2 din 7
2
Frustrări de Mac user :((
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Da, stiam ca Skype stie video (pt. PC).
Multumesc, Tudor, pentru acest post. Ar trebui sa recunoastem ca, in ciuda mindriei noastre, exista inca multe slabiciuni pe OS X.
Una in domeniului softurilor dedicate si
Alta chiar in sistemul de operare.
DE aia as propune o lista de discutie pe slabiciuni ale OS X.

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
iaru - 24 Iunie 2006 01:18 AM

De acord!
Uite, am si eu o frustrare: ma enerveaza la culme ca Trashul nu sta naibii fix si cand vreau sa trag ceva in el, el imi face loc politicos, ca poate vreau sa imi incarc Dockul cu prostii. De asemenea, stie cineva un shortcut pt sters fisiere / foldere definitiv, fara sa mai treaca prin Trash?
Ar mai fi si altele, asta-i doar un mic exemplu.

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05
altero - 24 Iunie 2006 04:47 AM

Uite, am si eu o frustrare: ma enerveaza la culme ca Trashul nu sta naibii fix si cand vreau sa trag ceva in el, el imi face loc politicos, ca poate vreau sa imi incarc Dockul cu prostii. De asemenea, stie cineva un shortcut pt sters fisiere / foldere definitiv, fara sa mai treaca prin Trash?

Dezactiveaza magnificatia sau vezi ca sunt atatea programe care iti fac un Trash pe desktop, ca in OS7-9. Aici

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Unul dintre ele fiid DragThing pe care l-ai tot vazut la mine pe PB.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

De asemenea, stie cineva un shortcut pt sters fisiere / foldere definitiv, fara sa mai treaca prin Trash?

Cred ca iti trebuie ceva gen TrashX:
http://www.northernsoftworks.com/trashx.html

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, RO

Deci tot se gaseste ceva care te ajuta daca intrebi/cauti LOL

Macs still kick a** cool grin

Semnătură 

iMac C2D 24”/2.4Ghz/3GB/320GB/10.5.2
iMac G5 20”/1.8GHz/1GB/160GB/10.4.11
iMac G3 /233MHz/128MB/20GB/10.3.9
PowerBook G4 12”/867MHz/1.12GB/40GB/10.4.11
PowerBook G3 15”/500Mhz/384MB/40GB/10.3.9
iPod Shuffle 2G grey
iPod Touch 8GB 2.0-PWNG2.0

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ei, atunci sa trecem ka treburi serioase:
Refresh. E pentru prima data (de cînd cu OS X) ca macul nu mai stie refresh ca lumea. In perioada sistemelor de operare 6-9, nu a existat NICIODATA posibilitatea ca sistemul sa se incurce in informatii. In Jaguar, asta era un dezastru. In Panther, au reparat-o putin, dar trebuia sa faci click pe un obiect in desfasurare (sa zicem un post script care se scria) ca sa vezi cum evolueaza. Acum, in Tiger, sint zeci de fisiere care afiseaza zero K. La inceput, le-am sters, crezind ca e o eroare. Apoi m-am prins: trebuie sa inchizi si sa deschizi folderul ca sa ai o informatie corecta. Cum s-ar spune, nici macar la versiunea a 4-a de program n-au izbutit sa o rezolve!

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Calarasilor Way
Macuser din: 06.04.06

Subscriu! E frustrant sa-i sara deshtu’ pe F5 cand distilezi un .ps ca sa vezi cum evolueaza (de la windoza, clar) si p-orma pe cmd+R si sa nu se-ntample nimic… Ce-ar fi sa facem un wish-list? Si sa-l trimitem la Apple semnat de toti? Stiu ca ar avea sanse subunitare sa fie luat in seama, da’ ma gandesc ca am demonstra si noi un pic de activitate, decat sa discutam loco, pe forum. Ce ziceti, e?

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,
                iPhone 4, 6 Gb, iOS 7.1.2, SN DNPGVHQ6DP0N
                iPhone 5C, 16 Gb, iOS 9.2, SN F2LLKCGWFFT7

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.10.05
Tudor - 24 Iunie 2006 12:14 AM

Ce?!?! “Lovitura?” Nu e Windowsul nici pe departe cel mai maleabil OS. Poate n-ai vazut ce se poate face cu Linux.

Linux sau orice alt OS (nu am vazut aici OSX Server) nu o sa fie la fel ca Active Directory cu tot ceea ce implica el pentru o retea cu multe calculatoare si mai ales daca ai de facut legaturi intre 4 - 5 retele prin VPN-uri!! Si in afara de IPTABLES…la linux nu vad nimic iesit din comun (nu implic aici UNIX pur) - iar IPTABLES este “usor” de inlocuit cu un Firewall Hardware! (no ofence pentru Sergiu smile )

Linux-ul este o mixtura de creiere pusa la gramada - de unde si 100 de mii de versiuni! De apreciat la linux este faptul ca este free si ca poti sa faci ce vrei cu el…dar nu inseamna ca este si bun! Windows va detine monopolul in peste 60% firme la nivel mondial inca multa vreme de aici incolo…
Poate SUSE va mai schimba un pic standardele ... am incredere in nemti wink

Semnătură 

Love all operating systems…including Windows. Peace!

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

O alta problema e fragilitatea preferintelor. Desi unii (multi) o vad ca pe o calitate (s-a stricat un .plist, il arunci la gunoi), un user obisnuit isi smulge parul din cap neintelegind ce se intimpla cu aplicatia lui favorita. Poate ca aici ar trebui un programel inclus in sistem (cum e Preferential Treatment) care sa verifice plist-urile inainte de interfata grafica si sa mute la cos XML-urile defecte.

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Cred ca in momentul actual, singura problema cu adevarat enervanta pe care o am cu OS X este modul in care se comporta Finder-ul cu locatiile de pe retea. Sa zicem ca sunt pe iBook si fac mount la o locatie de pe PowerMac. Dupa un timp, dau sleep la PM. Ma duc pe iBook si gasesc acea locatie montata pe Desktop. Vreau sa-i dau Eject, si boom! - vorba lu’ Steve - Finderul se blocheaza si sta in cursorul colorat pana cand se lamureste ca nu mai exista PowerMac online. Asta dureaza vreo 20 de secunde, dar mi s-a intamplat sa faca si mai urat de-atata.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.10.05
Tudor - 24 Iunie 2006 11:51 PM

Cred ca in momentul actual, singura problema cu adevarat enervanta pe care o am cu OS X este modul in care se comporta Finder-ul cu locatiile de pe retea.

Tot cu Finder-ul in retea am si eu o problema: de ce nu introduc si criptarea disponibila numai in SMB 3 > ca sa nu fie nevoie sa dezactivezi aceasta optiune in Windows 2003 (pentru cei care fac parte dintr-o retea unde serverele ruleaza cu acest OS). Asta este un alt lucru enervant! (pentru cei ce nu au inteles nimic din ce am zis: detalii aici)

Haideti sa facem o lista cu probleme smile

Semnătură 

Love all operating systems…including Windows. Peace!

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Mai am si eu una (in afara de cea cu Finderul si reteaua, care uneori merge OK, alteori parca-i batut in cap); de fapt nu e o problema, e o ciudatenie: Cand Macul e ocupat (prin asta inteleg mai degraba RAMul plin, sau activitate pe disc, dar mai ales trafic la greu pe net, in special upload) si dau hide la o aplicatie - de exemplu Mail - apoi “unhide” la o alta, pentru cateva secunde apare in Menu bar numele Mail, nu al aplicatiei pe care o activez. Dupa care totul intra in normal. Cred ca are legatura mai ales cu uploadul, nu imi dau seama de ce (acum ma FTP-sc la greu cu un amic si i-am lasat maximul la banda).

Ce-o fi?

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 13.10.05
iaru - 24 Iunie 2006 01:18 AM

De acord!

cu {mar+delete} nu mai ai treaba cu cosul numa la golore

Semnătură 

Ai probleme cu Macul? Trimite un PM
Depanare, Instalare, Configurare, Personalizare, Optimizare si Asistenta Tehnica.
Mac & PC, iPhone & iPodTouch

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRank
Member
Din: București

uitati si un Bug de la iTunes

Semnătură 



2 din 7
2