1 din 4
1
Sondaj
Eşti de acord cu jailbreak-ul iPhone sau iPod Touch?
Da 60
Nu 33
Vreau doar să văd rezultatele. 10
Total voturi: 103
Trebuie să fii un utilizator logat ca să votezi
Eşti de acord cu jailbreak-ul iPhone / iPod Touch?
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07

Sunt păreri PRO şi CONTRA, ambele pertinente…. şi totuşi, tu cum consideri?

Din punct de vedere legal, nu se pot lua măsuri împotriva celor ce fac jailbreak dar Apple spune că orice modificare neautorizată a soft-ului duce la pierderea definitivă a garanţiei.

La fel şi Orange România, în contractul de garanţie al iPhone-ului spune:

Următoarele situaţii determină scoaterea produsului din garanţie:

- intervenţii neautorizate inclusiv reparaţii executate de persoane sau firme neautorizate de producător;

[...]

- intervenţii neautorizate asupra programului (software) furnizat împreună cu aparatul

- schimbarea stării originale a telefonului, inclusiv decodarea neautorizată

Aceste informaţii sunt prezentate oficial şi de Macuser.ro aici, deci nu e o noutate, dar consider că informaţiile sunt utile mai ales acum cu noile S-uri şi cu noul val de cumpărători (nou iniţiaţi).

Pe 30 iulie 2009, Apple a publicat un anunţ oficial prin care avertizează în legatură cu modificările neautorizate şi despre repercursiunile acestor modificări. AICI

[ Modificat: 01 August 2009 12:35 AM de toma ]
 Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

De vreme ce însuși Apple folosește procedee la limita legii, adică ilegale dacă se pune un jurist tare și-i ia la bani mărunți, este clar că jailbreicuirea este inevitabilă.
Întrebarea este aiurea, nu e vorba a fi sau a nu fi de acord, ci de lanțul slăbiciunilor începute printr-o ilegalitate și un abuz de tip mafiot. Am mai vorbit despre asta, nu pricep de ce vrei să pritocești c… iar.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

eu unul nu sunt de acord,am avut jailbreak si am avut numai probleme!

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 17.02.08

Nici eu nu sunt de acord! Duce la instabilitatea functionarii OS.-ului la parametrii normali.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

Nici eu nu sînt de acord. Și nu din cauze morale ci din altele, aducătoare de probleme. Asta nu mă împiedica să-l fac. Am folosit, folosesc și o să-l folosesc, cred, mult timp de aici înainte. De amorul aventurii. raspberry
PS Nici cu fumatul nu sînt de acord și totuși fumez.

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca,Romania
Macuser din: 11.01.08

La fel si eu…doar probleme dupa jailbreak.

Semnătură 

  S⃣

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 03.09.08

Nu pot sa zic ca sunt de acord cu jailbreakul (nu din motive morale cum mai zicea cineva pe aici smile) )  insa apple si politica pe care o duce ma impinge in directia respectiva ...

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Constanta
Macuser din: 11.01.08

Este telefonul tau si este normal sa poti face ce vrei in el, nu sa fii limitat de Apple la ceea ce considera ei ca este de ajuns.
Nu sunt de acord, pentru ca nu este inca o metoda stabila si creeaza foarte multe probleme (vezi push care nu mai ajungea la device-ul care trebuia).

Semnătură 

iMac / MBP

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Tîrgu Mureș
Macuser din: 14.09.07

Sunt de acord ..... de ce? ...
Chiar as fi curios sa apara un thread de genul .... “Cati posesori de iPhone le au cumparate din lantul legalitatii????” si de aici incepe un alt cerc ...
Atata vreme cat le cumparam la “negru” sau .... “gri” deja am depasit limita legalitatii. Daca mai decidem sa mergem mai departe .... si sa utilizam softuri mai putin ... “morale”, la fel, este tot decizia noastra.
Pe de alta parte ... din momentul in care am cumparat deja o “jucarie” de genul asta, consider ca suntem stapanii acesteia, exceptand DOAR momentele in care ne angajam prin diferite contracte de servicii; si, din moment ce suntem “stapani” cred ca putem face orice vrem cu ea/el.

Cred ca toti cei care detin un iPhone, nu isi permit (mai bine spus nu merita sa se angajeze in contractele Orange/alti distribuitori legali) sa il fi cumparat si operat in limitele legalitatii.

Respecte1

Aramis

Semnătură 

 ... just ... Think Different ...

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 10.04.09
Aramis - 01 August 2009 12:07 PM

Sunt de acord ..... de ce? ...

Pe de alta parte ... din momentul in care am cumparat deja o “jucarie” de genul asta, consider ca suntem stapanii acesteia, exceptand DOAR momentele in care ne angajam prin diferite contracte de servicii; si, din moment ce suntem “stapani” cred ca putem face orice vrem cu ea/el.

Ia tunează-ti tu cu un cip care-ți mai adaugă 25-30 CP la puterea motorului mașina pe care esti “stăpân” și vezi dacă producătorul îți mai acordă garanție
Revenind la cestiune: nu se merită. Eu mi-am facut la 2.0.2 la 3g-ul meu deblocat oficial de Orange. După, am avut un sistem instabil care se bloca mereu iar ceea ce mi se oferea pe Cydia…etc erau 90% inutile pentru mine. Am renunțat după o săptamână

Semnătură 

Mac Book Air 13”
iMac 27’ i5 2,8GHz
iPhone 6GSQ 128GB Alu

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Nu fac jailbreak că nu am nevoie.Îmi ajunge ce am așa.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Tîrgu Mureș
Macuser din: 14.09.07
sorin_noupemac - 01 August 2009 01:19 PM

vezi dacă producătorul îți mai acordă garanție

Greseala mea ca nu am fost mai explicit, insa ... in momentul in care noi decidem sa trecem peste limita aia fina si instabila a legalitatii, eu inteleg de la sine ca sunt deja in ilegalitate, si, in cazul unor defectiuni hard/soft, am cam iesit din agreemant-ul de utilizare normala/legala - deci ... o fac pe responsabilitatea mea, constient fiind ca nu mai pot apela la serviciile de garantie ... etc.

Respecte!

Aramis

Semnătură 

 ... just ... Think Different ...

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 19.06.09

eu sunt de acord, din mai multe motive despre care s-a mai vorbit. cat despre instabilitate, au fost si probleme, dar acum cu 3.0 totul merge perfect.

Semnătură 

<insert Apple products here>
“Too many people spend money they haven’t earned, to buy things they don’t want, to impress people they don’t like.” - Will Rogers

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

Sunt 100% de acord.

Stabilitatea NU are absolut nici o legatura cu jailbreak-ul :D
Cine are un telefon instabil, este din cauza deblocarii (stiu asta foarte bine, asta fiind unul din motivele pentru care am trecut de la 2G-ul superb de aluminiu la plasticul de 3G).

Este nedrept pentru cei care dezvolta aplicatiile, fiindca nu isi primesc banii inapoi, insa nu consider ca este o piraterie asa mare

Eu am facut jailbreak mai mult pentru Navigon (ca sa fiu sincer)

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 10.04.09
Aetherius - 01 August 2009 05:34 PM

Sunt 100% de acord.

Stabilitatea NU are absolut nici o legatura cu jailbreak-ul :D
Cine are un telefon instabil, este din cauza deblocarii (stiu asta foarte bine, asta fiind unul din motivele pentru care am trecut de la 2G-ul superb de aluminiu la plasticul de 3G).

Ce vorbești?! Când eu am făcut jailbreak la 2.0.2 telefonul era demult deblocat de Orange, nu aveam nici un dispozitiv ” sim unlock”, nu am făcut nici un baseband downgrade sau altceva. Numai jailbreak simplu fără erori și fără să instalez o tonă de aplicații idioate pline de bug-uri din Cydia, Installer, etc.
Sistemul s-a blocat și a devenit instabil numai și numai după jailbreak.
P.S. In general, dacă evaluezi în procente evită-l pe 100%

Semnătură 

Mac Book Air 13”
iMac 27’ i5 2,8GHz
iPhone 6GSQ 128GB Alu

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Pipera
Macuser din: 11.02.08

Si eu 100% de acord , de aproape 2 ani de cand am iPhone o singura data am avut probleme, cauzate de un program din Installer. De cand cu AppStore nu am avut nici cea mai mica problema!
Are si a mea prietena 3G fara jailbreak, dar o sa-l jailbreakuiesc pentru Navigon

Semnătură 

MacBookPro 4.1 Intel Core2Duo 2.4 GHz, 2GB RAM, 120 SSD
iPhone 3.0 8Gb
HTC One M8 - Android 5
Samsung Galaxy Note 10.1 N8000

1 din 4
1

‹‹ iPhone cu probleme      M-am lasat de iPhone ››