1 din 7
1
M-am lasat de iPhone
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Constanta
Macuser din: 11.01.08

Dupa ce am fost un fan inrait iPhone, am hotarat ca nu mai pot face fata limitarilor.
Mi-a placut atat de mult iphone incat am devenit si inca sunt fan Mac si am invatat si limbajul lor de programare.
Sunt inregistrat la Apple ca developer si am 3 aplicatii in lucru - pe care nu stiu daca le voi termina sau publica vreodata.
Inca sunt de acord ca platforma lor este o platforma super, dar care este tinuta in frau de Apple sau o dezvolta foarte incet, deoarece nu au de ce sa se grabeasca (se vinde f bine asa).
Ceea ce a inceput sa ma enerveze foarte tare, a fost inca de cand m-am inregistat ca si developer si a durat o luna si jumatate sa imi trimita un amarat de link cu autorizarea.
Dupa asta am inceput sa frecventez site-uri in care developerii invatau unii de la altii si isi expuneau totodata experientele in aprobarea aplicatiilor. Sumar - Apple isi bate joc de cei care ii baga bani in buzunar(si care i-au facut cunoscuti), prin intarzieri mari in aprobare, refuzuri de publicare fara explicatii…...
Mai nou au inceput sa interzica aplicatii foarte bune si utile (Google Voice) doar pentru ca partenerul lor AT&T considera ca va pierde din profit daca vei incepe sa suni pe wifi.
Chiar azi am citit pe Engadget parca - ca sa sesizt o comisie de control din America si o sa investigheze atitudinea gen Microsoft pe care incepe sa o aiba Apple.

Urmare a celor de mai sus, mi-am luat HTC Hero cu care sunt super multumit. Multitasking…..wow….o placere. Nu mai stiam cum este sa iesi dintr-o aplicatie ca sa cauti ceva in alta si sa revii.
Platforma Android este super ....aplicatii gratuite (si aici ma refer la aplicatii folositoare nu aplicatii gen Fart)sunt foarte multe.
Din punct de vedere al programatorului este mult mai simplu - upload la aplicatia ta, stabilire pret sau free si in 5 minute este vizibila pe Android Market.

Nu spun ca acest telefon nu are poate limitari sau defecte (nu le-am descoperit inca) dar spun ca nu am limitari in ceea ce vreau si pot face cu telefonul meu.

[ Modificat: 10 Octombrie 2009 07:39 PM de Administrator ]
 Semnătură 

iMac / MBP

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.03.07

Foarte tare mini reviewul unui iphone dpdv al unui developer. Bravo!

Semnătură 

•touch•

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07

Of, dacă venea din partea unuia care critica iPhone-ul fără să-l fi avut în mâna (după cum s-a mai întâmplat), săream toţi să-l contrazicem dar asa…. eşti în cunoştinţă de cauză şi le ştii mai bine pe toate, probabil.

E bun review-ul, critic şi constructiv (dacă ar ajunge sub privirea cuiva avizat).

Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

Prin urmare tu n-ai nici un dinte împotriva agregatului iPhone, nu-i așa? Tu ai ce ai cu Apple și cu politica lor. E bine de evidențiat.

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 17.02.08

Bine punctat tomita! Legat de ceea ce a scris Imac, imi pare rau ca esti dezamagit de politica si modul de lucru al Apple! Ar trebui sa le trimiti un mail cu ceea ce ne-ai scris si noua. Daca nu ne exprimam parerile si impresiile scriptic catre companiile vizate, nu cred ca au de unde sa cunoasca toate nemultumirile noastre.Cu cat sunt mai multe, cu atat sunt luate in seama mai serios. Eu te sfatui sa le trimiti un mail, chiar daca nu-i mai ai la inima, dar macar sa le zici ce ai de zis si de ce ai renuntat. Parerea mea!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
toma - 01 August 2009 01:41 PM

Prin urmare tu n-ai nici un dinte împotriva agregatului iPhone, nu-i așa? Tu ai ce ai cu Apple și cu politica lor. E bine de evidențiat.

Am un dinte mic impotriva agregatului. Multitasking-ul.
Suntem in 2009 si butonam agregatele ca nebunii, depindem de ele si ne fac viata mai frumoasa (cred) - sa nu poti sa ai 2/3 aplicatii in background - este rusinos.
Din cate citesc pe net….Apple va fi fortat sa introduca curand multitasking-ul (ptr ca foarte multa lume se plange), dar atat timp cat va fi in top, detasat, va mentine politica restrictiva - refuzul anumitor aplicatii, accesul la fisierele din sistem .... posibilitatea sa faci schimb de fisiere prin bluetooth…...stiti foarte bine.
Imi pare absolut aberant sa nu publici aplicatii, care citez: “duplicates iphone functionality” se refera aici la calendar de exemplu, dialer, safari…...

Semnătură 

iMac / MBP

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 10.04.09

Corect. Agregatul este super, platforma la fel iar politica Apple de vânzare a agregatului și de dezvoltare sucks. Și pentru că operatorii pun mari presiuni.
Pe principiul: dacă nu simți cum îți suflă concurența în ceafă nu are rost să investești în tehnologie AT&T nici măcar nu are acoperire 3g pe tot teritoriul lor . In plus, 3gS a fost dictat cred eu mai mult de presiunile impuse pe piața Europa și altele unde 3G este default aproape. De aia MMS, foarte popular pe aceste piețe a apărut târziu ( uitați-vă că incă pulimea din USA este email fan și nu SMS MMS, 3g+ pentru ei e o nebuloasă). In schimb AT&T poate păstra legal monopolul vânzării de terminale blocate în USA. In Europa fiind ilegal poți cumpăra de la operatori terminale deblocate cu excepția țărilor ca Românica unde marele Orange își bate joc de mine și de alții ca mine care ne ducem cu banii jos să cumparăm la “preț standard” și nu vor să ne vândă dacă nu devenim abonați.
Eu m-am lăsat de HTC din cauza Windows Mobile dar dacă Apple și Orange continuă așa mă voi lăsa de Iphone

Semnătură 

Mac Book Air 13”
iMac 27’ i5 2,8GHz
iPhone 6GSQ 128GB Alu

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
sorin_noupemac - 01 August 2009 02:14 PM

Corect. Agregatul este super, platforma la fel iar politica Apple de vânzare a agregatului și de dezvoltare sucks. Și pentru că operatorii pun mari presiuni.
Pe principiul: dacă nu simți cum îți suflă concurența în ceafă nu are rost să investești în tehnologie AT&T nici măcar nu are acoperire 3g pe tot teritoriul lor . In plus, 3gS a fost dictat cred eu mai mult de presiunile impuse pe piața Europa și altele unde 3G este default aproape. De aia MMS, foarte popular pe aceste piețe a apărut târziu ( uitați-vă că incă pulimea din USA este email fan și nu SMS MMS, 3g+ pentru ei e o nebuloasă). In schimb AT&T poate păstra legal monopolul vânzării de terminale blocate în USA. In Europa fiind ilegal poți cumpăra de la operatori terminale deblocate cu excepția țărilor ca Românica unde marele Orange își bate joc de mine și de alții ca mine care ne ducem cu banii jos să cumparăm la “preț standard” și nu vor să ne vândă dacă nu devenim abonați.
Eu m-am lăsat de HTC din cauza Windows Mobile dar dacă Apple și Orange continuă așa mă voi lăsa de Iphone

Incearca HTC Hero - este pe platforma Android. Crede-ma este absolut senzational.
Stiu cum era HTC pe platforma windows - ca orice care ruleaza win.
O sa apara Hero in Romania pe 10-15 August si cred ca o sa poti sa-l butonezi sa te minunezi.
Rulez in background: twitwer/im+/facebook/weather/google syncs calendar/contacts/mail + alte 3 conturi de mail verifica la interval stabilit, si nu are intarzieri.
Nu fac reclama HTC-ului ptr ca nu vand telefoane si nici nu am alt interes ascuns. Pur si simplu am gasit un telefon care functioneaza asa cum vreau.

Semnătură 

iMac / MBP

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 19.06.09

cu sincronizarile cum sta? merge cum trebuie pe mac? deja ma faci curios smile

Semnătură 

<insert Apple products here>
“Too many people spend money they haven’t earned, to buy things they don’t want, to impress people they don’t like.” - Will Rogers

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
lyncks - 01 August 2009 03:04 PM

cu sincronizarile cum sta? merge cum trebuie pe mac? deja ma faci curios smile

Sincronizezi contactele/calendarul/reader…... cu Gmail.
este foarte usor sa pui toate contactele din Mac in gmail.
Sincronizre cu iTunes nu stiu sa mearga si nici nu am incercat. Cand se concecteaza cu mac-ul il vede ca si mass storage device (are in el card micosd de ce capacitate vrei - max 32gb parca).
Mi-am pus podcasturile (care erau downlodate de iTunes) in folderul care era creeat de sistem ptr muzica. Le vede (m4a) ok cu tot cu cover art. Muzica cu tot cu album art - aceeasi procedura.
Alte sincronizari nu imi vin in cap. Exista sync facut de htc - dar deocamdata ptr win. Nu stiu ce face - dar am citit ca sincronizeaza cu outlook.
Probabil o sa apara (daca nu exista deja) programe gen myssing sync care o sa faca si sync cu mac-ul.
Ptr notes exista programe free care sincronizeaza notele sau inregistrari audio sau checklist…..
Si ca sa incheiem in acelasi ton - Apple nu permite sync decat cu aparatele lor - vezi PalmPre.

Semnătură 

iMac / MBP

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 28.01.08

Pe mine zilele astea incepe sa ma sacaie ideea ca iphone-ul trebuie sincronizat doar cu un singur calculator. Suntr intr-o delegatie de serviciu pt 3 saptamani si am considerat ca e aiurea sa ma car cu 2 laptopuri dupa mine, so, sunt doar cu laptopul de serviciu si acum ma vad in imposibilitatea de a-mi adauga cateva melodii in plus. It really sucks!
Eu nu cred ca mi-as mai lua iphone pt urmatorul telefon, desi sunt si eu multumit de el si de feelingul pe care mi-l creeaza dar ma simt mereu limitat. Eu cred ca in max 3 ani apple va renunta la tot acest “embargou” deoarece platforma Android avanseaza f rapid si isi arata avantajele.
Al mare minus mi se pare lipsa aplicatiilor “Calumea”. Cum naiba sa ai gps pe iphone de peste 1 an si sa n-ai tu o aplicatie calumea de GPS. Cand merg cu masina deschid Navigon, cand sunt prin oras Maps, dar neaparat sa fac caching la harta de acasa. Daca ma intereseaza traseul parcurs am nevoie de MotionXGPS. Navigon-ul are atatea lipsuri incat ma simt teleghidat sa folosesc doar ruta la care se gandeste el.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 19.06.09

@thesseus: eu am avut un WTF moment acum cateva zile in trafic de imi venea sa arunc iphone-ul pe geam de la navigon.
lasand asta la o parte, sper sa vada apple toate plangerile astea mai repede si sa faca ceva in privinta asta.
@Imac: asa facusem inital pentru un prieten ce voia sa mute pe blackberry tot, tot prin gmail, e ok si asa. probabil cand vor aparea aplicatii gen “missing sync” pentru android, exact cum ai zis, poate il incerc si eu. am citit pana acum niste review-uri si pare mai mult decat ok. acum totul va depinde de cat de repede se va dezvolta Androidul.
om trai si om vedea… bine ca sunt si alte optiuni

Semnătură 

<insert Apple products here>
“Too many people spend money they haven’t earned, to buy things they don’t want, to impress people they don’t like.” - Will Rogers

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

Platforma Android ESTE deja foarte dezvoltata. Asa cum am mai spus sunt aplicatii foarte multe si foarte folositoare.
Programarea se face in Java - limbaj cunoscut de foarte multi programatori - si deci foarte multi care scriu aplicatii ptr android.
in plus foarte multi producatori de telefoane au anuntat ca vor lansa (multe sunt deja lansate) telefoane cu Android.
Cat despre myssing sync - crede-ma ca nu iti trebuie. Este foarte usor sa copiezi tot ce ai nevoie pe card si sa stergi totodata, nedepinzand de calculatorul la care esti.

Semnătură 

iMac / MBP

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 27.05.08

Din reviews reiese ca hardwareul HTC HERO nu e destul de puternic pentru a suporta multitaskingul: http://www.engadget.com/2009/07/23/htc-hero-review/
Oricum sunt pe drumul cel bun, asta e clar.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Brașov
Macuser din: 20.04.07

Sunt curios ce aduce Palm Pre in ecuatia asta. Vreau sa-l cumpar, sa vedem cand vine.

Semnătură 

iMac G3, 333MHz, 192MB Ram, 20GB HDD, CD-Rom
PowerMac G4, dual 1GHz, 2GB Ram, 2x80GB HDD, Philips DVD-RW, 17” Samsung 710v
iMac mid-2011, 2,5GHz QC, 20GB Ram, 500GB HDD, ASUS Bluray writer
Time Capsule 500GB/vintage AirPort Snow
ASUS RT-N66U “Dark Knight”
iPad 2 16GB WiFI
HP Pre3 2.2.4 biatches!!!/iPhone 4/Galaxy Nexus
external iSight
iPod Shuffle 512MB (plastic)/1GB (alu)

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06
Imac - 01 August 2009 04:19 PM

Platforma Android ESTE deja foarte dezvoltata. Asa cum am mai spus sunt aplicatii foarte multe si foarte folositoare.
Programarea se face in Java - limbaj cunoscut de foarte multi programatori - si deci foarte multi care scriu aplicatii ptr android.
in plus foarte multi producatori de telefoane au anuntat ca vor lansa (multe sunt deja lansate) telefoane cu Android.
Cat despre myssing sync - crede-ma ca nu iti trebuie. Este foarte usor sa copiezi tot ce ai nevoie pe card si sa stergi totodata, nedepinzand de calculatorul la care esti.

Cred ca se misca “bestial” java.. cam cum se misca si Azureus sub OS X smile

Nasol ca te lasi de iPhone.. de fapt nimeni nu te obliga sa iti cumperi aplicatiile din App Store. Daca aveai jailbreak, probabil ca inca mai aveai aplicatia bine mersi pe telefon smile

Cu toate ca platforma Apple este probabil cea mai restrictiva dintre toate, consider ca plaja de aplicatii interesante se gaseste numai pe iPhone, asta ca sa nu mai spun de variante moca (ex.Shazam. Pe iPhone e gratuit, pe restul de platforme costa, si arata si ca un kkt la interfata).

Pana la urma, fiecare alege daca joaca dupa cartile propuse de Apple sau isi face singur drumul (ca mine de altfel).

Bafta cu HTC-ul raspberry

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

1 din 7
1