am citit de curand un articol pe net in care developerii android se plangeau de vanzarile foarte proaste ale aplicatiilor.
cum am spus mai sus,inca nu am pus pana pe un hero sau un smartphone cu android dar htc-urile cu windows mobile nu m-au incantat chiar deloc si aici nu ma refer la OS.
multitasking-ul este un lucru necesar dar apple cu siguranta are motive sa nu il ofere momentan,banuiesc ca bateria este de vina.
Stiu si eu de articolul in care developerii de Android se plang de vanzari slabe.
In afara de faptul ca platforma Android nu este inca atat de cunoscuta, mai este ceva care cred ca concura la faptul ca nu vand asa bine ca pe iPhone: Sunt foarte multe aplicatii, bine scrise care sunt free. Din punct de vedere al utilizatorului obisnuit de smartphone, nu cred ca trebuie sa cumperi mai mult decat o aplicatie doua (pe Android) restul….le gasesti free.
Corect. Agregatul este super, platforma la fel iar politica Apple de vânzare a agregatului și de dezvoltare sucks. Și pentru că operatorii pun mari presiuni.
Pe principiul: dacă nu simți cum îți suflă concurența în ceafă nu are rost să investești în tehnologie AT&T nici măcar nu are acoperire 3g pe tot teritoriul lor . In plus, 3gS a fost dictat cred eu mai mult de presiunile impuse pe piața Europa și altele unde 3G este default aproape. De aia MMS, foarte popular pe aceste piețe a apărut târziu ( uitați-vă că incă pulimea din USA este email fan și nu SMS MMS, 3g+ pentru ei e o nebuloasă). In schimb AT&T poate păstra legal monopolul vânzării de terminale blocate în USA. In Europa fiind ilegal poți cumpăra de la operatori terminale deblocate cu excepția țărilor ca Românica unde marele Orange își bate joc de mine și de alții ca mine care ne ducem cu banii jos să cumparăm la “preț standard” și nu vor să ne vândă dacă nu devenim abonați.
Eu m-am lăsat de HTC din cauza Windows Mobile dar dacă Apple și Orange continuă așa mă voi lăsa de Iphone
Incearca HTC Hero - este pe platforma Android. Crede-ma este absolut senzational.
Stiu cum era HTC pe platforma windows - ca orice care ruleaza win.
O sa apara Hero in Romania pe 10-15 August si cred ca o sa poti sa-l butonezi sa te minunezi.
Rulez in background: twitwer/im+/facebook/weather/google syncs calendar/contacts/mail + alte 3 conturi de mail verifica la interval stabilit, si nu are intarzieri.
Nu fac reclama HTC-ului ptr ca nu vand telefoane si nici nu am alt interes ascuns. Pur si simplu am gasit un telefon care functioneaza asa cum vreau.
Te tehnologia Push a auzit Android? e ceva mai bun ca si multitaskingul…aplicatia chiar daca e oprita comunica prin aceasta metoda cu utilizatorul.
si consumul de energie este net mai mic asa .
Mai sapa pe Android si mai vorbim…oricum e iphone osx copiat acolo si este gen open source ....nu ma astept ca programele lor sa concureze cu cele de iphone odata ce nu sunt verificate (daca nu era iPhone nu era nici Android).
@PegasosII - Hero are push - atat pe Gmail cat si pe Microsoft Exchange.
Asa ca - e de preferat, inainte sa te lansezi in polemici cu oameni care chiar folosesc tehnologia, sa te informezi.
Orice client de messenger pe iPhone, tine legatura cu serverul de mess prin serverul Apple. Cand tu primesti un mesaj - server-ul de mess instiinteaza server-ul Apple, care la randul lui te avertizeaza ca ai un mesaj. Daca vrei sa raspunzi, cand lansezi pe iPhone aplicatia de mail, se reface legatura cu serverul de mess (direct) si de abia dupa aceea poti raspunde. Pe un telefon cu multitasking, cand esti anuntat ca ai un mesaj, deschizi aplicatia de mess (care ruleaza in background si este in legatura cu server-ul de mess) si deja comunici. Si asta este numai unul din avantajele multitasking-ului.
Pot sa rulez 10 programe in background (eu am Twitter/Facebook/Messenger/Mail/RSS Reader/Task Mangaer….) si sa comut intre ele.
Sunt perfect de acord ca se poate sa nu iti trebuiasca (multitasking), dar, eu si multi altii, consideram ca un smart-phone trebuie sa-ti dea posibilitatea sa te plimbi prin aplicatii, fara sa o inchizi pe cea in care esti. Inchipuie-ti cum ar fi sa trebuiasca sa inchizi programul in care esti (pe Mac sau Win) ca sa poti rula altceva.
In concluzie: “cu sapatul” o sa te ocupi tu, daca vrei sa pari interesant data viitoare !
@PegasosII - Hero are push - atat pe Gmail cat si pe Microsoft Exchange.
Asa ca - e de preferat, inainte sa te lansezi in polemici cu oameni care chiar folosesc tehnologia, sa te informezi.
Orice client de messenger pe iPhone, tine legatura cu serverul de mess prin serverul Apple. Cand tu primesti un mesaj - server-ul de mess instiinteaza server-ul Apple, care la randul lui te avertizeaza ca ai un mesaj. Daca vrei sa raspunzi, cand lansezi pe iPhone aplicatia de mail, se reface legatura cu serverul de mess (direct) si de abia dupa aceea poti raspunde. Pe un telefon cu multitasking, cand esti anuntat ca ai un mesaj, deschizi aplicatia de mess (care ruleaza in background si este in legatura cu server-ul de mess) si deja comunici. Si asta este numai unul din avantajele multitasking-ului.
Pot sa rulez 10 programe in background (eu am Twitter/Facebook/Messenger/Mail/RSS Reader/Task Mangaer….) si sa comut intre ele.
Sunt perfect de acord ca se poate sa nu iti trebuiasca (multitasking), dar, eu si multi altii, consideram ca un smart-phone trebuie sa-ti dea posibilitatea sa te plimbi prin aplicatii, fara sa o inchizi pe cea in care esti. Inchipuie-ti cum ar fi sa trebuiasca sa inchizi programul in care esti (pe Mac sau Win) ca sa poti rula altceva.
In concluzie: “cu sapatul” o sa te ocupi tu, daca vrei sa pari interesant data viitoare !
Mai putin si o sa ai Photoshopu pe el si eventual si un program de teleportare…succes cu Heroes.
PegasosII, chiar nu iti inteleg replicile ... sunt prea rautacioase.
Am ajuns si eu sa butonez cateva telefoane android g1, hero si magic si mi se par super. OS-ul este echilibrat, are multitasking, cam tot ce iti poate trebui de la un smartphone. Acum faza cu android copie iphone e asa aiurea, pentru ca daca e sa o luam asa orice telefon care are un sistem de operare destul de intuitiv si un touchscreen destul de sensibil se poate spune ca este copie iphone, pentru ca cei de la apple au fost primii.
Eu pot sa spun ca depinde foarte mult de fiecare in parte pentru ca in esenta cam toate device-urile fac acelas lucru (desigur fiecare face cate ceva mai bine decat restul). Deci nu cred ca are rost sa fim atat de negativisti si sa vedem doar un singur lucru…trebuie sa adiram ce fac si ceilalti, in mod special daca iti place tehnologia si device-urile, si ceea ce este de admirat este faptul ca acest telefon stie full flash (deci daca nu ma insel primul din bransa) - un lucru incredibil, un “pas in fata”.
PS: am avut si eu iphone si pot sa iti spun ca momentan, pentru mine, cel mai potrivit este un telefon blackberry.
PegasosII, chiar nu iti inteleg replicile ... sunt prea rautacioase.
Am ajuns si eu sa butonez cateva telefoane android g1, hero si magic si mi se par super. OS-ul este echilibrat, are multitasking, cam tot ce iti poate trebui de la un smartphone. Acum faza cu android copie iphone e asa aiurea, pentru ca daca e sa o luam asa orice telefon care are un sistem de operare destul de intuitiv si un touchscreen destul de sensibil se poate spune ca este copie iphone, pentru ca cei de la apple au fost primii.
Eu pot sa spun ca depinde foarte mult de fiecare in parte pentru ca in esenta cam toate device-urile fac acelas lucru (desigur fiecare face cate ceva mai bine decat restul). Deci nu cred ca are rost sa fim atat de negativisti si sa vedem doar un singur lucru…trebuie sa adiram ce fac si ceilalti, in mod special daca iti place tehnologia si device-urile, si ceea ce este de admirat este faptul ca acest telefon stie full flash (deci daca nu ma insel primul din bransa) - un lucru incredibil, un “pas in fata”.
PS: am avut si eu iphone si pot sa iti spun ca momentan, pentru mine, cel mai potrivit este un telefon blackberry.
Faza e ca si iPhoneOs si Android sunt sisteme de operare noi pe aceste platforme asa că au de evoluat ambele.
iPhone are in spate OSX care l-a facut cel mai avansat sistem de operare pentru un telefon.
Android e făcut din scratch..cu insporatie din toate sisteme de operare ,e bine să fie si un mix…dar nu este original ca si iPhoneOS
Eu unul spe sa se mai echilibreze piata, pentru ca numai asa vom avea preturi mult mai bune la telefoane (indiferend daca sunt iphone, android based, blackberry si poate, cine stie, palm), numai asa vom avea servicii mai bune oferite intr-un mod cat mai original si usor posibil (ma refer la serviciile oferite de un smartphone).
ceea ce este de admirat este faptul ca acest telefon stie full flash (deci daca nu ma insel primul din bransa) - un lucru incredibil, un “pas in fata”.
Se poate dezactiva Flash-ul în Android?
Sper să fie introdus cât mai târziu (sau deloc) pe iPhone. Mi-e destul că-l blochez pe computer, n-aș vrea să-l văd și pe un device mobil. Asta apropo de “pasul în față”.
Oameni buni, această discuție ar fi trebuit să fie despre ce n-are un iPhone, din punctul de vedere al unui programator. Nu este o discuție gen iPhone vs Android și înflăcărarea unora sau altora o împinge spre un final subit și inevitabil. Vă rog să vă abțineți de la offtopic, oricît de tentant ar fi.
Oameni buni, această discuție ar fi trebuit să fie despre ce n-are un iPhone, din punctul de vedere al unui programator. Nu este o discuție gen iPhone vs Android și înflăcărarea unora sau altora o împinge spre un final subit și inevitabil. Vă rog să vă abțineți de la offtopic, oricît de tentant ar fi.
“M-am lasat de iPhone”....parca ar fi fost vorba de lasat de fumat…asa de rau era pentru dansul iPhone?
Este chiar despre ce nu are iPhone.
Din punctul meu de vedere nu-i lipseste nimic lui iPhone…daca avea toate era SmartPhone..eu vreau sa rămâna iPhone.