Apreciez initiativa si sper ca in viitor vom avea un larg portofoliu de aplicatii romanesti pe App Store. Sunt insa de parere ca SmartMaps ar fi fost mult mai utila daca ar fi cuprins offline intraga harta a Romaniei si nu doar Bucurestiul, pentru ca nu vad rostul unei harti offline intr-un oras care are acoperire 3G in proportie de 100%. Probabil se adreseaza celor care nu au trafic inclus in abonament, alminteri OffMaps face exact acelasi lucru, dar cu orice oras din lume si are ca baza de date tot acelasi site. Totusi, daca localizarea e mai buna si se face in timp real, eu cred ca merita 79 de centi, pentru ca OffMaps pierde la capitolul asta.
Apreciez initiativa si sper ca in viitor vom avea un larg portofoliu de aplicatii romanesti pe App Store. Sunt insa de parere ca SmartMaps ar fi fost mult mai utila daca ar fi cuprins offline intraga harta a Romaniei si nu doar Bucurestiul, pentru ca nu vad rostul unei harti offline intr-un oras care are acoperire 3G in proportie de 100%. Probabil se adreseaza celor care nu au trafic inclus in abonament, alminteri OffMaps face exact acelasi lucru, dar cu orice oras din lume si are ca baza de date tot acelasi site. Totusi, daca localizarea e mai buna si se face in timp real, eu cred ca merita 79 de centi, pentru ca OffMaps pierde la capitolul asta.
Pardon, mai existam si noi, astia cu iPod Touch 2G. Noi n-avem acoperire UMTS nicaieri :) Si mai exista si cei care nu vor sa plateasca trafic de date numai ca sa caute o strada pe harta.
Desi ar fi misto daca as putea folosi in iPod, prin Bluetooth—ca de-acuma exista—GPS-ul din telefon.
Pe cei care nu vor sa plateasca trafic de date i-am mentionat deja; cat despre iPod Touch, nici nu se poate pune problema, avand in vedere ca aceste aparate nu au nici GPS si nici UMTS/GSM, singurul mod de localizare fiind posibil prin intermediul retelelor wi-fi, care in Romania sunt prea putine ca serviciul sa functioneze OK. Este intr-adevar util sa ai o harta la discretie, mai ales ca pe net toate sunt puse cu Flash Player si nu se vad pe iPhone, dar fara localizare GPS nu prea are sens, asa poti sa-ti iei o harta normala de la librarie, mult mai completa si precisa.
Dimpotriva, mie mi se pare mult mai practica decit cea de hirtie. (Si scriu asta ca pilot care face navigatie cu harti de hirtie.) GPS-ul te ajuta exclusiv sa stii unde esti la un moment dat, ceea ce in orasele mari poti afla foarte simplu la un colt de strada ori intrebind pe cineva.
Atita timp cit softul nu calculeaza automat rute, distante optime, viteze etc., asta e singurul avantaj al GPS-ului pentru aceasta aplicatie… si mi se pare marunt.
Prefer sa scot iPod-ul din buzunar si sa ma uit pe harta pe ecran, decit cearsaful ala de hirtie si sa caut prin legenda in ce dreptunghi se afla strada pe care ma aflu… apoi strada unde vreau sa ajung…
In ce priveste legatura online, la nevoie iPod-ul Touch se poate conecta prin UMTS folosind un telefon cu Symbian/WM care sa actioneze pe post de Access Point. Eu folosesc des formula asta cu rezultate foarte bune. Dar o harta offline e mai rapid si mai simplu de consultat.
Legat de OffMaps - problema este că dacă vrei să cauţi o stradă (sau un punct de interes) trebuie să ai internet. Deci cei cu iPod touch sunt scoşi din calcul. Mai mult, chiar şi dacă eşti conectat la internet, căutarea este greoaie şi dificilă, cel puţin aşa consider eu. Cu Smart Maps nu ai nevoie de internet, este suficient să tipăreşti 2-3 litere şi apare instantaneu o listă cu sugestii.
am cumparat si eu smart maps bucharest, e foarte util !
asteptam si un smart maps pentru romania cu drumurile europene, nationale si judetene(mai greu cu ultimu)
ce chestie, mi-au dat aplicatia pe datorie, am incercat sa-mi iau acum o aplicatie free si cica nu pot pana nu o platesc pe ultima. mi-a expirat cardul.
ce chestie, mi-au dat aplicatia pe datorie, am incercat sa-mi iau acum o aplicatie free si cica nu pot pana nu o platesc pe ultima. mi-a expirat cardul.
Uite asa am facut eu gaura de 20 si ceva de euro intr-o zi, si ma bateam cu pumnu in piept ca “n-am bani si tot merge” :p
pe softul cu harta timisorii, lipseste fix strada mea, restu toate is in jur :D , las ca nu ma pierd pe propria strada
Am trimis la Apple primul update pentru Timişoara, Cluj şi Bucureşti. Ce s-a modificat:
- am actualizat harta
- am adăugat noi locaţii (în special pentru Bucureşti): restaurante, fast-food-uri, staţii de autobuz şi metrou care lipseau pe prima versiune, benzinării, bănci, parcări şi multe altele
- au fost nemulţumiri legate de sacadare, aşa că am scos accelerarea la dragging
- căutarea unei locaţii este acum şi mai rapidă
- pentru Smart Maps Bucureşti am crescut nivelul de zoom la 17 (Timişoara şi Cluj erau deja la 17)
- am fixat bug-ul legat de menu-bar pe OS 3.0
Îmi pare rău că nu am avut timp să includ şi opţiunea de GPS tracking propusă de lyncks. Sper să intre în updateul 2. Odată cu creşterea nivelului de zoom, Bucureştiul a depăşit 100 MB, sper să nu fie probleme în acest sens.
Punctele de interes (restaurante, benzinării, staţii de autobuz, metrou etc) nu sunt complete (e loc de mai bine), dar sper să vă ajute. Dacă cineva ştie o bază de date de unde pot să extrag şi alte puncte de interes, vă rog să-mi spuneţi ca să le bag în următorul update. Ideal ar fi o bază de date valabilă pentru toată Europa pentru că am mai făcut câteva versiuni de Smart Maps pentru Paris, Londra, Vienna, Budapesta etc.
Ondi.ro e interesant dar este doar pentru România. În plus, pare să fie axat pe interogări, nu pune la dispoziţie o bază de date pe care să pot să o ofer şi eu în Smart Maps.
Da’ scrie-le (sint doi baieti de treaba) si vedeti daca puteti colabora, poate-ti exporta un dump la cerere. Mai mult, probabil ca te pot indruma spre o sursa de informatii din afara tarii; chiar daca-i pe baza de interogari, ce mare lucru sa faci un script care sa suga toate POI-urile intr-o noapte?
Ok, alxx. Am reţinut ondi.ro şi o să încerc să iau legătura cu băieţii la următorul update al bazei de date. Legat de script - sigur că se poate face, dar am evitat întotdeauna metoda asta pentru că datele obţinute din script pot fi protejate de licenţă.
Salutare, POI-urile prezente pe ondi.ro (vreo 150 -parca, si doar in Bucuresti) sunt bazate pe niste loguri / trackuri GPS luate de andrei (jumatarea ondi.ro) acum cateva saptamani.