@alxx, am reţinut sugestiile legate de bookmarks şi rutare, sper să le implementez în update-urile viitoare. Totul este o problemă de timp, pentru că dezvoltare pe iPhone fac doar seara şi în weekend…
@LST, mulţumesc mult! Da, ai dreptate, vectorial ar fi fost cu mult mai bine. Marele avantaj era că puteam să ofer toată harta României, nu doar un oraş... Şi eu m-am gândit la asta, din păcate nu am găsit încă o soluţie realizabilă într-un interval rezonabil de timp.
Cei de la http://ondi.ro/ ofera niste servicii web gratuite pe baza carora poti extinde aplicatia, insa numai in conditii online.
De asemenea, macuserul diciu a facut BucharestApp (aplicatie OSX) si poate puteti colabora pentru formatul vectorial. http://dv8.ro/Bucharest/Bucharest.html
Foarte interesante link-urile! Am să le studiez mai atent în seara asta ca să-mi dau seama în ce măsură pot să le folosesc pe iPhone.
Cel puţin pe partea de rutare, link-ul al doilea pare a fi extrem de util. Mulţumesc mult!
salut
deja s-a zis ce am vrut sa zic si eu de imbunatatiri.
in rest vreau sa zic ca este super utila aplicatia, GPS-ul merge brici (la pixel ca sa zic asa imi gasea locatia)
poate poti face un LIVE mode sau ceva de genul asta in care sa ma misc pe harta fara sa dau mereu pe butonul de sus.
in rest strazile le-a gasit bine (si m-a bagat domnul Alex Andreescu prin toate coclaurile azi ).
Bravo
Am instalat si eu aplicatia….din pacate aplicatiile de peste 10 Mb nu se instaleaza peste 3G si am fost nevoit sa astept pana cand ajung langa un HotSpot. Este f utila in Bucuresti, dar din pacate harta mai trebuie updatata. In zona in care stau (Anastasie Panu) nu prea se potriveste harta cu realitatea.
Am instalat si eu aplicatia….din pacate aplicatiile de peste 10 Mb nu se instaleaza peste 3G si am fost nevoit sa astept pana cand ajung langa un HotSpot. Este f utila in Bucuresti, dar din pacate harta mai trebuie updatata. In zona in care stau (Anastasie Panu) nu prea se potriveste harta cu realitatea.
Trebuie să spun că feedback-ul primit de la voi a depășit cu mult cele mai optimiste așteptări ale mele . În urma sugestiilor, am stabilit o listă de priorități pentru update-urile viitoare. Lista de mai jos este orientativă și nu pot să vă spun data exactă la care vor fi lansate (depinde și de Apple - durează minim o săptămână să proceseze un update).
1. Update
- bază de date mai bună (aș vrea să adaug și restaurante, hoteluri etc)
- fix pentru bara de menu din setări (prezent pe iPhone OS 3.0)
- posibile îmbunătățiri de performanță
2. Update
- bookmarks
- optiune de live GPS (mersi lyncks )
3. Update
- rutare
4. Update (posibil)
- hărți vectoriale
Sper că nu am uitat nimic. Lista nu este finală, mai am câteva idei pe care aș dori să le implementez (de ex. o opțiune - Places near me - care să îți afișeze punctele de interes de lângă locația curentă).
Am primit un comentariu negativ pe iTunes, ceva de genul - aplicația ar fi inutilizabilă și cea mai mică notă. A mai avut cineva problema asta? Din păcate nu am cum să răspund cuiva care postează comentarii pe iTunes și aș fi vrut mai multe detalii.
este irelevant, putem sa ne strangem aici cativa care sa dam 5 stele si cateva comentarii bune si va fi media peste 4 stele. eu zic rutarea sa fie pe ultimul loc, si iti zic si de ce. prin rutarea practic intri in nisa Navigon, si esti prea mic sa faci asta. eu zic sa o pui pe ultimul loc, sa faci o aplicatia solida, eventual sa adaugi incet incet toata romania, apoi sa CUMPERI ceva de calculare rute (nu stiu daca exista asa ceva), dar macar ai ceva solid si COMPLET pentru ceea ce s-a vrut initial pe care sa lucrezi.
ma ofer cobai sa testez :D
o zi buna
dar de ce vrei sa pui harti vectoriale? poti extrage bucati din ea, nu trebuie s-o incarci pe toata? o sa ocupe mai putin(desi la cate detalii poate avea o harta nu-s f sigur), singurul avantaj care-l vad, daca se misca si la fel de bine da-i bice.
apropo, am dat azi sa ma pozitioneze pe harta cand eram in oras si m-a pozitionat acasa. am 2G, deci n-am gps. posibil sa nu ma fi gasit si m-a pozitionat unde am incercat ultima oara?
Cel mai mare avantaj al hărților vectoriale este dimensiunea redusă. În prezent trebuie salvată o serie de bitmapuri pentru fiecare nivel de zoom. În plus, pe hărțile vectoriale poți avea, teoretic, orice nivel de zoom fără a se vedea pixelat. Legat de poziționarea greșită a GPS-ului - da, cred că exact asta se întâmplă - a reținut o poziție mai veche. Din păcate nu cred că pot corecta problema - eu întreb iPhone-ul care este latitudinea și longitudinea și primesc 2 valori. Dacă el alege să îmi furnizeze valori vechi (posibil din cauza unui semnal mai slab), atunci asta afișez și eu. În principiu locația din Smart Maps ar trebui să coincidă cu locația din Google Maps.
@lyncks - ai dreptate, pentru rutare cred că ar trebui o librărie, ar dura mult prea mult să o scriu de la zero. Exact așa mă gândeam și eu, pentru început să corectez toate problemele ca să am o aplicație foarte solidă și apoi să mă ocup de rutare și, eventual, vectori. Legat de asta - am rezolvat deja problemele de sacadare și, în curând, voi trimite primul update la Apple.
referitor la sacadare, eu chiar NU am avut nici o problema cu ea. in principiu imaginile vectoriale sunt mult mai bune pentru lucruri de genul acesta (zoom and stuff), deoarece nu se pierde deloc calitatea imagini micsorand-o sau marind-o (de aia daca vreti o sigla noua, e bine sa o faci vectorial daca vrei sa o imprimi pe multe prostii de diverse marimi, marind-o doar tragand de ea, calitatea fiind aceeasi).
eu zic ca un live positioning ar face minuni la primele update-uri (nu mai stau cu ochii la strada si cu degetul sa incerc sa dau pe butonul de pozitionare). ma repet, calitatea aplicatiei mi se pare foarte buna si te felicit pentru asta.