Sara buna, umila mea parere este ca suntem cu totii, din fericire liberi sa alegem, si chiar prinde bine diversitatea, concurenta.
Parerea mea este ca atunci cand ai o platforma ca si iPhone, atunci tre sa fii cu okii in 6, nu in 4.
Concurenta e cea mai mica grija a celor de la apple.
Cred ca cea mai mare grija a unor oameni de marketing este cum iti protejezi investitia fata de angajatii si colaboratorii tai.
De ex. inventezi o tehnologie, un soft, o duda, eh intr-o lume ideala , dar nici acolo parerea mea nu o poti lasa netestata la sange.
Cand vorbesti pe bune de stabilitate si continuitate, astea din fericire pentru un om de marketing atarna mai mult in balanta decat nemultumirea unor free developeri sau chiar angajati apple.
Atunci cand o aplicatie poate deschide calea catre haos, instabilitate, atunci cred ca deciziile bune sunt cele rumegate si vazute din multe puncte de vedere.
Sa presupunem ca eu sunt un free developer, iau SDK si fac 2 aplicatii din care una bla bla si alta interesanta… Toata cinstea pentru munca si devotament, insa chiar fara de stirea mea aplicatia intra in conflict cu alta chestie sau deschide o cale pentru un soft nedorit sa actioneze de capul lui, apoi daca ii dai drumu pe piata si permiti acces la fisiere care nu ar trebui, numa de dragu de a avea cu 2000 de aplicatii in plus, cred ca nu e sanatos dpdvd al marketingului. ajungi la politica chinezeasca de mult si foarte des, prost.
Sper sa nu fiu inteles gresit.
daca gasim un antidot la cancer, ceeea ce sper din toata inima sa se gaseasca, si il testezi doua zile si spui la oameni e buuun, uraaa, toata lumea multumita si in 7 luni mor toti cei tratati, te-ai scos.
Ce vreu sa spun, in biznis de nivel cum e Apple, tre sa fii pe faza mai ales cand promisiunile tale sunt stabilitate si continuitate.
Apple nu e pe piata doar pentru ca e mai fun decat WIndoz…
Ca si concluzie, suntem liberi si asta e cel mai important, daca autobusul cu care mergem la serviciu, intarzie, schimbi modu de transport…
Apple are o politica destul de sanatoasa de a nu lasa tot omu, indiferent cat de bine intentionat e sa acceseze/modifice dupa bunul plac sau la intamplare.
Cateodata monopolul asupra unui soft in care ai bagat bani nu e chiar un lucru rau…
Cati dintre noi dupa ce ati dezvoltat un soft, ca si OS 3 de pe iPhone de ex, l-ai da la liber sa il modifice toti dupa bunul plac. amu sincer…
Bonus o scurta poveste.
Obisnuiam sa muncesc vara in Danemarca, oamenii ce ma gazduiau au devenit nasii mei de cununie, ii iubesc ca si pe parintii mei.
Am primit cheia casei dupa 2 zile de cand ne-am cunoscut.
Daar nu mi-au spus niciodat combinatia de la seif, cu toate ca ei nu ma cred, si eu stiu ca nu sunt hot!
O seara frumoasa tuturor.