halo tovarasi!!! pai dac mereti la o manifestare si ii haituiti pe sarmanii scutieri sa stiti ca in secret veti fi filmati si identificati :(. big brother. toata chestia asta incepe sa semene cu romanul 1984. vom ajunge ca in perioada post…. cand iti era frica sa gandesti.
eh rezultatele nu sunt chair 0 (zero). cateva hub-uri si-au incheiat activitatile, multe persoane nu mai fac download de frica sa nu vina peste ei cei cu ordinea. intradevar eu as prefara ca in pretul cd/dvd sa fie inclus o taxa pentru DA (drepturi de autor) in schimb sa fiu lasat in pace. dar din pacate la noi este altfel: platesti si te si ........., iar te lasa iar te prinde si iar te ........
eh rezultatele nu sunt chair 0 (zero). cateva hub-uri si-au incheiat activitatile, multe persoane nu mai fac download de frica sa nu vina peste ei cei cu ordinea. intradevar eu as prefara ca in pretul cd/dvd sa fie inclus o taxa pentru DA (drepturi de autor) in schimb sa fiu lasat in pace. dar din pacate la noi este altfel: platesti si te si ........., iar te lasa iar te prinde si iar te ........
nu exista o statistica cu cite hub-uri (utilizatori), care e marimea si structura traficului ilegal pe net, care e rata pirateriei soft sau procentul dintre -de ex- nr de exemplare vindute pe nr de copii ilegale etc
asa ca politia face o actiune de imagine, ca sa se scie niste articole care sa fie aratate la UE, cum ca la noi se face ceva, actionind asupra efectului.
pe de alta parte, prim vama trec tone de cd-uri cu filme / muzica / soft, pe care le poti cumpara oriunde in orice orasel mai rasarit din tara…
asa ca faptul ca s-au inchis 2-3 huburi din cite?, nu reprezinta nici macar o picatura…
aaa, cind vom vedea la tv ca se distrug de politie 3 basculante de CD-uri saptaminal, atunci da, voi crede ca se face ceva pentru combaterea pirateriei si respectarea dreptului de autor, si abia atunci voi pune problema file-sharingului….
da, si eu erau foaaarte putine - daca fiecare din cei prezenti acolo sa supervizeze si sa apara la tv, luau 3 cd-uri, nu mai avea ala cu compresorul peste ce sa treaca
si asta a fost odata, acum v’o 3 ani, dupa ce in lunile precedente se dadusera imagini din bulgaria, grecia si parca ceva din statele baltice…
diferenta de cantitate de dvd-uri distruse la aia, fata de noi, era impresionanta
Sa ne gandim cum era inainte cand nu erau HUB-uri, si lumea intra prin dial-up pe net. Eu unul aveam cele mai noi soft-uri oricum… diferentza e… ca atunci imi faceam plinu la anumite perioade de timp. In loc sa trag X MB pe zi de pe DC ca in prezent… o data pe luna imi faceam X CD-uri si eram la zi…
Daca toate torentele si hub-urile o sa fie interzise/monitorizate chiar peste orice limite legale… asta e… iti cumperi 20 de discuri blueray(1000GB storage) sau un hard portabil de xx sute GB… iti acorzi o zi libera le umpli cu tot ce se poate mai nou si stai departe de hub-uri si de orice site-uri periculoase cateva luni. Cand ai epuizat informatia… reincarci… si tot asa.
Actiunea patefonul ... nu e chiar neglijabila… publicitatea a avut si efecte pozitive. 2-3% din useri nu prea le mai arde sa intre pe hub-uri ca acum vreo 3-4 luni… dar asta nu insemna ca nu au hardu plin de filme si muzica si jocuri…
Actiunea patefonul ... nu e chiar neglijabila… publicitatea a avut si efecte pozitive. 2-3% din useri nu prea le mai arde sa intre pe hub-uri ca acum vreo 3-4 luni… dar asta nu insemna ca nu au hardu plin de filme si muzica si jocuri…
crezi? n-am vazut sa scada traficul pe hub-urile rominesti… si au aparut useri noi…
Apropo de respectare drepturilor cetatenilor.
Uitati ca nu suntem noi cei mai varza http://www.courts.state.va.us/opinions/opncavtx/0250053.txt
Daca nu aveti rabdare sa cititi, e practic unul caruia i-a fost controlata masina deoarece i sa parut ca are niste cd-uri pirat in masina. Si pe politist asta la deranjat ca sunt cateva blankuri, nu ca omul avea pe scaunul din dreapta un pistol incarcat.
crezi? n-am vazut sa scada traficul pe hub-urile rominesti… si au aparut useri noi…
cei noi sunt de la paza si ordine. nu va trece mult timp si vom fi perchezitionati pentru ca avem la noi flash ram care v-a parea suspect unui ofiter pentru simplu fapt ca nu este “kingstone’ ci unul de duzina.
cei noi sunt de la paza si ordine. nu va trece mult timp si vom fi perchezitionati pentru ca avem la noi flash ram care v-a parea suspect unui ofiter pentru simplu fapt ca nu este “kingstone’ ci unul de duzina.