul de des. Daaaar… Pe Mac n-am reinstalat sistemul NICIODATA din 2004. Aa, pardon, l-am instalat de la zero atunci cand am trecut de la Panther la Tiger, dar am facut eu exces de zel, mai mult ca sa vad cum e sa instalezi OS X smile ca nu vazusem niciodata. Asa ca a disparut motivatia de a face partitii. Ce rost mai are sa ma mai complic cu partitionari?

<bad grammar> Inglezii are o vorba, manca-ti-as: If ain’t broke, don’t fix it! Si multa dreptate are! smile</bad grammar>

Un motiv pentru care eu partitionez diferit fata de “default” vine in general de la o deformatie profesionala de sysadmin. Dar aici iti dau dreptate. M-am uitat la cum Macu’ isi aranjeaza pachetele si am considerat ca nu e cazul sa il fortez sa faca ceea ce nu e proiectat sa faca. Asa ca - lasa-l asa cum este
si iarta-l de data asta.

Poate singurul motiv rezonabil este ca vrei sa rulezi Windoze de pe partitia nr 2 si io stiu? Poate Open Solaris de pe partitia nr 3 ...

Ino!~

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator

k, ajungem iar la o discutie mai veche…

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Eu am avut o nevoie disperata de spatiu. N-aveam timp sa fac back-up, sa reformatez, sa instalez, sa re-instalez aplicatiile si apoi sa releg linkurile. Asa ca am rezolvat totul cu DriveGenius 1.1.5 sau 1.2. Nici o durere de cap, dar, repet, totul s-a facut de pe discul DriveGenius Boot.

‹‹ problema cu quark      Start app with OSX ? ››