Am trecut eu.
RULES !
La inceput mergea sacadat exact cum zicea lumea pe web, dar dupa update… zboara la fel ca iPhone. Oricum daca scoteai balariile alea de widgeturi (stocks… etc) mergea ok). Faza e ca interfata aia cool, e de fapt un program, ca la linux care ruleaza on top peste android.
Tastatura: am degetele groase si scriu destul de bine. Cu auto correct in engleza e aceeasi experienta ca pe iPhone. Inca n-are romana. De asemenea are mai multe layout-uri (QWERTY, Compact QWERTY - ca la nokia, si inca una ca la blackberry cu cate 2 litere/tasta)
ca feeling in mana telefonul il simt mai comod si mai putin alunecos ca iPhone. Plasticul pare mai calitativ decat la 3G/3GS datorita stratului de teflon.
Browser: La fel ca Safari, pe alocuri mai bun. Are Find in page (pentru mine e chiar un plus), text-wrap la zoom (e meserie feature-ul asta).
Music player: dupa ce mi-am luat un card de 8GB Class 6 merge brici. Inainte sacada cand se schimbau melodiile. Ca si functionalitate, playerul e mai misto ca la iPhone. Ai playlist management, ringtone trimmer, ... etc
Camera: RULES ! Ai control asupra ISO, Tap to focus, guidelines, compensare la expunere +/- 2 pasi, si pasi intermediari, Zoom (digital din pacate), etc… Uitati exemple direct de pe telefon uploadate http://www.flickr.com/photos/alexbuga/sets/72157622431484970/
In concluzie. Pana acum nu e nimic ce iPhone face si acest telefon nu.
Iar la aplicatii ce-i drept, Android Market e saracut, dar e abia la inceput.
Oricum din Apple App Store 50% sunt [cenzurat] gen iFart si alte porcarii… deci nu e o comparatie reala.