ora (in)exacta
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Brasov
Macuser din: 20.02.08

salut
am urmatoarea situatie.
pe un macbook pro am instalat leopard-ul si xp-ul. cind intru pe leopard ceasul sistemului imi arata ora exacta.
cind restartez si intru in win xp ceasul nu imi mai arata ora exacta.
daca il potrivesc in xp si ulterior restartez si intru din nou in leopard ceasul iar arata alta ora.
am internet banking de la banca transilvania si trebuie sa intru de citeva ori pe saptamina in xp :-( si e neplacut sa setez de fiecare data ora.
are cineva idee ce pot face sa-mi arate ora exacta si pe xp si pe leopard.
multumesc

Semnătură 

“Pur si simplu”

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Mamaia, Constanta, Romania
Macuser din: 21.12.08
mixfz - 07 August 2009 01:25 PM

salut
am urmatoarea situatie.
pe un macbook pro am instalat leopard-ul si xp-ul. cind intru pe leopard ceasul sistemului imi arata ora exacta.
cind restartez si intru in win xp ceasul nu imi mai arata ora exacta.
daca il potrivesc in xp si ulterior restartez si intru din nou in leopard ceasul iar arata alta ora.
am internet banking de la banca transilvania si trebuie sa intru de citeva ori pe saptamina in xp :-( si e neplacut sa setez de fiecare data ora.
are cineva idee ce pot face sa-mi arate ora exacta si pe xp si pe leopard.
multumesc

Cum l-ai potrivit in vimboz? Automat de la servere? Incearca sa le potrivesti manual pentru ca Mac-ul si vimboz-ul
folosesc servere diferite de update clock. Normal ar trebui pe toate serverele de uptade clock sa fie la fel, dar..

Semnătură 

The hmsters have gone mad! Mad I tell you!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 10.12.08

Diferenta intre cele doua este exacta (ex. 2,3,4 ore ) ?
Daca da verifica in regional settings sa ai aceeasi zona si in windlows si in mac.
Atunci cand se updateaza ceasul practic se seteaza ora UTC, si in functie de regional setings iti afiseaza ora catre trebuie.

Semnătură 

—-
MacBook Air 13” - (Mid 2012) - 2GHz Core i7 - 8GB DDR3 - 256GB SSD - MacOS X Yosemite
MacBook Pro 13” - (Mid 2009) - 2,26GHz Unibody - 8GB DDR3 - Intel SSD 330 Series, 180GB - MacOS X maveriks
MacBook Air - 1,6GHz - 2GB DDR2 - MacOS X Lion

mini iPad WiFi+Cellular - 32GB
mini iPad WiFi+Cellular - 16GB

iPhone 5S -16GB (Neverlocked)
iPhone 4 - 32GB (Neverlocked)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 05.01.09

Vezi că ai o opțiune în Windows, Control Panel, Bootcamp legată de sincronizarea de ceas. Windows folosește ceasul hardware într-un fel diferit față de Mac și Bootcamp instalează un serviciu suplimentar pe Windows ca să corecteze diferența de timp.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: Brasov
Macuser din: 20.02.08

hai ca am reusit sa gasesc o solutie.
complicata dar functionala grin
am ras partitia cu windows.
am reinstalat de la zero leopardul.
am facut o noua partitie pentru windows cu bootcamp-ul.
am reinstalat windowsul.
si ...aici e aici!
in momentul in care se instala windowsul, atunci cind trebuia sa setez data si ora am constatat ca data pe care a luat-o automat sistemul era corecta insa ora pe care a luat-o nu era corecta desi era setat pe fusul orar corect (bucuresti).
asa ca in loc sa dau next, next, next fara sa citesc ce scrie pe ecran, am corectat ora si am constatat ulterior ca indiferent ce sistem de operare folosesc nu mi se mai modifica ora atunci cind trec de pe un sitem pe altul.

Semnătură 

“Pur si simplu”